۱۰ مرداد ۱۳۹۷، ۲۱:۱۳
کد خبر: 82988712
T T
۰ نفر

دغدغه هاي اصحاب رسانه فارس در نشست با مديران استان

۱۰ مرداد ۱۳۹۷، ۲۱:۱۳
کد خبر: 82988712
دغدغه هاي اصحاب رسانه فارس در نشست با مديران استان

شيراز- ايرنا- نخستين نشست هم انديشي مديران رسانه هاي استان فارس در آستانه هفدهم مرداد روز خبرنگار با حضور جمعي از مديران اين استان برگزار شد و اصحاب رسانه به بيان دغدغه هاي خود در حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي پرداختند.

به گزارش ايرنا، در اين نشست صميمي كه با موضوع نقش رسانه در توسعه پايدار استان فارس برگزار شد، مهم‌ترين دغدغه‌ صاحبان رسانه، وضعيت نامناسب اقتصادي مطبوعات، افزايش قيمت كاغذ، حذف يارانه مطبوعات، كمبود آب و بيكاري بود.
همچنين هشدار كاهش سرمايه اجتماعي، ضرورت مشاركت مردم و جلب اعتماد آنان براي اصلاح وضعيت موجود و نيز تزريق اميد و مقابله با كاشتن بذر نااميدي از ديگر محور‌هاي مطرح شده در اين نشست بود كه همگان لازمه تحقق آن را در يكپارچگي، وحدت و انتقاد سازنده دانستند و بر آن تاكيد كردند.
رئيس انجمن صنفي عكاسان و خبرنگاران استان فارس و سردبير خبرگزاري ايسنا منطقه فارس نخستين سخنگوي اين نشست بود.
علي‌ محمد پشوتن در مورد بحران مخاطب و كاهش سرمايه اجتماعي سخن گفت و اظهار داشت: رجوع مردم به رسانه‌هاي داخلي كم شده و شبكه هاي اجتماعي و خارجي به اين بحران بيشتر دامن مي‌زنند.
او افزود: نبايد اصل شفاف‌سازي و پاسخگويي را ناديده بگيريم و بايد حرفي بزنيم كه باور‌پذير باشد تا مردم به ما اعتماد كنند، براي مثال بهتر است مديران علوم پزشكي به جاي اينكه اعلام كنند مشكل دارو نداريم، بگويند كمبود هست و ما تلاش مي‌كنيم شرايط را مديريت كنيم.
در ادامه محمد عسلي، مديرمسئول و صاحب امتياز رونامه عصر مردم كه از پيشكسوتان عرصه مطبوعات است، با اشاره به مشكلات تهيه كاغذ و تامين هزينه‌هاي روزنامه از استانداري و مديران دستگاه‌ها، خواستار رسيدگي به وضعيت اقتصادي مطبوعات شد.
او گفت: تفنگ ما امروز در عرصه جنگ رسانه‌اي فشنگ ندارد، امروز از سويي مواد مورد نياز براي چاپ روزنامه گران شده و از سوي ديگر يارانه‌ها در حد صفر كاهش يافته است و با تداوم اين وضع فشار دو چنداني بر نشريات وارد مي‌شود.
عسلي ادامه داد: گراني كاغذ و مواد ضروري نشريات قابل جبران نيست، زيرا مطبوعات در سبد خريد خانوار قرار ندارد و كالايي ضروري محسوب نمي‌شود، اداره ها نيز اعلام كرده‌اند كه هزينه‌اي براي پرداخت به روزنامه‌ها ندارند و بايد از پول قند و چاي صرفه ‌جويي كنند تا بتوانند مطالبات مطبوعات را پرداخت كنند.
استاندار فارس در پاسخ به اين مطالبه مطبوعات، خطاب به معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري فارس و مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اين استان، خواستار پيگيري وضعيت مطبوعات در زمينه كاغذ و تهيه مواد اوليه شد و گفت: وزير ارشاد براي تامين كاغذ مورد نياز روزنامه‌ها تدابيري انديشيده است و يارانه‌ها نيز افزايش يافته كه تا پايان مردادماه 97پرداخت خواهد شد.
اسماعيل تبادار همچنين وعده داد: غفلت دستگاه‌هاي دولتي در مورد مطبوعات در شوراي اداري استان مطرح خواهد شد و روزنامه‌ها نيز بايد با توجه به تنگناهاي موجود بيش از هميشه اميد و نگاه به آينده را در جامعه ايجاد كنند.
