به گزارش ایرنا 'سیف الدین عزیز اوغلو' روز سه شنبه در دیدار با استاندار آذربایجان غربی در ارومیه با اشاره به حمایت ایران از دولت تركیه در جریان كودتای نافرجام این كشور، بیان كرد: هرگونه فشار بر ایران، دولت تركیه را ناخشنود می كند و ایران نیز رفتار مشابهی نسبت به تركیه دارد.
وی با اشاره به تحریم های اقتصادی علیه ایران، ادامه داد: جمهوری تركیه نگاه منفعت طلبانه ای نسبت به جمهوری اسلامی ایران ندارد و ایران را به عنوان كشور دوست و برادر خود می بیند.
وی با بیان اینكه ایران و تركیه در بسیاری از مواقع دشمن مشترك دارند، اضافه كرد: اتحاد 2 كشور به سركوب تروریسم و ایجاد صلح پایدار در منطقه منجر می شود.
استاندار ارزروم، گروهك های تروریستی پژاك و پ.ك.ك را دشمن مشترك بین ایران و تركیه دانست و ادامه داد: نباید اجازه داده شود كه این شبه نظامیان به راحتی در مناطق مرزی تردد كنند و زخمی های آنان در بهداری ها مورد مداوا قرار بگیرند.
وی افزایش تعاملات بین 2 كشور را خواستار شد و گفت: ایران و تركیه اشتراكات فرهنگی و تاریخی بسیاری دارند و انتظار می رود كه تعاملات بیشتری در سایه برنامه ریزی داشته باشند.
وی با تاكید بر اینكه توسعه زیرساخت های ارتباطی و بهسازی مسیرهای ترانزیتی با هدف افزایش مراوده های تجاری ضروری است، بیان كرد: در تلاش برای برقراری پروازهای مستقیم ارزروم - ارومیه و ارزروم - تبریز هستیم.
'عزیز اوغلو' با اعلام اینكه مسیرهای جاده ای در ایران استاندارد نیست، اضافه كرد: تركیه یكی از كشورهای دارای دانش و فناوری در بخش جاده سازی بوده و آماده همكاری و انتقال دانش به ایران است.
وی با بیان اینكه عمده خرید تركیه از ایران فرآورده های نفتی است، افزود: تركیه در مقابل می تواند محصولات مورد نیاز ایران را تامین كند.
استاندار ارزروم تركیه همچنین با اشاره به افزایش چند برابری عوارض خروج از كشور در ایران، ابراز امیدواری كرد كه این مشكل هرچه سریع تر رفع و قدم های موثری برای توسعه صنعت گردشگری برداشته شود.
وی با بیان اینكه ظرفیت های كشاورزی آذربایجان غربی بی نظیر است، بیان كرد: استان ارزروم تركیه نیز در دامپروری ظرفیت ویژه ای دارد و می توان در همین راستا تعاملات دوجانبه ای را برقرار كرد.
'عزیز اوغلو' با اشاره به سفر دیروز خود به تبریز، گفت: حذف برخی از موانع اقتصادی موجود در افزایش مبادلات تجاری بین ایران و تركیه تاثیرگذار خواهد بود و به توسعه هر 2 كشور منجر خواهد شد.
وی همچنین از تلاش برای برپایی نمایشگاه بین المللی فرش دستباف ایران در جمهوری تركیه خبر داد و افزود: این نمایشگاه برای معرفی توانمندی های منحصر به فرد ایران در این حوزه برپا می شود.
** آذربایجان غربی از ثروتمندترین استان های كشور است
ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی استان، گفت: آذربایجان غربی یكی از ثروتمندترین استان های كشور به شمار می رود اما در گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است.
