'حميد عسكري باقر آبادي' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: افزايش سطح زير كشت، تغذيه مناسب نخل، استفاده از سموم دفع آفات و آبدهي كافي و توجه بيشتر كشاورزان به نخلستانها باعث رشد توليد محصول خرما در اين شهرستان شده است.
وي ، بومي، كبكاب، زاهدي و پيارم را از مهمترين ارقام خرماي توليدي در شهرستان اعلام كرد و افزود: نژاد اصلاح شده نخل به صورت پا جوش از برازجان استان بوشهر به بافق انتقال و در باغ ها و مزارع اين شهرستان كشت شده است.
اين مسوول، خرماي بافق را مرغوب و صادراتي عنوان كرد و افزود: هم اينك مازاد مصرف اين محصول به استانهاي همجوار و ساير شهرستانهاي كشور صادر مي شود و مي تواند در رديف ارقام صادراتي ارز آور قرار گيرد.
وي سطح زير كشت خرما در شهرستان بافق را 2 هزار و 210 هكتار اعلام و بيان كرد: از اين وسعت يكهزار و 400 هكتار درخت خرماي بومي و بقيه نخل هاي اصلاح شده است.
عسكري با بيان اينكه خرماي بومي به صورت كلمپه يا شيريني هاي خرمايي،شيره و سركه قابل استفاده است يادآور شد: براي اين منظور در راستاي طرح اقتصاد مقاومتي، يك واحد كارخانه فرآوري خرما با سرمايه گذاري 10 ميليارد ريال توسط بخش خصوصي در بافق راه اندازي شده است.
اين مسوول تصريح كرد: همچنين از اجزاي درختان خرما براي تهيه حصير، پادري، جارو، كلاه، بادبزن، طناب و ديگر محصولات حصيري استفاده مي شود و عمده صنايع دستي بافق مرهون نخل و درخت خرماست.
2 هزار و 300 بهره بردار بافقي در حوزه نخيلات و توليد خرما در بافق فعاليت دارند.
وسعت زمين هاي زراعي بافق يكهزار و 534 و باغي پنج هزار و 227 هكتار با محصولات عمده خرما، پسته، جو، گندم و روناس است كه از طريق 121 قنات و 277 حلقه چاه كشاورزي عميق و نيمه عميق آبياري مي شود.
7543/ 6197
يزد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي بافق گفت: امسال افزون بر هفت هزار و 500 تن خرما از نخلستان هاي شهرستان برداشت شد كه در مقايسه با سال گذشته 40 درصد افزايش دارد.