رئيس خبرگزاري ايرنا در استان فارس نيز در اين نشست با اشاره به ظرفيت‌هاي گسترده رسانه‌اي استان از جمله انتشار هشت روزنامه در كنار فعاليت ديگر خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي خبري، هم‌افزايي براي گره‌گشايي از مشكلات مردم و شتاب ‌بخشي به روند توسعه را خواستار شد.
سيد احمد نجفي، همچنين با اشاره به انتظار مديران از رسانه‌ها مبني بر تقويت اعتماد عمومي و روحيه اميد در جامعه، گام متقابل مسئولان در تحقق كامل قانون انتشار، دسترسي آزاد به اطلاعات و بهره‌گيري از ظرفيت‌ رسانه‌ها در راستاي فرهنگ‌سازي و حل مشكلات جامعه را ضروري دانست.
رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي استان فارس همچنين با اشاره به بازتاب رويداد‌هاي مربوط به خشكيدن درياچه اروميه در سطح ملي به همت رسانه‌هاي منطقه و اثربخشي اين فرآيند اطلاع‌رساني، هم‌ افزايي مديران و خبرنگاران رسانه‌هاي استان و تلاش جمعي براي حل مشكل خشكيدن تالاب‌هاي فارس از جمله بختگان و همچنين كاهش تلفات حوادث رانندگي در جاده ها را خواستار شد.
محمدحسين رئيسي، مدير خبرگزاري فارس در استان فارس نيز سخنان خود را چنين آغاز كرد: در حاليكه نام استاندار فارس بر اساس قانون منع به كارگيري بازنشستگان، در فهرست استانداران در حال بركناري است، اين نشست بسيار دير برگزار شده است.
وي به بحران آب در استان فارس اشاره كرد و گفت: 97درصد آب امارات متحده عربي از طريق آب ‌شيرين‌كن تامين مي‌شود و با اينكه قيمت تمام‌شده آن اندكي زياد است، مي‌توان از اين طريق از جنگ آب جلوگيري كرد.
مدير خبرگزاري فارس ادامه داد: طرح انتقال آب از دريا به استان فارس سال‌ها پيش در مجلس شوراي اسلامي مصوب شد و با وجود اينكه اتصال اين استان به خليج فارس به شكوفايي استان كمك مي‌ كند و شوراي عالي امنيت ملي چه در دوره رياست جمهوري آقاي احمدي‌نژاد و چه در دوره آقاي روحاني آن را تصويب كرد، اما همه روال طي شده در اين مورد بر روي زمين مانده است.
او از استاندار فارس درخواست كرد براي شنيدن سخنان مردم به جمع آنان برود تا مردم كمي تسكين يابند و خود را تخليه كنند و بدانند مسئولان با آنها همدرد هستند.
استاندار فارس، در پاسخ به اين اظهار نظر گفت: گرچه رسانه‌ها را حلقه اصلي واسط بين مردم و مسئولان قلمداد كرده‌اند، اما اين موضوع را عملي مي‌كنيم.
يكي ديگر از شركت كنندگان در اين نشست محمدمهدي نعمتي، سرپرست روزنامه اطلاعات در استان فارس بود.
وي، مشكل اساسي روزنامه‌ها را نبود انتقاد سازنده از مسئولان دانست و بيان كرد: اگر در مقطعي خط قرمز‌ها را تنگ نكرده، خودسانسوري انجام نشده بود و مسايل و مشكلات را به مردم مي‌گفتيم، امروز روزنامه‌ها با حمايت مردم مشكل اقتصادي نداشتند،‌ اما برخي از مردم از ما بريده‌اند و به رسانه‌هاي بيگانه روي آورده‌اند.
نعمتي، بسياري از رسانه‌ها را مجيزگوي مديران خواند و گفت: برخي روزنامه‌ها براي جذب آگهي بيشتر، عكس‌هاي صفحه يك خود را به مديران اختصاص مي دهند و اگر زماني به كسي انتقاد كنيم با ما برخورد مي كنند.
او، سياسي بازي، باند‌بازي و قوميت‌گرايي را بلاي جان اين استان عنوان كرد و افزود: برخي با سياسي‌كاري و باند‌بازي باعث شده‌اند مديران استان فارس غير بومي باشند.
ابراهيم عباسي، مدير مسئول روزنامه نيم‌نگاه نيز با حمايت از تداوم فعاليت استاندار فارس و انتقاد از احتمال بركناري او گفت: چرا استان فارس مانند گوشت قرباني است كه هر 9 ماه تا يك سال بايد يك استاندار در آن تغيير كند.
او ادامه داد: برخي نمايندگان با رفتارهاي پوپوليستي (عوام گرايانه) خود به قيمت ضربه زدن به يك استان جوان‌گرايي را مطرح مي‌كنند و چه بسا همين نمايندگان در سال آينده پيرگرايي را تصويب كنند.
