به گزارش ایرنا، این آیین دیرینه همه ساله در یازدهمین روز ماه محرم در شهرستان دامغان برگزار می شود كه طی آن هیات های بیش از 80 روستای این شهرستان، به یاد مظلومیت اباعبدالله و 72 شهید كربلا عزاداری می كنند.
آیین كهن عزاداری یازدهم محرم دامغان به عنوان میراث معنوی و ناملموس فرهنگی، در سال 1391 به شماره 653 در فهرست میراث ناملموس ملی ثبت شد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دامغان گفت: در راستای عزاداری 11 محرم الحرام، حركت هیات های عزاداری از دو مكان امامزاده علی و ولی (ع) و حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) آغاز شد و در محل زیارتگاه بكیربن اعین با اجتماع و اقامه نماز جمعه به پایان می رسد.
حجت الاسلام حسین صبوری اضافه كرد: هیات های عزاداری روستاهای دامغان از ساعت هشت صبح حركت خود را به سمت بكیربن اعین آغاز كردند و در مركز شهر به یكدیگر ملحق شده و به ادامه مسیر پرداختند.
وی تصریح كرد: 80 هیات عزاداری روستاهای دامغان با حضور خود در این عزاداری در سوگ شهیدان دشت كربلا نخل گردانی، سینه زنی، زنجیر زنی و سنج زنی كردند كه اجرای نمادین حركت كاروان اسرا و تعزیه خوانی نیز از دیگر برنامه های این روز بود.
صبوری افزود: آیین سوگواری یازدهم محرم ، ریشه ای بیش از 100 ساله دارد كه اهالی شهرستان دامغان در كنار استقبال از هیات های روستاهای این شهرستان، با برپایی ایستگاه های صلواتی، اطعام و دادن نذورات از عزاداران حسینی پذیرایی می كنند.
وی افزود: با آغاز اذان ظهر به وقت دامغان، هیات های مذهبی كه هنوز به اجتماع نرسیده اند از خیابان خارج شده و فضا را برای حركت نخل مهیا می كنند، این آیین سنتی با سابقه تاریخی، علاوه بر شهرستان دامغان در كشور تنها در شهر یزد همه ساله اجرا می شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دامغان گفت: با توجه به اجتماع عزاداران و برگزاری نماز جمعه در جوار زیارتگاه بكیر بن اعین، طبخ 72 دیگ غذا و اطعام عزاداران حسینی به نیت شهدای كربلا انجام می شود.
برخی گروه های هنری نیز متناسب با نهضت عاشورا برنامه های هنری سوگوارانه در این اجتماع بزرگ برگزار كردند.
شهرستان دامغان در بخش مركزی دارای 60 روستا و در بخش امیرآباد دارای 37 روستا است، این شهرستان 56 دهیاری مصوب دارد.
9856/6103
سمنان- ایرنا- همزمان با یازدهم ماه محرم، آیین نخل گردانی و عزاداری بر اساس یك رسم كهن با حضور خیل عزاداران حسینی روز جمعه در شهر دامغان برگزار شد.