حیدرعلی كامیاب كلانتری پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:انتظار ما از رشته هایی همچون، تكواندو، ووشو، رزمی، كاراته و جودو، دو و میدانی، تیر و كمان، دوچرخه سواری، تیراندازی و به ویژه شنا با وجود استعدادها بسیار زیاد است و از اینكه آنها ملی پوش در بازی های آسیایی ندارند جای سوال دارد و باید در برنامه های خود تجدید نظر كنند.
وی ادامه داد: ورزش ژیمناستیك هم از جمله رشته هایی است كه انتظار كسب موفقیت داریم و این رشته مادر هم تنها به سعید رضا كیخا بسنده كرده اگرچه این ورزشكار تلاش خود را برای كسب مدال كرد اما باید كاری كنیم كه چندین كیخا داشته باشیم.
وی گفت: زمانی بهترین وزنه برداران از استان فارس همچون نجاتی و بهروزی ها داشتیم و جای تاسف دارد كه رشته وزنه برداری كه شهرستان مرودشت مهد پرورش آن است دیگر نامی از ورزشكاران وزنه بردار نمانده و رئیس این هیات باید بكوشد تا دوباره وزنه برداری رونق بگیرد.
مدیركل ورزش و جوانان فارس اظهار داشت: بوكس استان فارس هم ظرفیت های زیادی دارد اما چند صباحی است كه در سطح ملی بوكسوری از این استان حضور ندارد و انتظار ما بر این است كه هیات این رشته تلاش بیشتری كند تا شاهد رشد دوباره این رشته مدال آور باشیم.
كامیاب در ادامه سخنانش به رشته های تیمی همچون والیبال، بسكتبال و به ویژه فوتبال اشاره كرد و گفت : ظرفیت والیبال ما بیش از بسكتبال است كه در بازی های آسیایی 2 مدال كسب كرد اگرچه والیبال هم در پایه ها بازیكنانی در سطح ملی دارد.
وی اضافه كرد: روزگاری فوتبال فارس بازیكنان زیادی در سطح ملی داشت اما هم اینك اینگونه نیست و باید در این رشته از نظر برنامه زیری و كارهای زیربنایی تجدید نظر شود.
مدیركل ورزش و جوانان ادامه داد: در هندبال از استان فارس 2 بازیكن در بازی های آسیایی حضور داشتند در صورتی كه تیم ملی توانسته بود بر روی سكو برود آمار مدال های استان فارس افزایش پیدا می كرد با این حال در این رشته كارهای خوبی صورت گرفته است.
وی گفت:در كبدی بانوان هم اگرچه 2 نشان طلا داشتیم نباید به این دو مدال اكتفا كرد چرا كه ظرفیت بالاتری وجود دارد و در رده آقایان هم كه تیم ملی قهرمان شد جای ورزشكاران فارس خالی بود و در این زمینه باید فكر اساسی كرد.
وی گفت: از مجموع 62 نشان رنگارنگی كه كاروان اعزامی ایران در رقابت های آسیایی كسب كرد ورزشكاران فارس با 6 نشان، 10 در صد از مدال های این بازیها را به خود اختصاص دادند و باید تلاش كنیم حضور ورزشكاران فارس در اینگونه رویدادهای مهم بیشتر شود.
وی بیان داشت: 40 هیات ورزشی داریم و همه باید تحول اساسی در خود ایجاد كنند تا زمینه رشد استعدادها به ویژه در شهرستان ها بیشتر فراهم شود.
كامیاب گفت: هم اینك زیر ساخت ها برای ورزش قهرمانی در سراسر استان فارس فراهم شده است و دیگر بهانه ای برای هیات ها وجود ندارد.
وی بیان كرد: هیات های ورزشی باید بكوشند ورزشكاران فارس درمیدان هایی همچون المپیك 2020 ژاپن و بازی های آسیایی 2022 چین هم از نظر كیفی و هم از نظر فنی موفقیت كسب كنند.
كاروان ورزشی فارس كه متشكل از 13 ورزشكار در هجدهمین دوره بازی های آسیایی 2018 جاكارتا حضور داشت با كسب سه مدال طلا یك نقره و 2 برنز به كار خود پایان داد و كارنامه خوبی نسبت به دوره های قبل گرفت.
