۲۹ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۶
کد خبر: 83006557
T T
۰ نفر

كشاورزان آمریكایی بازنده جنگ تجاری پكن - واشنگتن

۲۹ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۶
کد خبر: 83006557
كشاورزان آمریكایی بازنده جنگ تجاری پكن - واشنگتن

پكن - ایرنا - چین با جذب یك سوم تولید سویا آمریكا، بزرگترین بازار محصولات كشاورزی این كشور بود اما به دلیل اعمال تعرفه دو كشور بر تولیدات یكدیگر، اكنون صادرات محصولات كشاورزی آمریكا به چین محدود شده است و واشنگتن در حال از دست دادن بازار كشاورزی چین است.

به گزارش ایرنا بازار محصولات كشاورزی چین، یكی از حوزه هایی است كه به دلیل اعمال تعرفه پكن بر واردات كالا از آمریكا، از محصولات این كشور خالی شده است و به جای آن كشاورزان روسی خود را برای ورود به این بازار بزرگ آماده می كنند.
چین و روسیه در حال تحكیم روابط خود برای مقابله با آمریكا هستند كه با تعرفه های سنگین و تحریم ها با هر دو كشور درگیر شده است مهمترین توافق دو كشور واگذاری هزاران هكتار زمین زراعی از سوی روسیه به كشاورزان چینی است.
چین در پی اعمال تعرفه های سنگین آمریكا، ورود دانه های روغنی از آن كشور را بشدت محدود كرده در صورتی كه به آن نیاز زیادی دارد همین موضوع باعث شده است تا روسیه نزدیك به 2 میلیون و 500 هزار جریب زمین (معادل یك میلیون هكتار) را به كشاورزان چینی معرفی كند تا برای كاشت و عرضه دانه های روغنی از آن استفاده كنند.
چین پیشتر هشدار داده بود كه اگر آمریكا به این شرایط ادامه دهد برای همیشه بازار خود را به روی كشاورزان آن كشور خواهد بست.
روسیه این میزان زمین را برای زراعت به سرمایه گذاران خارجی معرفی كرده و شماری از شركت های چینی در روزهای اخیر با این كشور برای گرفتن این زمین ها وارد رایزنی شده اند.
پیش بینی شركت سرمایه گذاری خاور دور روسیه این است كه 50 درصد از سرمایه گذاری بر روی زمین ها از سوی چین و 25 درصد از طرف روسیه و بقیه از طرف سرمایه گذاران ژاپنی و كره ای انجام شود.
این زمین ها كه برای كشت و كار در بخش فدرال خاور دور روسیه به میزان 3 میلیون هكتار به روی سرمایه گذاران خارجی باز شده است.
آمار نشان می دهد كه چین از جولای سال گذشته تا ماه می، 850 هزار تن دانه های روغنی از روسیه خریده و برعكس برای دانه های روغنی وارداتی از آمریكا 25 درصد تعرفه وضع كرده است.
با اعمال تعرفه چین بر روی محصولات كشاورزی آمریكا، صادرات محصولات كشاورزی آمریكایی به چین به شدت كاهش یافته است و كشاورزان آمریكایی تمایلی برای صادرات محصولات خود به این كشور ندارند.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا در همین زمینه اظهار داشت به منظور كمك به كشاورزان آمریكایی برای پشت سر گذاشتن تاثیرات منفی ناشی از جنگ تجاری میان آمریكا و چین، اتحادیه اروپا و كشورهای دیگر، 12 میلیارد دلار كمك هزینه به آنان اختصاص می دهد.
پرهیز كشاورزان آمریكایی از صادرات محصولات خود به چین باعث شده است تا معاون وزارت كشاورزی چین اعلام كند كشاورزان آمریكایی كه در جریان جنگ تجاری دو كشور بازار چین را از دست می دهند دیگر هیچ وقت به این بازار دسترسی پیدا نخواهند كرد.
'هان جون' معاون وزارت كشاورزی چین تصریح كرد: چین یكی از بزرگترین خریداران محصولات كشاورزی، لبنی و گوشت از آمریكا است و جنگ تجاری باعث شده است تا دولت آمریكا 12 میلیارد دلار خسارت برای كشاورزانش در نظر گیرد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا صراحتا گفته است كه چین در جنگ تجاری به كشاورزان این كشور آسیب زیادی رسانده است.
وزارت كشاورزی چین تایید كرده است عملا واردات دانه های روغنی از آمریكا كه چین یكی از بزرگترین خریداران آن بوده را متوقف كرده است.
'هان' می گوید: ما به آسانی قادریم فروشندگان دیگری پیدا كنیم اما كشاورزان آمریكایی برای همیشه و به شكل دائمی در حال از دست دادن سهم خود در بازار چین هستند.
وی گفت: اگر از این پس فروشندگان و عرضه كنندگان قابل اعتماد محصولات كشاورزی پیدا شوند، سهمی از بازار چین برای كشاورزان آمریكایی باقی نخواهد ماند.
كارشناسان معتقدند كه منظور او كشاورزان روسی و زمین های كشارزی این كشور است كه قرار است بازار چین را به جای آمریكا پر كنند.
از ماه گذشته میلادی كه جنگ تجاری دو كشور شروع شد گمرك چین روی 90 درصد از محصولات كشاورزی آمریكا تعرفه وضع كرده است.
مقام چینی تاكید كرد بستن تعرفه روی اقلام آمریكایی به كشاورزان آن كشور آسیب زیادی می زند اما به چین كه منابع گوناگونی برای خرید دارد، صدمه آنچنانی وارد نمی شود.
چین خریدار اصلی محصولات كشاورزی آمریكا است و در سال های اخیر، همكاری های چین و آمریكا در زمینه كشاورزی به طور مستمر گسترش یافته و عمیق تر شده و منافع واقعی بر مبنای برد - برد برای دو طرف فراهم آورده كرده است اما جنگ تجاری دو كشور دامن حوزه كشاورزی را نیزگرفته است و امیدی هم به كاهش این تنش ها و رفع مشكلان نیست.
آساق**231**1904**1663**