'پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه موجب ریزش برگ ها و حتی جوانه های گل و برگ سال آینده درختان پسته شده و خسارت كیفی و كمی به این محصول صادراتی وارد می كند.'
به گزارش ایرنا ، علی اسماعیلی پور روز شامگاه جمعه در اختتامیه همایش ملی پسته در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان افزود: در روش مدیریت تلفیقی از فصل زمستان تا پس از برداشت محصول پسته، رسیدگی هایی به باغ از جمله حذف علف های هرز، هرس، شخم زدن زمین، استفاده از روش های غیرشیمیایی و بیولوژیك، مثل كارتها و نوارهای زرد برای كنترل آفات به ویژه پسیل پسته توصیه می شود.
وی آخرین راه كنترل این بیماری درختان پسته را استفاده از سموم عنوان و تصریح كرد: كشاورزان باید برای كنترل آفت از نظرات كارشناسان جهاد كشاورزی و كلینیك های گیاهپزشكی در راستای خریدسموم، نحوه و زمان سمپاشی و كاربرد تجهیزات كنترل غیرشیمیایی استفاده كنند.
اسماعیلی پور بیان كرد: وضعیت محصول پسته امسال منحصر بفرد است و تا 50 سال قبل این مشكل را نداشتیم كاهش كیفیت آب و شور شدن خاك در منطقه، تغییرات اقلیمی و وضعیت تغذیه نامناسب بر تولید محصول تاثیر گذار بوده و افت محصول را در پی داشته است.
اسماعیلی پور ادامه داد: حداقل طی 6 سال گذشته در انار و رفسنجان كمترین عملكرد تولید پسته در هر هكتار 1050 كیلو گرم مربوط به رقم فندقی و بیشترین عملكرد مربوط به احمدآقایی در هر هكتار 1500 كیلوگرم بوده است.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون در شرایطی قرار گرفته ایم كه كمبود سرما، سرمازدگی بهاره و گرمازدگی اسفند سال گذشته بر كاهش محصول پسته در استان كرمان موثر بوده است .
مدیر پژوهشكده پسته ایران گفت: طرحهایی از جمله استفاده از سایبان و پوشش پلاستیكی را جهت مقابله با این معضلات در دستور كار داریم كه امید می رود در سال آینده این طرح ها تصویب شوند.
اسماعیلی پور افزود: بیماری گوموز در پسته سالانه 250 تا 300 درخت را از بین می برد و مصرف سم الیت تا 80 درخت را از خطر این بیماری كاهش می دهد.
وی یادآور شد: دو بیماری جدید در باغات پسته رفسنجان مشاهده شده كه بر اثر تغییرات جوی در فروردین و اردیبهشت ایجاد گردیده و سال گذشته و امسال داشتیم كه این مورد نیز به سازمانهای اجرایی برای بررسی منعكس شده است.
بیش از 280 هزار هكتار باغ پسته در استان كرمان وجود دارد كه 80 هزار هكتار آن در شهرستان رفسنجان قرار گرفته است .
رفسنجان با جمعیت بالغ بر 311 هزار نفر در 110 كیلومتری كرمان قرار دارد.
دومین همایش ملی پسته ایران نیز طی دو روز گذشته در رفسنجان برگزار شد و در این همایش 167 مقاله به صورت سخنرانی و پوستر بمنظور مقابله با بیماریهای پسته ارائه شد.
7433/ 5054
مدیر پژوهشكده پسته ایران :
مدیریت تلفیقی كنترل پسیل پسته را تسهیل می كند
۲۴ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۱۱
کد خبر:
83033309
كرمان - ایرنا- مدیر پژوهشكده پسته ایران گفت : با مدیریت تلفیقی به خوبی می توان از شیوع آفت پسیل پسته كه این روزها به جان درختان پسته در استان كرمان افتاده ، جلوگیری كرد.