به گزارش دريافتي سه شنبه ايرنا، محمدحسين طالبيان افزود: ايران به دليل قدمت و تاريخ 10 هزار ساله تمدن بشري از غناي عظيم ميراث و آثار تاريخي ملموس و غيرملموس برخوردار است و بر همين اساس حداقل تعداد 50 اثر ديگر نيز وجود دارد كه در انتظار گنجانده شدن در فهرست موقت يونسكو مي باشند.
وي مجموع آثار تاريخي ايران را يك ميليون اثر اعلام كرد كه از اين تعداد تاكنون تنها 23 مورد در فهرست آثار تاريخي يونسكو به ثبت رسيده است.
وي، خانه ها و حمام هاي ايراني، استفاده از انرژي باد در قالب آسياب هاي بادي با قدمت 750 سال، روستاهاي تاريخي همچون كندوان، ماسوله، ابيانه و ميمند، معماري بومي، آيين ها و مراسمات و آداب مناطق مختلف، ميراث صنعتي مثل راه آهن و شاهكارهاي مهندسي مدرن را از جمله رويكردهاي پيگيري شده سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي معرفي ايران به جهانيان نام برد.
طالبيان، جنگل هاي هيركاني به وسعت دو ميليون هكتار واقع در استان هاي گيلان، مازندران، سمنان و گلستان را از رئوس فعاليت هاي ميراث فرهنگي ايران براي ثبت در فهرست يونسكو نام برد كه قرار است در تيرماه سال آينده نشست بررسي آن برگزار شود.
وي با اشاره به قدمت تاريخي و كهن ايران در ساخت و طراحي قنوات در شهرها و روستاهاي مختلف، از مستند سازي تعداد 120 هزار حلقه قنات در اقصي نقاط كشور توسط ميراث فرهنگي خبر داد و گفت: طبق اسناد و مشاهدات عيني هم اكنون تعداد 37 هزار رشته قنات زنده در ايران وجود دارد كه از اين تعداد 11 قنات براي بررسي هاي علمي و مرمت هاي كارشناسايي انتخاب شده اند.
طالبيان ادامه داد: قنات زاج در يزد به طول 11 كيلومتر و يا قنات قصبه گناباد مربوط به دو هزار و 500 سال پيش است كه آب آن بدون پمپ به روستاها مي رسد و عمق مادرچاه آن بيش از 300 متر است.
2729
گرگان - ايرنا - معاون ميراث فرهنگي رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: جنگلهاي هيركاني به وسعت دو ميليون هكتار واقع در استان هاي گيلان، مازندران، سمنان و گلستان از رئوس فعاليت هاي سازمان براي ثبت در فهرست يونسكو است.