۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۵۶
کد خبر: 82997609
T T
۰ نفر
طرح نوسازی 550 هكتار شالیزار مازندران به بهره برداری رسید

ساری- ایرنا- طرح تسطیح، یكپارچه سازی و نوسازی 550 هكتار از زمین های شالیزاری شهرستان سیمرغ در استان مازندران روز شنبه با حضور محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این طرح با اعتبار حدود 33 میلیارد ریال در زمین های شالیزاری روستاهای شیرخوار كلا، سوخت آبندان و دینه سر افتتاح شد و تحویل بیش از 500 بهره بردار شد.
ایجاد سامانه های آبیاری و زهكشی در داخل مزرعه و ابنیه مربوط به آن، آرایش مناسب هندسی، قطعه بندی و تسطیح اراضی، احداث جاده های دسترسی و تجمیع و یكپارچه سازی اراضی از اركان اساسی طرح تجهیز، نوسازی و یكپارچه سازی اراضی شالیزاری است.
فراهم شدن زمینه كشت دوم، كشت دوباره برنج، آسان سازی اجرای طرح مكانیزاسیون، كاهش مصرف سم، افزایش درآمد كشاورزان و كاهش ضایعات محصول از مزیت های اجرای طرح تسطیح و یكپارچه سازی اراضی شالیزاری است .
مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب هم از دیگر ویژگی های اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری است كه به گفته كارشناسان ، تجهیز و نوسازی شالیزارها به طور میانگین سبب 25 درصد صرفه جویی در مصرف آب می شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه، یكصد هزار هكتار از اراضی شالیزاری استان های مازندران و گیلان یكپارچه سازی، تجهیز و نوسازی می شود و شورای اقتصاد نیز برای اجرای این طرح هشت هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی كرده است.
سهم سالانه هر یك از 2 استان شمالی مازندران و گیلان طی سال های برنامه ششم توسعه در تسطیح و نوسازی اراضی شالیزاری 10 هزار هكتار است .
رفع مشكل آبگرفتگی اراضی كشاورزی پایین دست مازندران از دغدغه های 20 ساله كشاورزان و مسئولان استان است و زهكشی، تسطیح و یكپارچه سازی زمین های شالیزاری و خدمات جامع مكانیزاسیون از مهمترین طرح های زیرساختی در سند توسعه كشاورزی آمده است.
كارشناسان می گویند اگرچه مازندران از لحاظ كشت و تولید برنج در كشور در رده نخست قرار دارد ولی هنوز به نحو مطلوبی از توان مندی و ظرفیت های موجود استان در تولید این ماده غذایی با ارزش استفاده نمی شود.
بر اساس آمار سازمان جهاد كشاورزی مازندران تاكنون حدود 60 هزار هكتار از زمین های شالیزاری استان تسطیح ، یكپارچه سازی و نوسازی شده است.
72 نوع محصول كشاورزی در مازندران تولید می شود كه در 15 نوع از جمله برنج با یك میلیون تن، مركبات با دو میلیون و 500 هزار تن، كیوی، گل و گیاه، دام و طیور و در حوزه شیلات رتبه اول تا سوم كشور را دارد.
6990/1899
۰ نفر