امان الله جوانشاه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمبود آب یکی از مشکلاتی است که کشاورزان استان کرمان همواره با آن درگیر هستند و بیشترین حجم آب در حوزه کشاورزی مصرف می شود که هدر رفت بسیاری دارد.
وی تصریح کرد: طی سال های گذشته میزان استفاده از آبیاری قطره ای در کشور و استان رواج پیدا کرده و افزایش یافته است، هر چند این راهکار بهره وری آب را بالا می برد، اما مصرف آب را چندان کاهش نمی دهد.
عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان برافزا کشاورز با اشاره به شیوه آبیاری زیر سطحی اظهار داشت: این روش آبیاری مانع تبخیر و سبب کاهش مصرف آب می شود و مجموعه دانش بنیان برافزا کشاورز با تولید کپسول هایی با عنوان کپسول های آبیاری هادر، سیستم قطره ای سطحی را به سیستم آبیاری زیر سطحی تبدیل کرده که سبب کاهش مصرف آب در بخش باغی و کشاورزی شده است.
وی ادامه داد: این محصول اکنون در بازار موجود است و علاوه بر بازار داخلی به بازارهای خارجی راه یافته و کشورهای عراق و ارمنستان از جمله بازارهای این محصول محسوب می شوند.
جوانشاه با اشاره به تولید چند محصول دانش بنیان دیگر در این شرکت گفت: در بخش مبارزه با آفت پسیل پسته موفق به تولید محصولی با استفاده از گوگرد نفتی شدیم که در ماههای گرم سال اثر سوزندگی ندارد و به کشاورز کمک می کند تا در فصلهای گرم نیز با پسیل مبارزه کند.
وی تاکید کرد: در خصوص تغذیه و کوددهی گیاهان تحقیقات زیادی در شرکت انجام دادیم که منجر به تولید ۳۶ محصول جدید شده است که به طور کامل بومی سازی شده اند.
عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان برافزا کشاورز افزود: محصول اصلی ما در حوزه تغذیه کودی به نام هادر ۱۳ است که دارای ۲ تیپ الف و ب است که بر اساس نیاز درخت با هر مرتبه آبیاری سبب تغذیه گیاهان می شود.
وی تصریح کرد: این شرکت توانسته برای ۴۹ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی کند و متخصصین این شرکت با تخصص های کشاورزی، گیاهان دارویی، شیمی، فیزیک در حال تحقیق و مطالعه هستند.
جوانشاه تاکید کرد: ما در این شرکت همواره در تلاش هستیم تا محصولات خود را ارتقا بخشیم و به دنبال آن قیمتی را برای آن ها در نظر بگیریم که منطقی و عاقلانه باشد.
وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از شرکتهای فعال دانش بنیان اظهار داشت: پارک علم و فناوری بستری حمایتی برای شرکتهای نوتاسیس ایجاد می کند و همواره پذیرای همه ایدهها و پیشنهادات محققین است
نظر شما