كامیاب اضافه كرد: به هیات های ورزشی مبلغ پنج میلیارد ریال براساس توانمندی ها پرداخت شده است و ناكام ها باید دلیل عدم موفقیت خود را بگویند، زمانی كه بحث منافع ورزشكاران در رویداد های مهم پیش می آید با هیچ كس تعارف و رفاقتی نداریم.
وی با بیان اینكه كسب 6 مدال رنگارنگ در بازی های آسیایی همه ظرفیت ورزش فارس نیست، اظهار داشت: بر این باوریم كه حق ورزش فارس بیش از این است اگرچه در برخی از رشته ها در پایه خوب كار شده است اما باید همین استعدادها را تا رسیدن به بازی های آسیایی و المپیك شكوفا كنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: برای حمایت از ورزشكاران صندوق حمایت از آنها راه اندازی شده تا دغدغه ای برای حضور در مسابقات و كسب موفقیت نداشته باشند.
مدیركل ورزش و جوانان فارس گفت:به زودی كمیته ای متشكل از كارشناسان خبره ورزش تشكیل می شود و در این كمیته نیز به بررسی وضعیت هیات های ورزشی خواهیم پرداخت و هیات ها برنامه خود را برای المپیك 2020 ژاپن و بازیهای آسیایی 2022 چین آماده كنند.
وی اضافه كرد: بدنبال علم گرایی و به روز كردن مربیان هستیم و كسانی كه در راس هیات ها و كمیته های آنها از علم روز دور باشند خودشان كنار بروند.
كامیاب با اشاره به اینكه در زمینه آمایش سرزمین برنامه ریزی كرده ایم ادامه داد: شهرستان هایی كه در رشته هایی توانمند هستند و می توانند مدال كسب كنند شناسایی شده اند و براین اساس حق بچه های شهرستانی و مناطق دور افتاده گرفته خواهد شد و هیات ها هم بیشتر باید به به فكر شهرستانی ها باشند و دیگر بهانه ای هم برای نداشتن امكانات و تجهیزات وجود ندارد.
وی گفت: هم اینك به دنبال راه اندازی آكادمی های مختلف ورزشی در شهرستان های مستعد با آن رشته هستیم و از بهترین مربیان هم برای پرورش استعدادها استفاده می شود.
كامیاب اعلام كرد:علاوه براینكه وزارت ورزش و جوانان پاداش ویژه ای برای ورزشكاران مدال آور در بازی های آسیایی در نظر گرفته است ما نیز با حضور استاندار فارس در یك مراسم از ورزشكاران مدال آور خود تقدیر خواهیم كرد.
حبیب رنجبر و مهران ستار در رشته جوجیتسو، محمدعلی و محمدرضا گرایی در كشتی فرنگی، سعیده جعفری و راحله نادری در كبدی، فرزاد رستمی و علی رحیمی در هندبال، سعیدرضا كیخا در ژیمناستیك و فرانك پرتو آذر در رشته دوچرخه سواری و محمد بهروز كارگران، محمد حسن زاده در بسكتبال پنج نفره و علی الله وردی در بسكتبال سه نفره 13 ورزشكار استان فارس بودند كه در بازیهای آسیایی 2018 جاكارتا حضور داشتند.
در این رقابت ها، محمدعلی گرایی در كشتی فرنگی مدال طلا گرفت و برادرش محمدرضا در همین رشته مدال برنز را از آن خود كرد.
سعیده جعفری و راحله نادری، دیگر ورزشكاران شركت كننده از فارس بودند كه مدال پُر افتخار تیمی طلا را در ورزش كبدی بانوان كسب كردند.
علی الله وردی از فارس در رشته بسكتبال سه نفره نیز مدال برنز تیمی را بر گردن آویخت و محمد حسن زاده دیگر ورزشكار این استان در بسكتبال پنج نفره مدال نقره گرفت.
سعیدرضا كیخا ورزشكار شیرازی كه امید زیادی برای كسب مدال در خرك حلقه داشت سرانجام به عنوان چهارمی بسنده كرد.
فرانك پرتو آذر، بانوی دوچرخه سوار شیرازی كه از امیدهای كسب مدال طلا بود هنگام مسابقه، زنجیر چرخش پاره شد و با پنج دقیقه تاخیر و با مقاومت توانست به مقام چهارم دست یابد.
