۲۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۵۷
کد خبر: 83004947
T T
۰ نفر
فرمانداران مامور نظارت بر امحا زباله های بیمارستانی شدند

كرمانشاه - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كرمانشاه اعلام كرد كه در رابطه با رهاسازی زباله های بیمارستانی در محدوده سراب قنبر كرمانشاه به دانشگاه علوم پزشكی توصیه های لازم شده و فرمانداران نیز مامور نظارت بر امحا بهداشتی زباله ها شده اند.

مهرداد سالاری پس از انتشار گزارش ایرنا از رهاسازی زباله های بیمارستانی در اطراف سراب قنبر كرمانشاه، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، با بیان اینكه امحا زباله های بیمارستانی كاری تخصصی است ، افزود: باید آلودگی های زباله های بیمارستانی به صورت كامل برطرف و پس از خردشدن به محل مورد نظر منتقل شوند كه متاسفانه این كار در كرمانشاه به صورت كامل انجام نمی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری كرمانشاه با بیان اینكه استانداری نسبت به نحوه رهاسازی زباله های بیمارستانی اعتراض دارد، گفت: بیمارستان ها تجهیزات لازم برای امحا زباله ها را در اختیار دارند اما پیمانكارانی برای حمل زباله ها در اختیار گرفته اند كه آنها كار خود را به خوبی انجام نمی دهند.
سالاری افزود: به شهرداری و محیط زیست دستور لازم برای بررسی این موضوع و تهیه گزارشی جامع داده شده است و فرمانداری نیز موظف شد كه نظارت كامل را داشته باشد.
وی عنوان كرد: بحث زباله های عفونی بخصوص در بیمارستان ها بسیار مهم است و این امكان وجود دارد كه برای مردم ایجاد مشكل كند.
معاون استاندار كرمانشاه تاكید كرد: با پدیده ای به نام زباله گردها روبه رو هستیم كه با وجود تمام تلاش ها بازهم به محل دفع زباله ها می روند، از این رو باید تلاش كنیم كه موضوع زباله های عفونی در مبدا حل شود.

** محیط زیست به صورت ویژه زباله های بیمارستانی را بررسی می كند
مدیركل محیط زیست كرمانشاه اعلام كرد كه علاوه بر نظارت های معمول از هفته گذشته تیم ویژه ای به منظور بررسی وضعیت دفع زباله های بیمارستانی به منطقه سراب قنبر كرمانشاه اعزام شده است.
فریدون یاوری در گفت و گو با ایرنا افزود: هفته گذشته پس از تشكیل كارگروه دفع پسماند در استانداری كرمانشاه همكاران ما به منظور بررسی وضعیت زباله های بیمارستانی به سراب قنبر رفتند و نمونه برداری های لازم و مستندسازی ها را انجام دادند.
وی گفت: آزمایشگاه معتمد اداره كل محیط زیست بر كار دستگاه های بی خطرساز بیمارستان ها نظارت دارد و همكاران ما نیز علاوه بر نظارت بر این آزمایشگاه در بیمارستان ها هم حضور پیدا می كنند تا بر كار آنها كنترل داشته باشند.
مدیركل حفاظت از محیط زیست كرمانشاه در باره نحوه آزمایش از دستگاه های بی خطر ساز بیمارستان ها، توضیح داد: به منظور اطمینان از سالم بودن دستگاه غیرسوز یك نازل به همراه زباله های بیمارستانی به داخل دستگاه انداخته می شود و تغییرات آن پس از اتمام كار مورد ارزیابی قرار می گیرد.
به گفته یاوری ، دستگاه های بی خطر ساز بیمارستان ها زباله ها را برای ضد عفونی شدن در معرض بخار با درجه حرارت بالا قرار می دهند.
وی ادامه داد: همكاران ما همچنان در حال انجام تحقیقات در تمامی بیمارستان ها هستند و پس از مشخص شدن تحقیقات ، نتیجه را در كارگروه مدیریت پسماند استان مطرح خواهند كرد.
براساس آمارهای اعلام شده، هر یك از ساكنان شهر یك میلیون نفری كرمانشاه روزانه 680 گرم زباله تولید می كنند كه بخشی از آن، زباله های عفونی و بیمارستانی است.
براساس مشاهدات خبرنگار ایرنا، حجم زیادی از زباله های بیمارستانی و عفونی در اطراف محدوده گردشگری باغ های سراب قنبر شهر كرمانشاه رها شده است.
در این زباله ها موادی همچون، سرنگ های پر از خون بیماران، شیشه های آزمایشگاهی حاوی خون و ترشحات بیماران، پانسمان های آلوده، ظروف تخلیه ترشحات بدن بیماران، تیغ های جراحی، سرنگ، لباس های بیمارستانی، پسماند دارویی و مواد شیمایی به وفور مشاهده می شوند.
براساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 40 درصد پسماندهای بیمارستانی عفونی هستند و سالانه 6 میلیون نفر در جهان به دلیل نبود مدیریت صحیح این پسماندها جان خود را از دست می دهند.
گرچه از چند سال پیش وزارت بهداشت بیمارستان ها را موظف به بی خطرسازی و دفع مجزای زباله های عفونی و غیرعفونی از مبدا كرده، اما برخی كارشناسان مدعی هستند این اقدام در همه مراكز درمانی بخوبی انجام نمی شود.
در شرایط كنونی حدود 15 درصد پسماندهای بیمارستانی را عفونی تشكیل می‌دهند كه جزو پسماندهای ویژه محسوب می‌شوند و پسماندهای عفونی بیماری ‌زا، قابل اشتعال، سمی و دارای قابلیت خورندگی هستند.
براساس مصوبه سال 1383 مجلس شورای اسلامی، زباله های بیمارستانی، عفونی و شیمیایی كه برای سلامت جامعه تهدید محسوب می شود، باید ایمن سازی و تحت شرایطی خاص دفع شوند.
7445/8066