۱۵ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۳۶
کد خبر: 83024497
T T
۰ نفر
پاكستان: رابطه با آمریكا مشروط به احترام واعتماد متقابل است

اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور خارجه پاكستان گفت كه كشورش، رابطه با دولت ایالات متحده آمریكا را فقط بر اساس اعتماد و احترام متقابل می پذیرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه پاكستان، پمپئو در سفرش به اسلام آباد، با عمران خان نخست وزیر و دیگر مقامات این كشور دیدار و گفت وگو كرد.
پمپئو در سفرش به پاكستان كه ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا او را در این سفرهمراهی می كرد، گسترش همكاری نهادهای غیرنظامی را خواستار شد.
گفتنی است كه پنتاگون، هفه جاری اعلام كرد ۳۰۰ میلیون دلار از كمك‌های نظامی به ارتش پاكستان را قطع كرده و بنا دارد این پول را در جای دیگری كه 'ضرورت بیشتری' دارد هزینه كند. علت این تصمیم نارضایتی واشنگتن از مبارزه پاكستان با 'گروه‌های تروریستی' عنوان شده است.
وزیر خارجه امریكا در دیدار با نخست وزیر پاكستان، همچنین با بیان اهمیت روابط دو كشور، بر لزوم فراهم شدن زمینه های منافع مشترك نظیر روابط تجاری دوجانبه تاكید كرد.
عمران خان نیز گسترش مناسبات دوجانبه را براساس احترام و اعتماد خواستار شد.
محمد فیصل سخنگوی وزارت امور خارجه پاكستان نیز در پیام توئیتری به نقل از شاه محمود قریشی اعلام كرد كه وزیر امور خارجه پاكستان در دیدار با همتای آمریكایی بر احیائ روابط فیمابین بر اساس اعتماد و احترام متقابل تاكید كرد.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه پاكستان حفاظت از منافع ملی دربالاترین اولویت هیات پاكستانی بود.
با این حال به نظر می رسد جزئیات گفتگوهای رد و بدل شده بین وزیر امور خارجه آمریكا با نخست وزیر پاكستان از دید رسانه هاپنهان بماند.
در دیدار نخست وزیر پاكستان و پمپئو، شاه محمود قریشی وزیر خارجه و ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاكستان نیز حضور داشتند.
پمپئو روز گذشته به همراه ژنرال دانفورد رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا در قالب یك هیات شش نفره پس از اینكه وارد پایگاه هوایی «نور خان» در شهر راولپندی شد از سوی مسئولان وزارت خارجه پاكستان مورد استقبال قرار گرفت.
وی بلافاصله با حضور در وزارت خارجه پاكستان با شاه محمود قریشی همتای پاكستانی خود دیدار و گفت و گو كرد.
در این دیدار روابط فیمابین موضوعات مورد علاقه و تحولات منطقه ای و جهانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
شاه محمود قریشی در این دیدار ضمن تاكید بر آغاز دور جدید روابط دو جانبه بر اساس منافع مشترك و احیاء اعتماد متقابل تاكید كرد.
منابع وزارت امور خارجه پاكستان اعلام كردند:در این دیدار حفاظت و دفاع از منافع ملی پاكستان در اولویت سخنان شاه محمود قریشی قرار داشت.
پس از پیروزی حزب تحریك انصاف به رهبری عمران خان در انتخابات سراسری پاكستان، این نخستین سفر مقام عالی رتبه آمریكا به پاكستان می باشد .
وی قرار است پس از تكمیل سفر یكروزه به هند برود تا نظر مقامات ان كشور را برای عدم خرید نفت خام از ایران به خود جلب كند.
پمپئو گفت : امیدواریم هر دو كشور گذشته را فراموش كنند و رو به جلو حركت كنند .
وزیر امور خارجه آمریكا گفت:دو كشور برای رسیدن به اهدافشان سه مسیر پیچیده دارند كه می تواند آن را بپیمایند.
به گفته پمپئو این اهداف از قبل مشخص و واضح است و دولت دونالد ترامپ می تواند پس از اجابت آن از سوی اسلام آباد كمك هایش را به پاكستان دوباره از سر بگیرد.
پمپئو همچنین در واكنش به قطع كمك های نظامی به پاكستان به نقل از دولت پیشین پاكستان گفت : آنها قبلا گفته بودند كه این كمك ها را نمی خواهند با این وجود ما منتظر پیشرفت از سوی آنها برای انجام برخی تعهدها هستیم .
