به گزارش ایرنا، اماكن عمومی نظیر استخرها در صورتی كه استانداردها و اصول بهداشتی در آنها رعایت نشود می توانند به كانونی برای انتقال بیماری مبدل شوند زیرا این مكانها مورد استفاده تعداد زیادی افراد قرار می گیرند لذا همیشه با مسائل و خطرات بهداشتی همراهند كه انواع عفونت و بیماریهای پوستی از شایعترین آنها است.
البته روشهای مختلفی برای گندزدایی و سالم سازی آب استخر نظیر كلرزنی و استفاده از تركیبات شیمیایی استفاده می شود اما استفاده از این مواد نیز اگر طبق قاعده نباشد خود با مضراتی همراه است لذا باید به صورت مرتب استخرهای و مجموعه های آبی توسط نهادهای متولی مورد بازرسی قرار گیرند.
* تعطیل موقت
معاون دادستان عمومی و انقلاب مركز خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص الزام رعایت موارد بهداشتی و استانداردهای لازم در استخرها و مجموعه های آبی گفت: مشهد به عنوان قطب تفریحات آبی در كشور مطرح است لذا باید این جایگاه حفظ و مراقبت شود تا با سهل انگاری خدشه دار نشود.
قاضی محمد بخشی محبی افزود: از سوی دیگر حفظ سلامت مردم و شهروندان از اصلی ترین اولویتهاست و با عوامل تهدیدكننده سلامت جامعه برخورد می شود.
وی ادامه داد: اماكن آبی محل مناسبی برای انتقال برخی بیماریها هستند لذا باید با تشدید نظارتها توسط نهادهای متولی نظیر اداره كل ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشكی، هیات پزشكی ورزشی و سایر نهادهای متولی از تهدید سلامت مردم جلوگیری كرد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مركز خراسان رضوی به تشكیل كمیته نظارت بر سلامت اماكن ورزشی در این استان و مشهد با عضویت روسا و نمایندگان دانشگاه علوم پزشكی، اداره كل ورزش و جوانان، اداره كل تعزیرات حكومتی، دادستانی مشهد و سایر نهادهای مرتبط اشاره و بیان كرد: جلسات این كمیته به صورت ماهانه برگزار و موضوعات مختلف ورزشی برای ساماندهی در دستور كار قرار می گیرد كه استخرها از آن جمله هستند.
وی گفت: رعایت بهداشت محیط از جمله الزامات اماكن مختلف ورزشی است كه در صورت عدم رعایت ابتدا اخطار اولیه صادر و در صورت بی توجهی مكان مورد نظیر به صورت موقت با اطلاع دستگاه قضایی تعطیل می شود.
بخشی محبی بر تشدید نظارتها در این بخش تاكید و بیان كرد: متاسفانه گاهی تعارفاتی بین دستگاههای نظارتی و ارگانهای مختلف اجرایی كه اقدام به راه اندازی مجموعه ورزشی تفریحی خارج از حیطه مسئولیت خود می كنند وجود دارد كه این امر ممكن است باعث افزایش سهل انگاری و تهدید سلامت استفاده كنندگان از چنین اماكنی شود.
وی افزود: دستگاههای متولی و نظارتی باید با تاكید بر سلامت مردم تمام تخلفات را رصد و اقدامات لازم را برای رفع آنها انجام دهند.
* 70 مجموعه آبی زیر نظارت مستمر
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: فعالیت 70 مجموعه آبی از سوی این دانشگاه در سطح خراسان رضوی بطور مستمر نظارت و پایش می شود.
علی حسنی افزود: 56 مورد از این مجموعه های آبی شامل استخرهای سرپوشیده و روباز، پاركهای آبی، استخرهای مستقر در هتلها و نهادهای مختلف در شهر مشهد فعالیت دارند. چهار پارك آبی خراسان رضوی نیز در همین شهر فعال هستند.
وی ادامه داد: حدود 70 درصد استخرهای فعال در خراسان رضوی مشترك بین زنان و مردان هستند و بقیه آنها به صورت اختصاصی برای مردان یا زنان فعالیت می كنند.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: استخرهای شنا محل مناسبی برای انتقال بیماریهای عفونی و پوستی هستند لذا توجه به وضعیت بهداشت آب، كیفیت میكروبی و شیمیایی آنها مورد تاكید است.
وی افزود: همه استخرهای فعال در خراسان رضوی دارای مسئول فنی بهداشتی هستند كه بر فراینده بهداشتی در آنها نظارت دارند.
حسنی ادامه داد: سامانه گندزدایی، شرایط محیطی و ساختمانی استخر، رختكن و سرویسهای بهداشتی، سامانه تهویه و تصفیه، بهداشت فردی كاركنان، نظارت بر بوفه های موجود، سامانه مانیتورینگ و پایش كلر، وضعیت فیزیكی آب، میزان كلر باقیمانده، وضعیت نیترات آب، آزمایشهای میكروبی و آلودگی آب از جمله معیارهای نظارت و پایش در مجموعه های آبی به شمار می روند.
وی گفت: الزام نصب سامانه مانیتورینگ و پایش آب در همه استخرها از اقدامات در حال انجام است بطوری كه وضعیت بهداشت آب به لحاظ دما، پی.هاش، كلر باقیمانده و شفافیت باید در معرض دید شناگران باشد.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: نظارت بر فعالیت استخرها در قالب اقدامات خوداظهاری از سوی مسئولان فنی استخرها و همچنین بازرسیهای كارشناسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی بطور جد دنبال می شود.
* بازرسی از استخرها
رئیس ستاد نظارت بر اماكن ورزشی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: اجرای طرح ضربتی بازرسی از استخرها و مجتمعهای آبی شهر مشهد با هدف حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از تخلفات، از اول مرداد ماه گذشته آغاز شده است.
سیدرضا گلدوزیان افزود: در این چارچوب استخرها و مجتمعهای آبی بزرگ مورد بازرسی قرار می گیرند و اخطارهای لازم برای رفع موارد دچار ایراد صادر می شود.
وی ادامه داد: داشتن مجوز، پوشش ورزشكاران سازمان یافته، بهداشت مجتمعها و فروش مكمل از جمله موارد مورد توجه در این بازرسیها هستند
رئیس ستاد نظارت بر اماكن ورزشی خراسان رضوی گفت: فروش هرگونه دارو و مكمل ورزشی در استخرها و اماكن ورزشی تخلف است و در صورت مشاهده با آن برخورد می شود. اجازه نمیدهیم سلامت ورزشكاران و مردم به بازی گرفته شود.
7505/1858
مشهد- ایرنا- آب، مجموعه های آبی و استخرها در زمره جذابترین تفریحات پرطرفدار در رده های سنی مختلف هستند اما همین آب پاك و زلال با سهل انگاری و بی توجهی می تواند تهدیدی برای سلامت افرادی باشد با هدف ورزش، سرگرمی و نشاط به سراغ آن رفته اند.