۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83043572
T T
۰ نفر

عید 'چیو فن' یادآور اهمیت كشاورزی در چین

۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83043572
عید 'چیو فن' یادآور اهمیت كشاورزی در چین

پكن- ایرنا- عید 'چیو فن' یا عید برداشت محصولات كشاورزی كه با تعطیلات سه روزه همراه است یكی از قدیمی ترین سنت های كشور چین محسوب می شود و در میان چینی ها به ویژه كشاورزان از اهمیت خاصی برخوردار است.

به گزارش ایرنا از جمعیت حدود یك میلیارد و 350 میلیون نفری چین، 800 میلیون نفر آن كشاورز هستند این قشر بزرگ جامعه در مراحل تاریخی مختلف چین مانند انقلاب، سازندگی و اصلاحات، سهم مهمی ایفا كرده اند.
دولت چین نیز در سال های گذشته با هدف توجه بیشتر به كشاورزان و قدردانی از كار و زحمات آنان، به مناسبت این عید سه روز تعطیلات رسمی در نظر گرفته است این كشور امسال برای اولین بار عید برداشت كشاورزان خود را به طور رسمی جشن می گیرد.
تعطیلات سه روزه عید 'چیو فن' امسال به طور رسمی بین روزهای 22 تا 24 سپتامبر قرار گرفته است كه درست یك هفته قبل از شروع تعطیلات هفت روزه طلایی اول اكتبر مصادف با روز ملی چین است.
جشنواره نیمه پاییزه چین كه به مناسبت این عید برگزار می شود یكی از بهترین جشن ها در كشور چین به شمار می‌رود این فستیوال پر جنب‌وجوش در پانزدهمین روز از ماه هشتم تقویم قمری چینی برگزار می‌گردد در این روز مردم به زادگاه خود می‌روند و دور هم جمع می‌شوند.
این جشن ریشه چند هزار ساله دارد كه به تدریج و مرور زمان تكمیل شده است امپراتوران باستان، ماه پاییزی را پرستش و قربانی اهدا می كردند و بعد از آن، نجیب زاده‌ها و افراد مهم كشوری هم با گرامی داشت ماه كامل در نیمه پاییز، تفكرات و احساسات خود را بیان می‌كردند.
در جشن اواسط پاییز یا جشن مهرگان در سلسله جو، پرستش ماه مرسوم بود این مردم برای عبادت ماه زیر آن میزهای بزرگی قرار می‌دادند كه با چراغ‌های فانوسی چیده شده بود كه بر روی آن‌ها كیك ماه، هندوانه، سیب، خرمای سرخ، آلو، انگور و دیگر هدایای قربانی عرضه می‌شد.
كیك‌های ماه و هندوانه پیش فرض این مراسم بود بعد از پرستش، كیك ماه بزرگ دایره‌ای، به تعداد اعضای خانواده تقسیم می‌شد در سلسله تانگ، توجه به ماه نكته اصلی مراسم نیمه پاییزی بود و مردم تاكید بیشتری به پرستش ماه داشتند جشن نیمه پاییزی در سلسله تانگ تبدیل به یك فستیوال دایمی گردید.
'چیو فن' دومین جشن مهم بعد از سال نو چینی به شمار می‌رود كه در پانزدهمین روز از ماه هشتم تقویم قمری چینی كه معمولا در ماه‌های سپتامبر و اكتبر است برگزار می‌گردد.
كیك ماه (مون كیك و به زبان چینی یویه بینگ) بهترین غذای این جشن است گرامیداشت ماه كامل و خوردن كیك ماه از مراسم‎های این جشن است.
جشن برداشت محصول با ریشه هایی در پرستش ماه است و قدمت این جشن به بیش از سه هزار سال پیش بازمی‌گردد.
این فستیوال كه نشانه آرامش و رفاه زندگی نیز هست به غیر از چین در برخی از دیگر كشورها و مناطق شرق اسیا از جمله مالزی، ویتنام، تایوان، هنگ كنگ و كشورهای همسایه و حتی كشورهای آمریكا، انگلیس، هند و ژاپن البته در تاریخ های دیگری برگزار می شود.
جشن پاییزه علاوه بر رقص های محلی، جنگ بالشتی، پخت كیك ماه و پوشیدن لباس های سنتی، محل یافتن زوج مناسب هم برای مجردها هست برای مثال در ویتنام مسابقه آوازخوانی برگزار می شود و زن و مرد باقیمانده با بیشترین امتیاز می توانند زوج مناسبی باشند.
در واقع هدف از این جشن مرتبط ساختن انسان با طبیعت است و از سوی دیگر اینكه مردم بتوانند با آگاهی بیشتری از محصولات كشت و كار شده خود بهره گرفته و قدر این نعمت را بیشتر بدانند و برای برداشت بیشتر محصول همواره دعاگو باشند.
آساق**231**1904**