مدير مسئول روزنامه نيم‌نگاه همچنين بيان كرد: گفته شده روزنامه‌ها در اداره ها تنها به آبدارخانه ها مي‌رود، اگر چنين است چرا اصلا بايد بنويسيم و نقد كنيم و چرا بايد نسخه‌‌هايي را به اداره ها، سازمان‌ها و نهاد‌ها اختصاص دهيم؟
سرپرست خبرگزاري مهر در فارس نيز از تداوم حضور استاندار سخن گفت و وي را مدافع يك ‌تنه توليد و اشتغال در استان خواند.
هادي فتحي‌ ادامه داد: به لحاظ اميدوار كردن مردم در سخت‌ترين دوره قرار داريم، شايد آنچه بايد باشيم، نيستيم اما كم‌فروشي نكرده‌ايم و اگر نقد كرده‌ايم يك تنه به قاضي نرفته‌ايم،‌ ليكن متاسفانه مردم بسياري از حرف‌هاي ما را باور ندارند و فضاي مجازي اجازه نمي‌دهد ما كار كنيم.
فتحي در پايان خطاب به استاندار فارس گفت: اميدواريم شما استاندار بمانيد چون استان طاقت چنين تغييري ندارد، و در پايان حال همه ما خوب است، اما شما باور نكنيد.
استاندار فارس نيز در پاسخ به وضعيت ابقا در پست استانداري بيان كرد: 10روز پيش كه بر اساس قانون منع به‌ كارگيري بازنشستگان و موضوع بازنشستگي مطرح شد، به معاونان و تيم استانداري يادآوري كردم كه ما چه هدفي داريم.
تبادار افزود: هدف ما اين بوده است كه در مدت چهار سال، مسئوليت خود را در قبال مردم ايفا كنيم و براي تامين خواست آنان بكوشيم اما با كوتاه ‌شدن اين دوره نبايد از ياد برد كه فعاليت‌ها در همين 2 ماه باقي مانده نيز بايد از همان جنس باشد.
استاندار فارس ادامه داد: ما بايد به همان اندازه كار كنيم، نه حتي يك قدم كمتر و تا روزي كه اين مسئوليت بر دوش ماست با تمام تلاش براي رسيدگي به امور مردم اقدام خواهيم كرد.
او خود را تابع قانون خواند و افزود: مشتاقانه از اجراي قانون استقبال مي‌كنم و بدون هيچ خواسته، دغدغه و نگراني تا زماني كه مجال خدمت است تلاشي مضاعف دارم.
محمد مهدي جعفري‌زاده، مدير مسئول روزنامه طلوع، كه ديگر سخنران اين نشست بود، گفت: رسانه‌ها حامي تصميم‌گيران و مردم هستند و بايد ديدگاه‌ها و پيشنهاد‌ها به گوش جامعه برسد.
او بيان داشت: تيتر اول روزنامه طلوع در روز خبرنگار اين است كه حال مطبوعات استان خوب نيست و براي بهبود اين وضعيت نبايد فقط شعار دهيم، بايد دست به‌ عمل شويم.
جعفري‌زاده، خطاب به مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس اظهار داشت: شرايطي را با همكاري وزارتخانه به وجود ‌آوريد تا مطبوعات بتوانند مجوز الكترونيك شدن را بگيرنند و اگر قرار است به‌ صورت مكتوب به كار خود ادامه دهند، در اين مورد طرحي نو در اندازند.
جلال عرفاني، نماينده روزنامه خبر جنوب نيز در اين نشست، وجه اشتراك رسانه و دولت را در اعتماد مردم دانست و گفت: از اين سرمايه مدت‌هاست كاسته شده و با توجه به اتفاقاتي كه در روزهاي گذشته در حوزه اقتصادي رخ داده، بازگرداندن اين اعتماد دشوار شده است.
زهرا عسكري، خبرنگار و سردبير خبرگزاري ايكنا استان فارس نيز به موضوع سرمايه اجتماعي اشاره كرد و بيان داشت: همانگونه كه كميته‌هاي عفاف و حجاب را براي سركشي به اداره ها اعزام مي كنند، بازرس‌هاي تكريم ارباب رجوع را هم به‌ صورت نامحسوس به بيمارستان‌ها بفرستيد و نقد درون مجموعه‌اي را از خودمان شروع كنيم، زيرا اگر مردم نتوانند مطالبات خود را بيان كنند آنها را به‌ گونه‌اي ديگر و در خيابان‌ها ابراز مي‌كنند كه نتيجه‌اي جز كاهش اعتماد مردم ندارد.
