به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، غلامحسین اسماعیلی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در دادگستری استان تهران افزود: اتهام اول مشایی اجتماع و تبانی جهت ارتكاب جرم علیه امنیت كشور است كه به استناد ماده 610 قانون مجازات اسلامی به تحمل پنج سال حبس محكوم شد و علی اكبر جوانفكر نیز به همین اتهام به تحمل چهار سال حبس محكوم شده است.
وی جرم دوم رحیم مشایی را تبلیغ علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی اعلام كرد و گفت: به استناد ماده 500 قانون مجازات اسلامی وی برای این اتهام به تحمل یك سال حبس و برای توهین به مقامات قضایی به سبب انجام وظیفه به 6 ماه حبس محكوم شده است.
وی افزود: چنانچه دادگاه تجدید نظر همین رأی را تایید كند به موجب قانون، مشایی به تحمل اشد مجازات یعنی پنج سال حبس محكوم می شود.
اسماعیلی گفت: با توجه به برگزاری جلسات رسیدگی به اتهامات اسفندیار رحیم مشایی و علی اكبر جوانفكر رأی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران در مورد اتهامات نامبردگان صادر شده كه خلاصه نتیجه دادنامه صادره را اعلام كردم.
وی افزود: ذكر چهار نكته ضروری است. نكته اول اینكه رأی صادره غیرقطعی است و این رأی در مورد مشایی قابل تجدیدنظر در محاكم تجدیدنظر استان تهران و در مورد جوانفكر قابل واخواهی در همان شعبه دادگاه به جهت غیابی بودن است.
اسماعیلی گفت: با توجه به فضاسازی رسانه ای كه همزمان با برگزاری جلسات دادگاه در برخی شبكههای اجتماعی انجام شده بود، دادستان كل كشور در اجرای تبصره ۲ ماده ۳۵۳ قانون آیین دادرسی كیفری انتشار جریان دادرسی و همچنین بیان مشخصات اصحاب دعوا را ضروری دانسته و به موجب قانون از ریاست قوه قضائیه اجازه خواست و آیت الله آملی لاریجانی با انتشار جریان دادرسی و مشخصات اصحاب پرونده موافقت كرد و به همین دلیل از نظر قانونی اجازه داریم مشخصات افراد و نتیجه دادرسی را اعلام كنیم.
رئیس دادگستری استان تهران افزود: رأی صادره فقط در محدوده كیفرخواستی است كه از ناحیه دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر شده البته در مورد مشایی و برخی از افراد دیگری كه در جریان دادرسی و همچنین در دادنامه از آنها نام برده شده، بخشی از پرونده درباره ادامه رسیدگی به اتهامات غیر مطروحه در كیفرخواست در دادسرای عمومی و انقلاب تهران مفتوح است كه باید توسط دادسرا نسبت به آن اتهامات رسیدگی و اظهار نظر صورت بگیرد.
اسماعیلی اضافه كرد: از آنجا كه اتهامات مشایی سه فقره بوده در اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی دادگاه الزاما باید درباره هر یك از عناوین اتهامی حداكثر مجازات قانونی را مورد حكم قرار میداد. بدیهی است با توجه به تعدد اتهامات و آراء صادره، مجازات اشد در صورت تایید از ناحیه دادگاه تجدیدنظر استان تهران قابلیت اجرا خواهد داشت.
رئیس دادگستری استان تهران درباره سومین اتهام مشایی نیز گفت: گر چه به موجب ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی توهین به مقامات به سبب انجام وظیفه دارای جنبه عمومی است و نیازی به شاكی خصوصی ندارد اما در این عنوان اتهامی، دو نفر از مقامات قضایی به عنوان شاكیان مشایی نیز در پرونده شكایت كردند كه شكایت آنان مورد رسیدگی قرار گرفته است.
وی با اشاره به مجموعه مجازات های رحیم مشایی گفت: چنانچه همین رأی مورد تایید دادگاه تجدید نظر قرار گیرد و تغییری در آن حاصل نشود به موجب قانون، مجازات اشد یعنی فقط پنج سال از حبس قابلیت اجرا خواهد داشت.
اسماعیلی افزود: این رأی امروز جهت ابلاغ به متهمان ارسال شده تا به آنها ابلاغ شود. مشایی ۲۰ روز برای تجدیدنظر خواهی و طرح پرونده در دادگاه تجدیدنظر فرصت دارد و جوانفكر برای واخواهی و طرح مجدد پرونده در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ۲۰ روز فرصت دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اتهام جاسوسی مشایی گفت: من به صورت كلی اتهامات مشایی مطالبی را مطرح كردم اما اتهامات دیگری هم در مورد او و هم در مورد اشخاص دیگری كه در پرونده از آنها نام برده شده در پرونده مطرح است كه این بخش همچنان در دادسرا مفتوح است كه مورد رسیدگی و اظهار نظر قرار نگرفته و بعد از فرایند رسیدگی در دادسرا نتایج آن اعلام خواهد شد.
اجتمام* 1003* 3063
تهران- ایرنا- رئیس دادگستری كل استان تهران با اعلام خلاصه ای از محكومیت اسفندیار رحیم مشایی، در سه فقره و جمعا به میزان 6سال و 6 ماه حبس خبر داد كه به موجب قانون 5 سال آن قابلیت اجرا دارد. علی اكبر جوانفكر نیز به پنج سال و یك ماه حبس محكوم شد.