۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳
کد خبر: 83042333
T T
۰ نفر
10 دفتر تسهيل گري در نقاط حاشيه اي اروميه فعال شد

اروميه- ايرنا- سرپرست فرمانداري اروميه گفت: با هدف آسان سازي روند فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي و برخورداري تمام اعضاي جامعه از خدمات مناسب، دفاتر تسهيل گري در 10 نقطه از سكونتگاه هاي غيررسمي اروميه فعال شد.

عليرضا ملامحمدي زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: راه اندازي دفاتر تسهيل گري در اروميه با همكاري 6 سازمان مردم نهاد فعال در امور آسيب هاي اجتماعي انجام مي شود و اين دفاتر به عنوان بازوان دستگاه هاي اجرايي در ارايه خدمات به مناطق حاشيه نشين محسوب مي شوند.
وي ادامه داد: دفتر تسهيل گر آمايش گران نقش پندار در منطقه الواج، دفتر راز سلامتي در منطقه ديگاله، دفاتر جهاد دانشگاهي در مناطق پشت كشتارگاه، ديزج سياوش و كوي آذربايجان فعاليت مي كند.
وي بيان كرد: همچنين دفتر موسسه پيشگيري اجتماع محور پاك در منطقه كوي لاله، دفتر مهر گيتي در منطقه اسلام آباد و دفاتر توسعه پويا باختر در مناطق پشت ترمينال، حاجي پيرلو و ريحان آباد فعال است.
سرپرست فرمانداري اروميه گفت: شناسايي و بهره برداري از ظرفيت هاي مناطق حاشيه نشين، جلوگيري از تقليل سرمايه هاي اجتماعي در اين مناطق و ارايه خدمات بهتر به ساكنان حاشيه نشين از اولويت هاي دفاتر تسهيل گري است.
ملامحمدي زاده افزود: تقويت روحيه همكاري و مشاركت اجتماعي، شناسايي نياز جوامع محلي و افزايش اعتمادسازي در جامعه از ديگر وظايف دفاتر تسهيل گري است.
وي بيان كرد: مسوولان همكاري ويژه اي در بازسازي مشكلات به وجود آمده بين مناطق حاشيه نشين و ساير مناطق شهري داشته باشند تا بتوان اهداف دولت را در حوزه مسائل اجتماعي و فرهنگي پيش برد.
به گزارش ايرنا حاشيه نشيني در شهر اروميه در مقايسه با سال 1382 روند رو به رشدي داشته به طوري كه اين مناطق از 11 محله در سال 1382 با جمعيت برابر با 90 هزار نفر به 31 محله با جمعيت 240 هزار نفر در سال 96 افزايش يافته است.
وسعت سكونت گاه هاي غيررسمي در شهر اروميه با يكهزار و 140 هكتار معادل 10 درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر 33 درصد جمعيت شهر نيز دراين مناطق ساكن هستند.
سكونتگاه هاي غير رسمي خارج از محدوده شهر در مركز آذربايجان غربي شامل 21 محله با 125 هكتار است كه قابل توجه بوده و به لحاظ قوانين جاري كشور ارائه خدمات به ساكنان اين مناطق غيرقانوني بوده و نيازمند تدبير مسوولان ارشد استاني و ملّي است.
چهار محله حاشيه نشين در شهر خوي 2 هزار و 100 هكتار وسعت دارد كه 15 هزار و 310 نفر جمعيت شهررا در خود اسكان داده است.
50 هزار نفر از جمعيت 160 هزار نفري شهر مهاباد در 11 سكونتگاه غيررسمي با 342 هكتار مساحت سكونت دارند.
علاوه بر اين شهرستان ها در حال حاضر640 هكتار از شهر بوكان و 470 هكتار از شهر مياندوآب نيز به عنوان سكونتگاه غيررسمي شناسايي شده كه اين شهرها نيز با توجه به روند مهاجرتي روز افزون، نيازمند فعاليت بيشتر در ساماندهي سكونتگاه هاي غيررسمي و اجراي سريع طرح هاي بازآفريني شهري است.
آذربايجان غربي مشكلات بسياري در حوزه سكونتگاه هاي غيررسمي دارد كه مي توان با اختصاص اعتبار بيشتر و همچنين با توسعه مناطق روستايي، اجراي طرح هاي سرمايه گذاري كم هزينه و توسعه اي در شهرهاي كوچك و روستاها و همچنين اشتغال آفريني روستايي بخشي از روند فزآينده توسعه سكونتگاه هاي غيررسمي آن را كنترل كرد.
9918/3072