آوات مُكاري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هشت مورد از 10 اقامتگاه بومگردي كردستان در شهرستان سنندج، يك مورد در مريوان و يك مورد نيز در ديواندره ايجاد شده و به طور ميانگين در هر كدام از اين واحدها سه نفر به صورت مستقيم مشغول بكار شده اند.
وي در خصوص محل هفت اقامتگاه ايجاد شده در سال جاري اضافه كرد: سه مورد از اين اقامتگاه ها در روستاي دولاب و 2 مورد در روستاي آويهنگ سنندج ايجاد شده و در شهرستان ديواندره نيز روستاي گومه اي و درشهرستان مريوان نيز روستاي دره تفي ميزبان اين واحدها است.
رئيس گروه توسعه گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان يادآور شد: تمامي اين اقامتگاه ها براي بهره مندي از حمايت هاي دولت به بانك ها جهت اخذ تسهيلات معرفي شده اند كه تا كنون 2 مورد آنها در شهرستان هاي سنندج و ديواندره موفق به جذب سه ميليارد ريال از اين تسهيلات شده اند.
مُكاري با اشاره به اينكه سه مورد ديگر نيز در شرستان هاي مريوان و سنندج در حال پيگري مراحل اخذ تسهيلات هستند گفت: با توجه به پتانسيل هاي گردشگري، موافقت اوليه براي راه اندازي 10 اقامتگاه بوم گردي ديگر نيز در اين استان اخذ شده است.
وي اضافه كرد: پيش بيني مي شود اين اقامتگاه ها تا پايان سال جاري در روستاهاي هدف گردشگري استان راه اندازي شوند و تلاش اداره كل بر اين است تا بتواند در كنار ايجاد اقامتگاه هاي بوم گردي به بحث حفاظت از محيط زيست و فرهنگ بومي، مديريت دانش بومي، توسعه گردشگري، طب سنتي و غذاهاي محلي بين گردشگران توجه داشته باشد.
وي افزود: اقامتگاه هاي بومگردي بيشتر در خانه هايي ايجاد مي شود كه روستاهاي آن بافت سنتي و تاريخي خود را حفظ كرده اند.
مُكاري با بيان اينكه در سال گذشته تنها سه باب خانه بوم گردي در مسير ژاوه رود شهرستان سنندج شامل روستاهاي گلين، تخته و دولاب ايجاد شده است، گفت: اداره كل ميراث فرهنگي براي جلوگيري از شكست طرح و ارتقاي سطح كيفي طرح ايجاد خانه هاي بوم گردي فعاليت هاي خود را به سمت ارائه آموزش به متقاضيان در روستاهاي گردشگر پذير هدايت كرده است.
به گزارش ايرنا، 43 روستاي كردستان براساس شاخص هاي توريسم به عنوان روستاهاي هدف گردشگري انتخاب شده اند و بيش از 10 مورد از اين روستاها اكنون در كانون توجه توريسم قرار دارند و داراي ظرفيت هاي گردشگري هستند.
استانداري كردستان براي هر كدام از اين روستاها تخصيص يك ميليارد ريال اعتبار پيشنهاد كرده است. استان كردستان داراي يك هزار و 520 اثر تاريخي شناسايي شده شامل آثار باستاني، غارهاي طبيعي، درختان كهنسال، ميراث منقول، قنات و مكان هاي طبيعي است، 872 اثر از اين تعداد شامل 773 اثر غير منقول شامل (آثار تاريخي، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد ميراث طبيعي، 56 مورد ميراث معنوي و 23 مورد ميراث منقول در فهرست آثار باستاني كشور به ثبت رسيده است.
3034/6108
سنندج - ايرنا - رئيس گروه توسعه گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: با ايجاد هفت اقامتگاه بوم گردي در چهار روستاي هدف گردشگري استان تعداد اين خانه ها به 10 مورد رسيد.