استاندار فارس نيز در پاسخ به اين اظهار عقيده، گفت: در پيوند با موضوع سرمايه اجتماعي تلاش كرده ام هم افزايي مطلوب با رسانه‌ها داشتم باشم و تاكيد من به مديران اين است كه از انتقادهاي رسانه‌ها دلگير نشوند زيرا باور دارم اگر نظام كاري رسانه‌اي به تمام معنا در يك جامعه جاري و ساري باشد و مردم به زبان گوياي آنها در بيان مشكلات اعتماد داشته باشند، سرمايه اجتماعي افزايش مي‌يابد.
سيده مريم ترابي، مدير خبرگزاري پانا در استان فارس در ادامه اين نشست به موضوع اهميت سيستم اصولي مديريت ارتقاي شغلي پرداخت و اظهار داشت: اگر روند ارتقاي شغلي ديده شود ديگر در دستگاه‌هاي دولتي كمبود مدير نخواهيم داشت و مديران ارشدمان از خارج استان برگزيده نمي شوند.
او همچنين با انتقاد از عملكرد رسانه‌ها، گفت: دشمن رسانه را از ما نگرفته، بلكه خودمان رسانه را از دست داده‌ايم زيرا شفاف‌سازي نكرده‌ايم و مدير خُرد را نيز جزو خط قرمز‌ها قرار داده‌ايم.
رضا جاويدي، نماينده بسيج رسانه در استان فارس نيز به عنوان ديگر سخنگوي اين نشست در مورد اهميت حركت جهادي مديران استان سخن گفت و بيان كرد: مديري كه حاضر نيست به رسانه پاسخگو باشد نمي‌تواند نيازهاي مردم را برطرف و آنها را اقناع كند.
وي، بر اهميت سخن‌ گفتن مديران با مردم تاكيد كرد و همچنين خواستار تعيين تكليف وضعيت خبرنگار نماهايي شد كه در فضاي مجازي وضعيت كشور را به ناكجا آباد هدايت مي كنند.
استاندار فارس در باره اين مطالبه بيان كرد: امروز افرادي كه همواره طرح و نقشه درون‌پاشي را در ذهن مي‌پرورانده‌اند، به زعم خود به اين باور رسيده‌اند كه نياز به درگيري فيزيكي با ايران نيست و آنان همين فضاي برجسته رسانه‌اي و تبليغاتي مجازي و غير مجازي را در خدمت گرفته‌اند تا ابعاد رواني جامعه را در مسيري خاص به پيش ببرند.
محسن تورع، نماينده خبرگزاري شبستان و سايت پيام خبر در اين جلسه از سه دستگي در ميان خبرنگاران چنين سخن گفت: بسيج رسانه، خانه مطبوعات و انجمن صنفي هر سه به ‌صورت موازي فعاليت مي‌كنند.
پشوتن، عضو انجمن صنفي خبرنگاران در پاسخ به اين سخن تورع اظهار داشت: ماهيت هر سه انجمن تفاوت دارد و تكثر دليل بر تشتت نيست بلكه حركتي به سمت توسعه است و هيچ اختلاف نظري ميان اين سه نهاد وجود ندارد و هم افزايي كامل وجود دارد.
مجتبي ارغوان، سردبير سايت خبري تحليلي شيرازه نيز به عنوان آخرين سخنران اين نشست، وضعيت اقتصاد كشاورزي و بحران آب را موضوع صحبت‌هايش قرار داد.
وي، با بيان اينكه صرف ارايه آمار كلي، دردي از جامعه دوا نمي‌كند، اضافه كرد: در مبحث كشاورزي، كاشت محصولات آب بر بايد متوقف شود اما همچنان شاهد كشت برنج هستيم يا بايد دولت خسارت خشكسالي را به كشاورز بدهد يا آنها را در بحث آب توجيه كند.
پايان‌ بخش اين نشست صميمي،‌ اميد بخشي استاندار و معاونانش بر احقاق حقوق رسانه‌ها در چارچوب شرايط استان و نيز برآورده‌سازي مطالبات عموم مردم بود.
هم اينك در شيراز هشت روزنامه شامل، خبرجنوب، عصرمردم، نيم نگاه، سبحان، افسانه، تماشا، طلوع و شيرازنوين منتشر مي شود.
شوراي فرهنگ عمومي كشور هفدهم مرداد سالروز شهادت محمود صارمي را به عنوان روز خبرنگار نامگذاري كرد. محمود صارمي خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي در هفدهم مرداد سال 1377همراه با ديپلمات هاي ايراني در مزارشريف افغانستان به دست عوامل گروه تروريستي طالبان به شهادت رسيد.
7375 /6118