محمدمهدی شهریاری در دیدار با استاندار ارزروم تركیه بیان كرد: این استان 10 درصد منابع معدنی كل كشور را در خود جای داده و دارای یكی از بزرگترین معادن طلا و تیتانیوم در جهان است.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی اشتراكات فرهنگی ایران و تركیه، اذعان كرد: از این اشتراكات باید در جهت توسعه اقتصادی 2 كشور استفاده شود
وی همكاری ایران با تركیه در مبارزه با تروریسم را الگویی برای سایر كشورها عنوان كرد و ادامه داد: ایران و تركیه همواره به دنبال ایجاد صلح پایدار در منطقه هستند.
شهریاری با بیان اینكه آذربایجان غربی در امتداد مرز 560 كیلومتری ایران و تركیه قرار دارد، گفت: این استان در تحقق تجارت 30 میلیارد دلاری بین 2 كشور می تواند نقش كلیدی ایفا كند و با همین هدف باید توسعه صنعت گردشگری و سلامت مورد توجه جدی 2 طرف قرار گیرد.
استاندار آذربایجان غربی به مسوولان ترك پیشنهاد داد تا با ایجاد شركت های فنی مشترك زمینه را برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماكو هموار كنند.
وی ادامه داد: منطقه آزاد ماكو با بیش از 520 هزار هكتار مساحت، بزرگترین منطقه آزاد جهان محسوب می شود و دارای شرایط مناسب برای سرمایه گذاری است.
شهریاری از آمادگی برای ارائه خدمات به روستاهای مرزی تركیه خبر داد و گفت: با انعقاد تفاهم نامه هایی می توان این موضوع را بررسی و شرایط را برای خدمات رسانی متقابل جمهوری تركیه به روستاهای ایرانی هموار كرد.
وی همكاری های علمی بین دانشگاهی برای توسعه روزافزون 2 كشور را ضروری دانست و بیان كرد: دولت ایران در تلاش برای كیفی سازی دانشگاه ها و ارتقای سطح آنهاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی هم با اشاره به ضرورت احداث شركت های صنعتی مشترك بین ایران و تركیه، گفت: مناطق آزاد ظرفیت لازم برای پیاده سازی این امر را دارد.
رضا حسینی به استاندار ارزروم و هیات همراه وی پیشنهاد داد كه تیم مشتركی برای استفاده از ظرفیت های اقتصادی استان های آذربایجان غربی و ارزروم تشكیل شود.
شهردار ارومیه نیز در این جلسه افزایش تعاملات با تركیه را مطالبه مردم دانست و گفت: باید از اشتراكات فرهنگی در جهت افزایش تعاملات تجاری استفاده شود.
محمد حضرت پور، برگزاری جشنواره های فرهنگی مشترك را در افزایش تعاملات 2 طرف مهم دانست و اضافه كرد: در تلاش برای شناساندن ظرفیت های منطقه در عرصه بین المللی هستیم.
وی با بیان اینكه دریاچه ارومیه ظرفیت بزرگی برای توسعه گردشگری در منطقه به شمار می رود، اضافه كرد: دولت روند خشك شدن دریاچه ارومیه را متوقف كرده است و تا 10 سال آتی نگین آبی آذربایجان احیا می شود.
حضرت پور از مسوولان ترك خواست تا با بررسی ظرفیت های گردشگری ارومیه برای ایجاد مركز گردشگری زمستانی در این شهر همكاری كنند.
به گزارش ایرنا استاندار ارزروم تركیه و هیات همراه صبح امروز وارد ارومیه شد و تا ساعتی دیگر نیز در جلسه ای با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان غربی در اتاق بازرگانی این شهرستان حضور خواهد یافت.
3214/3072
استاندار ارزروم:
تركیه در شرایط سخت اقتصادی هم در كنار ایران می ایستد
۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۱۵
کد خبر:
83015397
ارومیه- ایرنا- استاندار ارزروم تركیه با بیان اینكه جمهوری تركیه نگاهی برادرانه به جمهوری اسلامی ایران دارد، گفت: تركیه در شرایط سخت اقتصادی هم در كنار ایران خواهد ماند.