وزیر امور خارجه آمریكا قبل از رسیدن به اسلام آباد در ادامه سخنانش به خبرنگاران گفت : هدف ما از سفر به اسلام آباد گفت و گو با مقامات عالی رتبه پاكستان و بیان انتظاراتمان از آنها است اینكه بدانیم آنها برای ما چه اقداماتی می توانند انجام دهند و اینكه آنها چه انتظاراتی از ما دارند و در آخر باید بدانیم كه می توانیم در یك مسیر حركت رو به جلو داشته باشیم؟
وی در ادامه این گفت و گو به فراز و نشیب های روابط پاكستان با افغانستان و آمریكا اشاره كرد و گفت:خواهان همراهی پاكستان برای رسیدن به یك صلح واقعی مورد نیاز در افغانستان هستیم.
پمپئو در ادامه گفت: از منافع مهم و امنیت مورد دلخواه پاكستان در افغانستان كاملا واقفیم هدف آنها ( پاكستانی ها ) موضوع مرزهایشان می باشد و ما آماده كمك به آنها هستیم.
وی ابراز امیدواری كرد كه دولت جدید در پاكستان با آمریكا برای ثبات پایدار در افغانستان همكاری كند.
وزیر امور خارجه آمریكا تاكید كرد:دستاوردهای این سفر در قالب اعلام همكاری پاكستان با آمریكا می تواند كمك های واشنگتن به اسلام آباد را بار دیگر احیاء كند.
به گزارش ایرنا دولت آمریكا اخیرا یك بسته 300 میلیون دلاری به پاكستان را برای همیشه لغو كرد.
پیش از این دونالد ترامپ چندین بار پاكستان را به همكاری با گروه های تروریستی متهم كرده بود.
هم اكنون مقدار كمكهای لغو شده به پاكستان از سوی آمریكا تا پایان سال جدید میلادی به 800 میلیون دلار می رسد.
اقدام اخیر دولت آمریكا در قطع كمك های نظامی به پاكستان پس از آن صورت می گیرد كه دولت جدید پاكستان با مشكل جدی مالی روبروست به نحوی كه زمزمه هایی در قبال رجوع این كشور به صندوق بین المللی پول در محافل سیاسی پاكستان در گردش است.
شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاكستان نیز پیش از این، با اظهار ناخرسندی از اقدامات آمریكا علیه پاكستان گفته بود:قرار است پمپئو در راس هیاتی وارد اسلام آباد شود و این فرصتی تازه برای تبادل نظر با مقامات آمریكایی به وجود آورده است.
وی با بیان اینكه گفت و گوها بر اساس احترام متقابل خواهد بود ضمن انتقاد از قطع كمك 300 میلیون دلاری ، این اقدام را ناعادلانه خواند و گفت : این كمك در ازای خسارت هایی است كه كه پاكستان در جنگ با تروریسم متحمل شده است.
وزیر امور خارجه پاكستان در ادامه گفت : ما از آمریكا كمكی دریافت نمی كنیم بلكه پولی را دریافت می كنیم كه در جنگ با تروریسم هزینه كرده ایم .
پاكستان و آمریكا كه در جنگ با تروریسم همپیمان هستند در زمینه همكاری های دفاعی و نظامی توافقاتی كرده اند كه یكی از آنها همكاریهای لجستیكی پاكستان با آمریكاست.
بر اساس این توافقنامه پاكستان مسیری امن برای انتقال جنگ افزارهای نظامی به افغانستان در اختیار نیروهای آمریكایی قرار می دهد.
اما دولت امریكا،پاكستان را به بازی دوگانه و سیاست گزینشی متهم می كند.
به گفته مقامات آمریكایی اسلام آباد از یك سو با واشنگتن برای جنگ با تروریسم در ظاهر همكاری می كند اما از سوی دیگر از گروه طالبان افغانستان و شبكه حقانی برای هدف قرار دادن نیروهای آمریكایی در خاك افغانستان حمایت و پشتیبانی می كند.
دولت و ارتش پاكستان در مقابل همه این ادعاها را رد می كند و معتقد است كه این كشور در جنگ با تروریسم به رهبری آمریكا فداكاری های زیادی انجام داده است.
آساق**6125**1859