۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۳
کد خبر: 83050257
T T
۰ نفر
هیات نظارت برمطبوعات در آستانه انتخابات نماینده مدیران مسئول

تهران- ایرنا- دبیر هیات نظارت بر مطبوعات از برگزاری هفدهمین دوره انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری، در آبان ماه امسال خبر داد.

سید علاءالدین ظهوریان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: تمام مدیران مسئول نشریات مشروط بر اینكه طبق تبصره چهار ماده 33 آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات، پروانه انتشار رسانه آنها به دلیل حكم قطعی دادگاه و یا ماده 16 قانون مطبوعات توسط هیات نظارت بر مطبوعات لغو نشده باشد و همچنین دارای نظم در انتشار بیش از 50 درصدی باشند و یا رسانه برخط آنها در یك سال گذشته به طور مستمر فعالیت داشته باشد؛ می توانند در این انتخابات شركت كنند.
وی با اشاره به انتشار سه نوبت فراخوان نامزدی مدیران مسئول از سوم مهر در روزنامه های سراسری و ارسال نامه مكتوب به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها جهت اطلاع رسانی و همچنین انتشار خبر بر روی سامانه جامع رسانه‌ها، افزود: در اجرای تبصره چهار ماده 10 قانون مطبوعات از مدیران مسئول رسانه‌های كشور (مكتوب و برخط) متقاضی نامزدی در انتخابات پیش رو، تا پایان وقت اداری روز سه شنبه 10مهر 97 فرصت دارند با نام كاربری و رمز عبور خود به سامانه جامع رسانه های كشور به نشانی http://www.e-rasaneh.ir/ مراجعه و نسبت به ثبت درخواست نامزدی و درج خلاصه ای از سوابق مطبوعاتی و اجرایی خود اقدام كنند.
ظهوریان با بیان اینكه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات در هفته نخست آبان انجام می‌شود، ابراز امیدواری كرد هفدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات با مشاركت فعال مدیران رسانه‌ها پرشور برگزار شود.
وی در ادامه با اشاره به اینكه هیات نظارت بر مطبوعات در كشور براساس ماده ۱۰ و ۱۱ قانون مطبوعات شكل گرفته است، اظهار داشت: این هیات یك نهاد فرا قوه ای است كه در تركیب آن، نمایندگانی از سه قوه نیز حضور دارند و این هیات نقش مهمی در نظارت بر رسانه دارد چرا كه در همان ابتدای حیات رسانه با مجوز و تائید صلاحیت هیات نظارت به وجود می آید و در طول حیات نیز بر بقای شرایط تبصره ماده (11) و عدم تحقق یكی از موارد مندرج در مواد (6) و (7) نظارت دارد و در صورت لزوم می تواند رسانه ها را از ادامه كار خود منع كند.
دبیر هیات نظارت بر مطبوعات خاطرنشان كرد: دبیرخانه هیأت نظارت با امكانات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكیل می‌شود و زیر نظر آن هیأت انجام وظیفه می‌كند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ریاست هیأت نظارت بر مطبوعات را بر عهده دارد و پاسخگوی عملكرد هیأت مذكور در مجلس و ‌دیگر مراجع ذی صلاح است.
‌ظهوریان گفت: بر اساس ماده 11 این قانون مطبوعات، رسیدگی به درخواست صدور پروانه و تشخیص صلاحیت متقاضی و مدیر مسئول به عهده هیأت نظارت بر مطبوعات است.
طبق ماده 10 قانون مطبوعات، اعضای هیأت نظارت بر مطبوعات عبارتند از یك قاضی به انتخاب رئیس قوه قضائیه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام‌الاختیار وی، یك نماینده مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس، یك استاد دانشگاه به انتخاب وزیر فرهنگ و آموزش عالی، یك مدیر مسئول مطبوعات به انتخاب آنان، یك استاد حوزه علمیه به انتخاب شورای عالی حوزه علمیه قم و یك عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب آن شورا.
فراهنگ ** 1355 ** 1055
۰ نفر