به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، سرزمین اشغالی فلسطین در طی سالیان اخیر درگیر ظلم و نژادپرستی رژیم صهیونیستی بوده است، مقوله ای كه روز به روز قربانیان بیشتری میگیرد و زن و مرد، كودك، جوان و پیر نمیشناسد اما در این میان كودكان و نوجوانان از آسیبپذیرترین اقشار جامعه فلسطین به شمار می روند و آمارهای منتشره در این باره به درستی گویای این ادعا است.
هر روز اخبار جدیدی از قتل، بازداشت و شكنجه كودكان و نوجوانان فلسطینی از طرف رژیم اسراییل به گوش میرسد. این در حالی است كه بسیاری از كشورها در برابر این اقدام های ددمنشانه و شرایط اسفناك سكوت كرده اند و هیچ گونه اقدامی انجام نمیدهند.
بر پایه آمارهایی كه به وسیله موسسه خاورمیانه منتشر شده است، از 2000 میلادی تاكنون تعداد یك هزار و 397 كودك و نوجوان كشته شدند كه 262 تن از این تعداد نوزادان و كودكان زیر هشت سال بودهاند. همچنین 231 تن میان 9 تا 12 سال، 447 فرد 13 تا 15 ساله و 457 تن میان 16 تا 17 سال سن داشتند.
باید دانست جنایت علیه كودكان فلسطینی به عملیات نظامیان رژیم صهیونیستی محدود نمی شود. سال هاست كه شهرك نشینان صهیونیست هم كه به سلاح های ارتش این رژیم مسلح هستند، گاه و بی گاه منازل فلسطینیان را مورد حمله قرار می دهند و مردان، زنان و كودكان بی دفاع را به قتل می رسانند.
با پیشنهاد «جمعیت دفاع از ملت فلسطین» 9 مهر سالروز شهادت «محمد الدوره» نوجوان فلسطینی در تقویم ایران به عنوان «روز همبستگی با كودكان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری شد. شهادت محمد الدره برگ دیگری را به جنایات ننگین رژیم غاصب صهیونیستی افزود و هرگز از خاطر استكبارستیزان پاك نخواهد شد.
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز همبستگی و همدردی با كودكان و نوجوانان فلسطینی به گفت وگو با «احمدرضا روح الله زاد» دبیر كمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین پرداخت.
** ایجاد حس همدردی در جهانیان نسبت به رفتارهای خشن رژیم صهیونیستی
روح الله زاد در پاسخ به این پرسش كه مهمترین راه های همبستگی با كودكان و نوجوانان فلسطینی چیست و جهانیان چگونه می توانند همدردی خود را با آنان بیان كنند، گفت: در هر جامعه ای كه در اشغال دشمنان است همه افراد آن جامعه به نوعی تحت فشار و شكنجه هستند و در این میان زنان و كودكان رنج مضاعف بیشتری می برند. سرزمین فلسطین قریب یك سده به اشغال نیروهای انگلیسی و صهیونیستی درآمده كه در این میان كودكان فلسطینی در شرایط اشغال به دنیا آمده اند و از همان آغاز نگاه اشغالگران به آنها یك نگاه حذفی بوده است زیرا صهیونیست ها با عِلم به اینكه ماهیت اشغالگرانه آن هرگز از طرف جامعه فلسطینی پذیرفته نخواهد شد، كودكان فلسطین را به عنوان یك رزمنده فلسطینی در آینده به شمار می آورند و حذف آنان را در راستای تداوم موجودیت خود در نظر می گیرند. بر این پایه حمایت از ملت فلسطین كه از بدو تولد در معرض خشونت ناشی از تبعیض نژادی صهیونیست ها قرار دارند یك تكلیف جهانی است اما شاید بهترین اعلام همبستگی با كودك فلسطینی اعلام مخالفت با رژیم صهیونیستی در همه ابعاد آن باشد. از این منظر باید گفت روز قدس نوعی فراخوان جهانی برای نشان دادن مخالفت با اشغال فلسطین و حمایت از ملت این سرزمین اعم از كودك، پیر و جوان در یك روز خاص است اما روز همبستگی با كودكان و نوجوانان فلسطینی حمایت از انسان هایی به شمار می رود كه همواره در برابر فشارها و حملات آپارتاید صهیونیستی هستند و به عنوان یك رفتار خاص و مبتنی بر حس همدردی جهانی با كودكان و نوجوانان به عنوان یك موجود مظلوم و نیازمند مهربانی و محبت با هدف ایجاد حس همدردی در جهانیان نسبت به رفتارهای خشن رژیم صهیونیستی است.
** كمك های جامعه جهانی در راستای حمایت از كودكان و نوجوانان فلسطینی
وی درباره توجه به كودكان و نوجوانان فلسطینی در بسته های حمایتی جامعه جهانی، اظهار داشت: پس از اشغال فلسطین از طرف صهیونیست ها سازمانی در سازمان ملل متحد برای رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی در خصوص امور بهداشتی و آموزشی به نام «آنروا» آژانس امدادی ویژه آوارگان فلسطینی ایجاد شد. این كمك ها البته در برابر میزان ظلمی كه به فلسطینیان می شود، بسیار ناچیز است. همچنین برخی از كشورها هم در این راستا كمك هایی به آوارگان فلسطینی تخصیص داده اند. در این میان بعضی از كارشناسان معتقدند هدف عمده ایجاد آنروا و كمك رسانی به آوارگان فلسطینی؛ خرید زمان برای صهیونیست ها و كم رنگ كردن و حذف مطالبه بازگشت به خانه و كاشانه نزد این آوارگان محسوب می شود. در ادامه باید دانست كودكان فلسطینی هم در چارچوب این كمك رسانی ها قرار دارند. در سال های اخیر دولت آمریكا كه بزرگترین و مهمترین حامی رژیم صهیونیستی به شمار می رود، اقدام به قطع كمك های خود به «آنروا» كرده و به تهدید كشورهای دیگر پرداخته است تا كمك های خود را به فلسطین قطع كنند كه این اقدام می تواند شرایط زندگی فلسطینیان را به شدت تغییر دهد و در این میان كودكان فلسطینی بیشترین آسیب ها را خواهند دید.
