تجهیز ۶۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران با الگوبرداری از کشاورزی ژاپن

ساری- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار به سبک کشاورزی کشور ژاپن تجهیز و نوسازی شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، بابک مومنی روز دوشنبه درباره اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران، افزود: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجرا است و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری هفت دهم هکتار است، ادامه داد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

مؤمنی گفت: با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد و این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده ها را مدیریت بهینه می کند و انقلابی در مدیریت مزارع بوجود می‌آورد.

وی اظهار کرد: این طرح یک طرح زیرساختی و مهم است و از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

تجهیز ۶۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران با الگوبرداری از کشاورزی ژاپن

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقاء این طرح هستیم که بتوانیم سامانه های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، افزود: آببندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدونکنار اجرایی شد و به عنوان یک پایلوت ملی است تا به عنوان یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

این استان با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمین‌های زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید می‌کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

تجهیز ۶۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران با الگوبرداری از کشاورزی ژاپن

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha