۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۴۲
کد خبر: 83031638
T T
۰ نفر

شرق تا غرب آناتولی عزادار سالار شهیدان

۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۴۲
کد خبر: 83031638
شرق تا غرب آناتولی عزادار سالار شهیدان

آنكارا- ایرنا- مراسم عزاداری دهه اول محرم از سه شنبه شب در مساجد شیعیان تركیه در شهرهای ایغدیر در شرق، آنكارا در مركز و استانبول در غرب فلات آناتولی آغاز شد و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به سوگواری سرور و سالار شهیدان پرداختند.

به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) دیشب در شهرهای ایغدیر، آنكارا، استانبول، چوروم، ازمیر و بورسا عزاداری كردند.
شهر استانبول به عنوان كانون تحولات فرهنگی و مذهبی شیعیان تركیه امسال نیز همچون سال های گذشته شاهد گسترده ترین مراسم عزاداری امام سوم شیعیان است و برای این منظور از شب گذشته عزاداری و سینه زنی در 34 مسجد در شهر استانبول آغاز شده است.
در همه این مساجد از جمله در مسجد زینبیه، ایرانیان(والده خان) و مساجد اهل بیت(ع)، امام صادق(ع)، حضرت ابوطالب، امام زین العابدین(ع) و سایر مساجد عزاداری شیعیان تركیه با شور بیشتری برگزار می شود.
نوحه خوان ها و سخنرانان در این مساجد همراه با عزاداری، به تبیین و تشریح فلسفه قیام عاشورا می پردازند و علاوه بر این امسال به دعوت رایزنی فرهنگی سركنسولگری ایران در استانبول، چهار نفر از مداحان اهل بیت(ع) از ایران برای نوحه سرایی در این اجتماع های حسینی دعوت شده اند.
همچنین امسال حجت الاسلام پورسیدآقایی رئیس موسسه آینده روشن در مسجد ایرانیان(والده خان) هر شب دهه اول محرم برنامه سخنرانی دارد و در كنار آن برنامه های عزاداری شبانه نیز در محل مسجد كنسولگری ایران در استانبول با حضور شیعیان و ایرانیان برپا می شود.
باشكوه ترین اجتماع عاشقان امام حسین (ع)در تركیه نیز روز عاشورا در بزرگترین سالن سرپوشیده این كشور در منطقه شیعه نشین هالكالی استانبول از سوی بنیاد جعفری قرار است برگزار شود.
امسال همچنین علاوه بر استانبول، در هفت مسجد شیعیان در شهر ازمیر و در سه مسجد شیعی شهر بورسا نیز برنامه عزاداری سرور و سالار شهیدان در حال برگزاری است.
مراسم بزرگداشت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از دیشب با حضور محمدابراهیم طاهریان فرد سفیر كشورمان در تركیه و جمعی از ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت در رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آنكارا برگزار شد.
قرار است برای 10 شب حجت الاسلام محمد انصاری درباره قیام عاشورا و تبیین اهداف متعالی امام حسین ع در قیام علیه حكومت ظلم و حادثه انسان ساز عاشورا سخنرانی كند و كنار آن برنامه روضه خوانی و نوحه سرایی مداح اهل بیت(ع) و سینه زنی عاشقان امام سوم شیعیان در فضای معنوی اجرا می شود.
این برنامه ها، هر شب تا شب عاشورا، در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در آنكارا با حضور دوستداران اهل بیت(ع) و ایرانیان برگزار می شود و علاوه بر مداحی و سینه زنی، حجت الاسلام انصاری در خصوص فلسفه قیام امام حسین(ع) و تبیین اهداف نهضت عاشورا به سخنرانی می پردازد.
مراسم عزاداری مردمی و اهالی شیعه ساكن پایتخت تركیه نیز از دیشب در مسجد محمدیه، وقف باب علی(ع)، مسجد الله اكبر، مسجد امام علی(ع) سینجان آنكارا و مسجد شهر چوروم آغاز شد و شیعیان حاضر در سوگ سرور و سالار شهیدان اشك ماتم ریختند.
برنامه مساجد پایتخت تركیه به مدت 10 شب و تا شب عاشورا ادامه می یابد و شیعیان و دوستداران اهل بیت در سوگ امام حسین(ع) و شهدای كربلا اشك ماتم می ریزند.
علاوه بر مناطق غربی و مركزی تركیه، در شهرهای شرقی تركیه از جمله در ایغدیر در مرز ایران و قارص نیز شیعیان بومی منطقه با شور و حال باشكوهی كه یادآور عزاداری آذربایجانی های ایران است، به نوحه خوانی، سینه زنی و سوگواری می پردازند و در واقع عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) از شرق تا غرب فلات آناتولی امسال نیز همچون سال های گذشته جریان دارد.
رایزن فرهنگی كشورمان در آنكارا با تاكید بر جایگاه ویژه محرم و واقعه عاشورا و حب اهل بیت(ع) در جامعه تركیه، محرم و عاشورا را عامل همبستگی، وحدت و تقریب اسلامی بین دو كشور ایران و تركیه دانست.
محمود صدقی زاده، برپایی عزاداری های محرم و عاشورا در تركیه و نیز فعالیت های شیعیان در این كشور را موجب تعامل علمای دینی دو كشور ایران و تركیه در ترویج آیین های دینی و مذهبی دانست.
وی ادامه داد: حب اهل بیت علیهم السلام جزو ارزش های اجتماعی و دینی مردم تركیه و خصلت و خصوصیت ارزشمند جامعه این كشور به شمار می رود كه مختص شیعیان نیست و سایر مذاهب اسلامی نیز دوستدار سلاله پاك نبی مكرم اسلام هستند.
صدقی زاده گفت: ترك ها 'محرمیات' كه شامل آثار ادبی و اشعاری در وصف اهل بیت(ع) و محرم و واقعه كربلا و عاشورا است، جایگاه ویژه ای دارد كه این امر منشا تاریخی و فرهنگی دارد و نشان دهنده همزیستی و تبادل فرهنگی و ارزشی جمعیت قابل توجه علویان و شیعیان در تركیه است.
صدقی زاده افزود: وقتی محرم آغاز می شود، بحث كربلا و امام حسین(ع) در اذهان برجسته می شود كه این امر مختص به شیعیان و یا علویان ندارد عموم مردم و دولتمردان تركیه هم به این مساله توجه دارند.
وی به وجود سنت 'نذر عاشوره' در ایام عاشورا كه در میان اهل سنت تركیه رواج دارد، اشاره كرد و گفت: نذر عاشوره اطعامی است كه از نام عاشورا گرفته شده و به عنوان غذا و سنتی ملی در تركیه رایج شده و حتی نوع صنعتی و آماده آن در سوپر ماركت ها در این ایام فروخته می شود.
به گزارش ایرنا، تعدادی از شیعیان تركیه كه در چند دهه اخیر برای تحصیل علوم دینی به حوزه های علمیه و مراكز علمی ایران و عراق رفته اند، در قالب برنامه های مناسبت دهه محرم در مساجد شیعه كه شمار آنها در تركیه به بیش از 150 مسجد رسیده، به عزاداری و سوگواری می پردازند.
عاشورا به عنوان نماد محبت اهل بیت و مناسبتی برای وحدت بین اهل سنت با شیعه در تركیه برجسته شده و به یكی از نمادهای فرهنگی این كشور تبدیل شده است به طوری كه مردم همه ساله با شكوه بسیار در مراسم دهه محرم شركت كرده و ارادت خود را به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین(ع) نشان می دهند.
گزارش از: حسن فاخری
شبد**خاورم/ 1905 **1010