۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۵
کد خبر: 83053039
T T
۰ نفر
بنگلادش انتقال پناهجويان روهينگيا را به تعويق انداخت

دهلي نو-ايرنا- مقامات دولتي بنگلادش اعلام كردند طرح انتقال تعدادي از پناهجويان روهينگيا به جزيره اي در خليج بنگال به دليل آماده نشدن زيرساخت ها به تعويق افتاده است.

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه ' هندو'،نيروي دريايي بنگلادش در حال ايجاد زيرساخت هاي لازم براي انتقال پناهجويان روهينگيا به اين جزيره است.
پناهجويان روهينگيا كه به دليل خشونت هاي ميانمار عليه آنها مجبور به ترك خانه هاي خود در ايالت راخين شده اند در اردوگاههاي مهاجران در بنگلادش مستقر شده اند.
يك مقام بنگلادشي گفت:بخش اعظمي از اردوگاه در جزيره 'باشان چار' براي انتقال پناهجويان تكميل شده است.
قرار بود امروز-چهارشنبه- اردوگاه پناهندگان روهينگيا توسط شيخ حسينه نخست وزير بنگلادش افتتاح شود كه به علت آماده نبودن اين اردوگاه به زمان ديگر موكول شد.
در صورت تكميل اين اردوگاه حدود صد هزار پناهجوي روهينگيا به جزيره 'باشان چار' منتقل مي شوند.
دولت بنگلادش در ابتدا قصد داشت مسلمانان روهينگيا را در ماه ژوئن(خرداد) پيش از آغاز فصل باران هاي موسمي به اين جزيره منتقل كند.
مسلمانان روهينگيا همچنان در اردوگاه هاي شلوغ مهاجران در مرز بنگلادش و ميانمار زندگي مي كنند.
گروه هاي طرفدار حقوق بشر با انتقاد از طرح انتقال مسلمانان روهينگيا به اين جزيره مي گويند جزيره باشان چار به علت آسيب پذيري در برابر سيل و توفان مكان مناسبي براي پناهجويان نيست .
'عبدل گوفر'يك رهبر محلي روهينگيا در اردوگاه هاي مهاجران در بنگلادش گفت:اين جزيره كه فاقد امكانات و فوريت هاي پزشكي است مكان مناسبي براي اقامت پناهجويان نيست .
روزنامه هندو نيز در گزارشي نوشت:دبيركل سازمان ملل در نخستين سفر خود به دهلي نو خواستار فشار هند بر ميانمار براي بازگشت پناهجويان به كشورشان شدند.
وي افزود:خشونت هاي ارتش ميانمار عليه مسلمانان روهينگيا غير قابل قبول است .
دبير كل سازمان ملل كه در ماه جولاي(تير) به همراه رييس بانك جهاني از اردوگاه هاي روهينگيا در منطقه كاگس بازار بنگلادش ديدار كرده بود اخطار داد كه گروه هاي تروريستي به دنبال جذب مهاجران روهينگيا هستند كه اين امر مي تواند يك تهديد براي منطقه از جمله هند باشد.
به گفته مقامات بنگلادشي از ماه اوت سال 2017(مرداد 1396) نزديك به 700 هزار مسلمان روهينگيا وارد بنگلادش شده اند درحالي كه پيش از اين حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا در مناطق مختلف بنگلادش زندگي مي كردند.
هم اكنون بيش از 900 هزار مسلمان روهينگيا در اردوگاه هاي مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند كه نزديك به 688 هزار نفر از اين تعداد پس از آغاز دور جديد خشونت ها در ميانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
بنگلادش و ميانمار در 25 ماه نوامبر( 4 آذر 1396) يك توافق نامه براي بازگشت پناهجويان روهينگيا به خانه هاي خود در راخين امضا كردند.
بر اساس اين توافق روند بازگشت مسلمانان روهينگيا به تدريج انجام خواهد شد درحالي كه دو كشور بايد امنيت، سلامت و كرامت آنها را تامين كنند.
دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجويان روهينگيا به ميانمار كه قرار بود از ماه ژانويه(دي) آغاز شود به تاخير افتاده است.
مسلمانان روهينگيا خواهان بازگرداندن دارايي هاي خود و مجازات عاملان قتل عام خانواده هاي خود توسط دولت ميانمار هستند.
دور جديد خشونت ها در ميانمار پس از حمله شبه نظاميان ميانماري موسوم به ارتش رستگاري اركنان روهينگيا(ARSA) به چندين ايستگاه پليس در ايالت راخين آغاز شد.
ارتش و گروه هاي بودايي با حمله به مسلمانان روهينگيا اقدام به كشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهاي روهينگيايي كردند.
به گفته سازمان پزشكان بدون مرز، در جريان اين حملات بيش از شش هزار 500 مسلمان روهينگيايي كشته شده اند.
اين درحالي است كه ديوان بين‌المللي كيفري در ماه گذشته مسئوليت پيگيري پرونده كشتار مسلمانان روهينگيا در ميانمار را برعهده گرفت. رئيس كميسيون پرونده كشتار روهينگيا از اين تبهكاري به عنوان 'جنايت عليه بشريت' و همچنين 'نسل‌كشي عامدانه' سخن گفته است.
دولت ميانمار با درخواست ديوان بين‌المللي كيفري لاهه براي بررسي حقوقي پرونده كشتار و اذيت و آزار اقليت روهينگيا در آن كشور مخالفت كرده بود.
آساق**267**1600