به گزارش ايرنا، سوپر جاذبها ( اَبَر جاذبها) مواد پليمري هستند كه به دليل شبكههايي كه درون خود دارند آب را تا ۵۰۰ برابر وزن خود نگهداري ميكنند. استفاده از اين مواد باعث جلوگيري از هدر رفتن آب مي شود و مدت زمان بيشتري آب را در خاك نگه مي دارد.
شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان روز دوشنبه اعلام كرد كه شركت دانش بنيان كيميا تراوا تك مستقر در اين شهرك موفق به تجاري سازي و توليد محصول پليمري سوپر جاذب كشاورزي در كشور شده است.
مدير عامل شركت دانش بنيان مذكور در گفت و گو با ايرنا با تاكيد بر نقش بسزاي اين پودر جاذب در كاهش مصرف آب و افزايش ميزان محصول، افزود : اين محصول پيش از اين بيشتر از كشورهاي آلمان و فرانسه وارد كشور مي شد اما ما موفق به توليد آن با استفاده از نانو ذرات و فروش به قيمت يك دوم نمونه مشابه خارجي شديم.
محسن صادقيان با اشاره به اينكه پليمر سوپر جاذب براي كشت زراعي، باغي، گلخانه اي و فضاي سبز كاربرد دارد، افزود : اين پودر در چند منطقه مختلف كشور از جمله فلاورجان اصفهان و اميديه خوزستان در حال استفاده است.
وي با بيان اينكه استفاده از پودر جاذب به دليل برخورداري از كود منجر به افزايش باروري محصول نيز مي شود، ادامه داد : به عنوان نمونه استفاده از اين پودر براي محصول گوجه فرنگي منجر به افزايش 20 درصدي وزن آن شد.
صادقيان گفت : به دليل تعريف نشدن استانداردهاي ملي براي اين محصول جديد به دنبال استانداردهاي بين المللي براي تاييد كيفيت آن رفتيم و موفق به اخذ استاندارد ايزو براي محصول مذكور شديم.
وي استفاده از جاذب هاي كشاورزي را با توجه به شرايط كم آبي و خشكسالي كشور، ضروري و موثر دانست و گفت : هنوز كشاورزان ايراني چندان با اين فناوري آشنا نيستند و لازم است اطلاع رساني بيشتري درباره آن صورت گيرد.
با استفاده از سوپر جاذب براي گياهان با دوره آبياري كوتاه مدت، هر سه دوره آبياري به يك دوره و براي گياهان با دوره آبياري بلند مدت هر دو دوره آبياري به يك دوره تبديل مي شود.
كاهش ۵۰ تا ۷۰ درصدي مصرف آب، افزايش ۱۰ تا 30 درصدي محصول به جهت نگهداري مداوم آب و مواد غذايي در كنار ريشه، كاهش مصرف كود مورد نياز، رشد سريع تر و افزايش عمر گياه، جلوگيري از تبخير آب درون خاك به ويژه در تابستان، حفاظت از محيط زيست در برابر خشكسالي و جلوگيري از هدر رفتن منابع آب زير زميني از جمله مزاياي استفاده از سوپر جاذب كشاورزي است.
حدود 500 شركت دانش بنيان در زمينه هاي مختلف شيميايي، پزشكي، فناوري اطلاعات و ارتباطات و ساير رشته هاي فني و مهندسي و علوم پايه در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان فعال است.
3011/ 6022
اصفهان - ايرنا - يك شركت دانش بنيان مستقر در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان موفق به توليد پليمر سوپر جاذب كشاورزي با هدف مقابله با كم آبي و خشكسالي شد.