حبیب رنجبر و مهران ستار در رشته جوجیتسو دیگر ورزشكاران فارس بودند كه نتوانستند مقامی كسب كنند و از دور مسابقات حذف شدند و در تنیس هم محمد بهروز كارگران، حذف شد.
تیم ملی هندبال ایران نیز با فرزاد رستمی و علی رحیمی از استان فارس به مقام پنجم آسیا دست یافت.
بدین ترتیب، كاروان ورزشی فارس متشكل از 13 نفر در این بازی ها موفق شدند در مجموع رقابت های تیمی و انفرادی، سه مدال طلا، یك نقره و 2 برنز كسب كنند.
محمدعلی چمیانی از شیراز به عنوان مربی تیم ملی كشتی فرنگی در این رقابت ها حضور داشت و فاطمه اسد پور از شیراز هم سرمربی تیم ملی تكواندو بانوان در بازی های آسیایی بود.
مهدی منظری داور شیرازی هم قضاوت چندین دیدار از رقابت های سپك تاكرا در بازی های آسیا را برعهده داشت و مهدی مختاری داور شیرازی بازیهای اسكواش را قضاوت كرد .
همچنین عباس رضایی، رئیس هیات كبدی استان فارس به عنوان نماینده فدراسیون در بازی های آسیایی حضور داشت.
شریف دلارام، نخستین ورزشكار استان فارس بود كه در هفتمین دوره بازی های آسیایی 1974تهران در رشته بوكس موفق به كسب نشان طلا، قبل از انقلاب اسلامی شد.
پس از انقلاب اسلامی نیز در شانزدهمین دوره بازی های آسیایی كه در سال 2010 در گوانژو چین برگزار شد، امید نوروزی از شیراز پس از 36 سال در رشته كشتی فرنگی و در وزن 60 كیلوگرم مدال طلا را بر گردن آویخت تا دومین ورزشكار طلایی استان فارس در بازی های آسیایی پس از شریف دلارام باشد.
حمید ریحانی، دیگر ورزشكار استان فارس است كه در رشته كشتی فرنگی توانسته در بازی های آسیایی 2006 دوحه قطر به نشان برنز دست یابد.
هجدهمین دوره بازی های آسیایی 2018 جاكارتا 27 مرداد 97 آغاز شد و 11 شهریور ماه این سال در 40 رشته و با حضور بیش از 11 هزار ورزشكار از 45 كشور آسیایی در شهر جاكارتا پایتخت كشور اندونزی، پالمبانگ و هفت شهر در حومه جاكارتا پایان یافت.
كاروان اعزامی ایران با 280 ورزشكار مرد، 98 ورزشكار زن و در مجموع 378 ورزشكار در 42 رشته ورزشی راهی این دوره از بازی ها در جاكارتا شد.
ورزشكاران ایرانی در هفدهمین دوره این بازی ها كه در شهر اینچئون كره جنوبی برگزار شد با 276 ورزشكار در 22 رشته با كسب 21 نشان طلا، 18 نقره و 18برنز به مقام پنجم آسیا دست یافتند.
بهترین مقامی كه ورزشكاران ایران در بازی های آسیایی تاكنون كسب كرده اند مربوط به سال 1974 تهران است كه در این سال كه هفتمین دوره این بازی ها بود، تیم ایران با 400 ورزشكار در 24 رشته توانست با كسب 36 نشان طلا، 28 نقره و 17برنز در رده دوم جدول رده بندی قرار گیرد.
در پایان بازی های آسیایی 2018 جاكارتا تیم چین با 132 طلا، 92 نقره و 65 برنز به مقام قهرمانی دست یافت.
كاروان اعزامی ایران هم با 20 طلا، 20 نقره و 22 برنز و قرار گرفتن در رده ششم رده بندی به كار خود پایان داد.
7368 / 1876
مدیركل ورزش و جوانان فارس:
هیات های ورزشی كم كار فارس در بازی های آسیایی پاسخگو باشند
۱۵ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۴۷
کد خبر:
83024399
شیراز- ایرنا- مدیركل ورزش و جوانان فارس با اشاره به موفقیت های كسب شده ورزشكاران فارس در بازی های آسیایی جاكارتا گفت: هیات های ورزشی كم كار كه نتوانستند نماینده ای در این رویداد مهم داشته باشند، باید پاسخگو باشند.