۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۰۷
کد خبر: 83028446
T T
۰ نفر

پنبه جايگزين خوبي براي كشت شالي درگلستان است

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۰۷
کد خبر: 83028446
پنبه جايگزين خوبي براي كشت شالي درگلستان است

گرگان - ايرنا- استاندار گلستان يكي از پروژه هاي محوري دولت و استان را توسعه كشت پنبه بيان كرد و گفت: با ايجاد صندوق حمايت از صنعت پنبه، اين محصول جايگزين خوبي براي برنج خواهد بود.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از استانداري سيد مناف هاشمي در دومين نشست شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي كه با حضور نماينده گنبدكاووس در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، اظهار داشت: با احياي شوراي پنبه بسياري از مشكلات كشت اين محصول در گلستان رفع خواهد شد.
وي با تاكيد اين كه شبكه مراقبت براي پنبه پيش بيني شود، افزود: كشت پنبه اشتغالزايي و حفظ خاك را به دنبال دارد و به طور متوسط با كشت هر هكتار پنبه 3 نفر مستقيم و 7 نفر به صورت غيرمستقيم مشغول به كار مي‌شوند.
هاشمي اضافه كرد: در استان يك ميليارد و 200 ميليون مترمكعب آب زيرزميني داريم كه با روند رو به رشد كشت شالي و استفاده بي رويه از سفره هاي زميني براي آبياري اين مزارع، گلستان با مشكلات زيادي مواجه خواهد شد.
وي در ادامه گفت: بايد علاوه بر ترسيم سيماي آب استان، مطالعات جديد و كاربردي در حوزه آب و منابع طبيعي استان انجام شود تا بتوان راهكارهاي لازم براي برون رفت از مشكلات را ارائه داد.
استاندار گلستان همچنين با بيان اينكه بايد رافع مشكلات سرمايه گذاري و توليد باشيم تا زمينه ايجاد اشتغال و افزايش فرصت هاي شغلي در جامعه فراهم شود، افزود: موظف هستيم آگاهي بخشي لازم را به مردم و بخش خصوصي در زمينه قوانين ارائه دهيم تا آنان بتوانند با نگاهي آگاهانه در مسير سرمايه گذاري و توسعه گام بردارند.
استاندار با يادآوري اين كه گلستان از گذشته به عنوان قطب كشاورزي، دامپروري و تا حدودي گردشگري مطرح بوده است ، گفت: بايد تلاش شود تا سرمايه گذاران را به اين حوزه ها هدايت و موانع موجود در امر سرمايه گذاري را برطرف كنيم.
به گزارش ايرنا كشت پنبه در زمين هاي كشاورزي گلستان در سال هاي نه چندان دور رواج داشت و اين استان به عنوان سرزمين طلاي سفيد شناخته مي شد، اما با توسعه ديگر كشت ها و دوره طولاني كشت، داشت و برداشت اين محصول و مقرون به صرفه نبودن براي كشاورز، جاي خود را به ديگر زراعت ها داد، اينك كشت نشايي به كمك رونق پنبه كاري در استان آمده است.
رييس اداره پنبه و دانه هاي روغني سازمان جهادكشاورزي گلستان به خبرنگار ايرنا گفت: در سال زراعي جاري در استان حدود 11 هزار هكتار پنبه كشت شده است.
علي موسي خاني افزود: در گلستان 10 كارخانه پنبه پاك كني فعال وجود دارد.
سال قبل در گلستان 19 هزار و 500 تن وش پنبه از سطح 9 هزار و 640 هكتار برداشت شد كه 20 درصد از توليد اين محصول را در كشور شامل مي شد.
استان مرزي گلستان واقع در شمال كشور داراي 650 هزار هكتار زمين زراعي حاصلخيز است كه هر ساله به زير كشت محصولات زراعي مختلف از جمله غلات و پنبه مي رود.
به گزارش ايرنا شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي، بررسي و شناسايي موانع توليد و قوانين دست و پاگير بر سر راه ارتقا كيفيت و رشد توليد را برعهده دارد تا موانع قانوني را رفع نمايد.
اعضاي اين شورا شامل استاندار، معاون اقتصادي استاندار، رييس سازمان برنامه و بودجه، مديركل امور اقتصاد و دارايي، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي، رييس سازمان جهادكشاورزي، رييس يكي از بانك هاي تخصصي، رييس كل دادگستري و دادستان مركز استان، 4 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، دبير اتاق تعاون، رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي، رييس انجمن هاي صنفي و 8 نفر از نمايندگان بخش خصوصي هستند.
1648