۱۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۳۳
کد خبر: 82988448
T T
۰ نفر
داروخانه تنها مكان مجاز عرضه مكمل هاي غذايي و ورزشي است

سنندج - ايرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: داروخانه ها تنها اماكن مجاز به عرضه و فروش مكمل هاي دارويي، غذايي و ورزشي هستند و هيچ مكان ديگري مجوز چنين كاري را ندارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كامبيز حسن زاده روز چهارشنبه در جلسه كارگروه پيشگيري و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور اظهار داشت: در جامعه بخشي از مردم به سبب اعتمادي كه به نظارت هاي ما دارند فرزندان خود را به باشگاه هاي ورزشي مي فرستند و ممكن است تحت آموزش هاي نادرست از لحاظ مصرف مكمل ها قرار بگيرند.
وي با بيان اينكه اين موضوع با جديت دنبال شده و وضعيت مطلوب تري نسبت به گذشته در خريد و فروش اين مكمل ها داريم، افزود: در استان از تخلفات آشكاري كه در اين زمينه وجود داشت جلوگيري شده هر چند به صفر نرسيده اما وضعيت خوب است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي كردستان تاكيد كرد: افراد زيادي بخصوص در شهرهاي مرزي استان خواستار صدور مجوز براي فروش و عرضه اقلام با كيفيت و با اصالت در اين حوزه هستند اما به هيچ عنوان نمي پذيريم چون تنها مكان مجاز به عرضه مكمل ها داروخانه است بدليل اينكه نظارت كافي بر فعاليت آنها وجود دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: در يك ماه گذشته گشت هاي مشتركي با مجموعه جهاد كشاورزي در زمينه سموم كشاورزي و عدم عرضه دارو در عطاري هاي انجام شده و در اين زمينه از ساير استان ها پيشرو تر هستيم.
حسن زاده اضافه كرد: هم اكنون در بحث دارو در كشور شرايط ويژه اي وجود دارد و احتمال مي رود حوزه قاچاق دارو مقداري رونق بگيرد بنابراين بايد نظارت ها بيش از گذشته باشد.
وي با بيان اينكه داروخانه ها از سالم ترين مكان هاي ما به شمار مي روند، گفت: هر چند نمي توان يك صنف را كاملا پاك و صنفي ديگر را كاملا غيرپاك تلقي كرد چون همه جا افراد سودجو هستند لذا بايد نظارت بيشتر شده و با متخلفان برخورد جدي تري شود.
حسن زاده همچنين از ارگان هاي قضايي و انتظامي خواست در زمينه بازرسي ها و برخورد با متخلفان و افراد سودجو همكاري لازم را با دانشگاه علوم پزشكي كردستان داشته باشند.

**عرضه محصولات آرايشي بهداشتي نيازمند كنترل دقيق است
رئيس انجمن داروسازان استان كردستان نيز در اين جلسه گفت: مخاطبان ما در زمينه استفاده از كالاهاي سلامت محور طيف يا گرو خاصي نيستند بلكه عموم مردم هستند بنابراين با برگزاري چند جلسه و كارگروه به نتيجه چندان مناسبي در اطلاع رساني نمي رسيم.
آرمان حسيني با بيان اينكه كنترل دقيقي بر روي عرضه لوازم آرايشي و بهداشتي وجود ندارد، تاكيد كرد: بحث عواقب استفاده از كالاهاي قاچاق سلامت محور بويژه لوازم آرايشي و بهداشتي بايد به صورت گسترده اطلاع رساني شده تا در مردم انگيزه و حس نياز به اطلاعات در اين زمينه ايجاد شود.
وي افزود: به عقيده ما پزشكان استفاده از وسايل آرايشي و بهداشتي صرفا براي زيبايي نيست بلكه براي پيشگيري از بيماري ها و استحكام بيشتر پوست است لذا بايد تحت كنترل بسيار شديد قرار داشته باشند.
رئيس انجمن داروسازان كردستان با بيان اينكه خطرات استفاده از كالاهاي غيراستاندارد بسيار زياد است، يادآور شد: بايد توسط افراد متخصص خطرات و عواقب ناشي از استفاده اين مواد گفته شود تا سطح اطلاعات علمي مردم بالا برود.
وي با انتقاد از اينكه در بسياري از جاها محصولات آرايشي و بهداشتي زير صنف خواروبار فروشان است، گفت: وظيفه ما تزريق سلامت به جامعه است و اجازه نمي دهيم صنف هاي غيرمرتبط با تجهيزات بهداشتي، وارد اين حيطه شوند.
دبير كارگروه پيشگيري و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور كردستان نيز در اين جلسه اظهار داشت: از آنجا كه همه ما مصرف كننده محصولات سلامت محور هستيم بايد به مصرف اين نوع كالاها و اطمينان از استاندارد بودن آن توجه جدي نشان دهيم.
مظفر اسلامي نيا افزود: آمار شكايت بانوان بخاطر مصرف كالاهاي آرايشي و بهداشتي قاچاق و بي كيفيت و مشكلاتي كه دامن گيرشان شده افزايش پيدا كرده و مي طلبد تلاش هاي جدي تري در اين زمينه انجام شود.
7348/9102