** سیاست های مختلف رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین
دبیر كمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با اشاره به این موضوع كه رژیم صهیونیستی در طول سال های اشغال فلسطین سیاست های مختلفی را علیه مردم این سرزمین از خود نشان داده است، گفت: سیاست رژیم صهیونیستی درباره فلسطینیان یك سیاست سركوبگرانه است. صهیونیست ها تلاش دارند جغرافیای فلسطین را از فلسطینیان پاكسازی كنند، بر این پایه در حوزه های قانونگذاری و اجرایی شرایط زندگی فلسطینیان را هر روز سخت تر می سازد. در واقع هر فلسطینی در طول حیات خود حداقل یك بار بازداشت و اسارت همرا با شكنجه را تجربه می كند. این موضوع امكان دارد، در زمان كودكی رخ دهد، كما اینكه در زمان حاضر حدود یك هزار كودك فلسطینی در بازداشتگاه های رژیم اسراییل به سر می برند. صهیونیست ها در كشتن فلسطینیان نیاز به بهانه و دلیل ندارند و با تصویب قانون قومیت در پارلمان رژیم صهیونیستی به طور عملی به شرایط حذف قانونی فلسطینیان از سرزمین آبا و اجدادی آنان شتاب بخشیده شده اند. تخریب روستای خان احمر و بی خانمان كردن آهالی آن كه در روزهای اخیر در همین چارچوب ارزیابی می شود.
همانطور كه گفته شد رژیم صهیونیستی كودكان فلسطینی را به عنوان یك نیروی مقاوم بالقوه در نظر می گیرد و بر این پایه حذف بالفعل آنان در دستور كار این رژیم قرار دارد. شهادت «محمد ابوخضیر» كودك فلسطینی در شهر قدس كه در دهانش بنزین ریختند و آتش زدند و آتش زدن خانه یك خانواده در هنگام خواب كه به شهادت پدر و مادر و كودك شیرخواره «محمد دوابشه» منجر شد، بر پایه همین سیاست صورت گرفته است و باید گفت هیچ كودك فلسطینی در فلسطین در امان نیست.
** اختصاص روزی برای همدردی با كودكان و نوجوانان فلسطینی
دبیر كمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با اشاره به اینكه اختصاص این روز به نام روز همبستگی با كودكان و نوجوانان در راستای یادآوری خطراتی است كه كودكان فلسطینی را تهدید می كند، بیان داشت: در نهم مهر 1379 خورشیدی(یك اكتبر 2000 میلادی) نظامیان صهیونیست یك پدر و پسر را كه پنهان شده بودند، هدف تیرهای مستقیم خود قرار دادند، در حالی كه شبكه های تلویزیونی آن را فیلمبرداری می كردند و در نهایت پدر را مجروح و كودك وی را شهید كردند. این كودك «محمد الدره» نام داشت. در این میان ششمین مجلس شورای اسلامی با هدف یادآوری خطری كه كودكان فلسطینی را از طرف اشغالگران صهیونیست تهدید می كند، سالروز شهادت این كودك را «روز همبستگی و همدردی با كودكان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری كرد. هنگامه ای كه باید یك روز جهانی شود اما متاسفانه كشورهای جهان تنها مدتی نسبت به این جنایت واكنش نشان دادند و سپس آن را به تاریخ سپردند.
** نقش مهم و تاثیرگذار رسانه ها در انتشار پیام مظلومیت كودكان فلسطینی
روح الله زاد در پایان نقش رسانه ها به ویژه رسانه های داخلی را در انتشار پیام مظلومیت كودكان و نوجوانان فلسطینی بسیار مهم ارزیابی كرد و اظهار داشت: رسانه همانطور كه از نامش پیداست، وظیفه رساندن پیام از یك واقعیت با تبیین حقایق نهفته در آن را به افكار عمومی دارد. آنها در مدیریت افكار عمومی و بسیج آن نقش مهمی را ایفا می كنند. اشغال فلسطین و ستمی كه بر ملت آن می رود و خطری كه كودكان و نوجوانان این سرزمین را تهدید می كند، واقعیت بزرگ و تلخی است كه باید افكار عمومی نسبت به آن آگاه شوند. البته برای بسیاری از رسانه ها مسایل حاشیه ای مهم تر از جنایتی به شمار می رود كه در حق كودكان فلسطینی صورت می پذیرد. البته هستند رسانه هایی كه پوشش تحولات حوزه فلسطین را به عنوان یك تكلیف انسانی وظیفه مستمر خود می دانند اما این مهم باید در رسانه ها به طور مستمر فراگیر شود.
پژوهش**9117**2002**9131
به مناسبت روز همبستگی و همدردی با كودكان و نوجوانان فلسطینی؛
طنین فریاد حق طلبی كودكان فلسطینی بر پیكره استكبار
۹ مهر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر:
83050132
تهران- ایرنا- صهیونیست ها با شكنجه و زندانی كردن كودكان و نوجوانان فلسطینی در دهه های گذشته آنان را همواره قربانی رفتار ددمنشانه خود كرده و ضمن بی اعتنایی به قوانین بین المللی و حقوق بشر نشان داده اند كه ارزشی برای افكار عمومی دنیا قایل نیستند.