به گزارش ایرنا، شاهرخ پارسا روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان افزود: این میزان كسری بارش به اندازه بارندگی 2 سال زراعی در استان است و همین موضوع سبب شده تا چهارمحال و بختیاری امسال به عنوان هفتمین استان خشك كشور شناخته شود.
وی با بیان اینكه پیش از وقوع خشكسالی های 65 درصد بارش های استان بصورت برف بوده است، گفت: این در حالی است كه در سال زراعی 96-97 میزان بارش برف در استان به كمتر از 20 درصد رسید.
پارسا تصریح كرد: هم اینك 3 درصد استان به خشكسالی شدید، 93 درصد خشكسالی متوسط و 4 درصد خشكسالی خفیف دچار شده است.
وی میانگین بارش های سال زراعی جاری استان را 312 میلیمتر اعلام كرد و گفت: این میزان بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 41 درصد كاهش و در مقایسه با میانگین بلندمدت 46 درصد كاهش نشلن می دهد.
مدیركل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خروجی مدل های هواشناسی، نسبت به وقوع بارش های نرمال در پاییز و زمستان امسال ابراز امیدواری كرد و گفت: پیش بینی می شود پاییز و زمستان امسال بارش ها مناسبی نسبت به سال گذشته وجود داشته باشد اما با این وجود كسری ها را جبران نخواهد كرد.
پارسا، بازیافت آب، مدیریت صحیح و سازگاری با شرایط موجود را از راهكارهای مهار خشكسالی عنوان كرد و گفت: امسال با همت دولت كمیسیون سازگاری با كم آبی در كشور تشكیل شد و امید است با تداوم این برنامه بخشی از مشكلات برطرف شود.
به گزارش ایرنا، هم اكنون 70 ایستگاه كار پایش و بررسی وضعیت جوی چهارمحال و بختیاری را انجام می دهد.
وقوع خشكسالی های یك دهه اخیر در چهارمحال و بختیاری، استانهای اصفهان و خوزستان را نیز با تنش آبی مواجه كرده است.
7363/2097
شهركرد- ایرنا- مدیركل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان در خشكسالی های یك دهه اخیر با كسری یك هزار و 300 میلیمتری بارش ها مواجه شده است.