به گفته مسئولان ذیربط بیش از ۸۰ درصد استخرهای خراسان رضوی در شهر مشهد دایر است و سالانه مجاوران و مسافران بسیار از داخل و خارج کشور به مشهد مقدس سفر میکنند و به ویژه در فصل تابستان متقاضی استفاده از این مجموعههای آبی و استخرها هستند.
از این رو رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی در اماکن عمومی نظیر استخرها از اهمیت بسزایی برخوردار است، چرا که میتواند به کانونی برای انتقال بیماریهای مختلف مبدل شود و سلامت افراد جامعه را به مخاطره بیاندازد.
متناسب نبودن جمعیت با استاندارد فضای استخر، بی توجهی به ضد عفونی و گند زدایی آب، استفاده از استخرهای مشترک بین زنان و مردان، نداشتن مجوز ماساژ درمانی در استخرها و عدم رعایت بهداشت فردی از چالشهایی است که خطر انتقال بیماریها را از طریق استخرها و مجموعههای آبی به دنبال دارد.
۸۰ درصد استخرها در شهر مشهد فعالیت دارند
مدیر گروه بهداشت محیط حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر ۱۱۶ استخر و مجموعه آبی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی دایر است که ۸۰ درصد آنها در شهر مشهد فعالیت دارند.
علی حسنی افزود: سه مورد از استخرهای خراسان رضوی در قالب مجموعهها و پارکهای آبی بزرگ فعالیت میکنند و بقیه استخرهایی هستند که یا به صورت مستقل دایرند و یا در هتلها استقرار دارند.
وی اظهار داشت: طبق نظارتهای انجام شده در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد استخرها در خراسان رضوی از نظر بهداشتی وضعیت مطلوبی دارند.
وی گفت: نظارتها به دو صورت خود اظهاری شامل آزمایشهای روزانه کیفیت و بهداشت آب توسط متولیان استخرها و همچنین بازدید کارشناسان بهداشتی صورت میگیرد.
حسنی افزود: پارسال از مجموع هزار و ۵۵۰ بازدید انجام شده از استخرها و مجموعههای آبی استان ۲۳۹ مورد اخطار گرفتند، ۲۱ مورد به دادگاه معرفی شدند و ۱۶ مورد نیز مهر و موم شدند.
وی موارد بازرسی شده را شامل وضعیت سرویسها، متناسب بودن دوشها و مواد شوینده مصرفی، تهویه استخر، وضعیت کلرزنی و بوی گاز کلر، وضعیت بوفهها و خدمات ارائه شده، کیفیت آب استخر از نظر دما و PH، شفافیت آب، بار میکروبی و کیفیت شیمیایی آب، بهداشت فردی کارکنان، شرایط محیطی و ساختمانی، فعال بودن واحد کمکهای اولیه و اورژانس برشمرد.
۸۰ درصد استخرهای خراسان رضوی بین زنان و مردان مشترک است
مدیر گروه بهداشت محیط حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کمتر از ۲۰ درصد استخرهای فعال در خراسان رضوی ویژه زنان یا مردان است و بقیه استخرها در نوبتهای چرخشی بین زنان و مردان مشترک هستند.
حسنی افزود: استخر مشترک برای زنان و مردان در صورت رعایت بهداشت فردی و متناسب بودن جمعیت پذیرش شونده در استخر و مطلوب بودن سیستم تصفیه آن، مشکل ساز نیست.
وی اظهار داشت: استخرهای شنا محل مناسبی برای انتقال بیماریهای عفونی و پوستی و علائم شایعی مانند سوزش چشم، خارش چشم و خشکی پوست است لذا توجه به بهداشت آب استخرهای شنا در ارتباط با کیفیت میکروبی و شیمیایی مورد تاکید است.
خطر انتقال بیماریهای مختلف از طریق آب استخر
کارشناس آب آشامیدنی و استخر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از طریق آلودگی آب استخر خطر انتقال بیماریهای مختلف نظیر بیماریهای گوارشی، انگلی، پوستی، قارچی، عفونتهای گوش و حلق و بینی وجود دارد.
عبد الحمید گوهری با تاکید بر رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از بیماریها از طریق آب افزود: افرادی که بیماریهای پوستی و انگلی یا زخم باز دارند نباید وارد مجموعه استخرها بشوند و از سوی دیگر ضدعفونی محلها بویژه در محل سونا و جکوزی باید به طور مستمر انجام شود.
وی اظهار داشت: ضد عفونی از طریق حوضچه کلر، کلرزنی درست و مستمر آب استخر، رعایت بهداشت فردی و استفاده از دوش کامل توسط هر فرد به همراه استفاده از شامپو و صابون نقش مهمی در پیشگیری از انتقال بیماریها از طریق استخرها دارد.
خدمات ماساژ در استخرها باید مجوز جداگانه داشته باشد
رئیس هیأت پزشکی اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی هم گفت: فعالیت استخرهای مشترک بین زنان و مردان اگر استانداردهای مربوطه و بهداشت فردی در آن رعایت شود، مشکلی ایجاد نمیکند.
دکتر رضا گلدوزیان افزود: در حال حاضر متناسب نبودن جمعیت با فضای فیزیکی استخر و همچنین استفاده از خدمات ماساژ در استخرها بدون مجوز لازم از چالشهای مربوطه در این زمینه به شمار میرود.
وی اظهار داشت: استخرهایی که خدمات ماساژ میدهند باید از اداره کل ورزش و جوانان مجوز دریافت کنند و رعایت اصول مربوطه را داشته باشند به طوری که ورودی آنها باید از استخر جدا باشد.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از استخرها مجوز ماساژ ندارند و بدون رعایت بهداشت فردی با بدن چرب دوباره وارد آب میشوند و خطر انتقال بیماریهای پوستی را به دنبال دارند.
۳۰۲۷/ ۶۰۵۳
نظر شما