۱۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83057036
T T
۰ نفر

الگوي كنترل چربي مواد غذايي را رعايت كنيم

۱۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83057036
الگوي كنترل چربي مواد غذايي را رعايت كنيم

اهواز - ايرنا - مدير گروه بيماري هاي غير واگير مركز بهداشت خوزستان راهكارهاي كاهش چربي در رژيم غذايي را براي داشتن يك زندگي سالم تشريح كرد.

دكتر كوروش نعماني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: جايگزيني لبنيات كم چرب (شير، ماست و پنير و ...) به جاي لبنيات پرچرب، استفاده از گوشت كم چرب به جاي گوشت پرچرب( حذف پوست مرغ ، حذف چربي گوشت قرمز و ..) از جمله اين راهكارها است.
وي گفت:از ديگر روش ها، كاهش استفاده از محصولات گوشتي پرچرب و مصرف روغن در پخت مواد غذايي، استفاده از مواد غذايي آب پز، تنوري، كبابي و پخته به جاي مواد غذايي سرخ شده و گوشت سفيد (مرغ و ماهي) به جاي گوشت قرمز، سوسيس و جگر است.
نعماني ادامه داد: مصرف مارگارين ها و روغن نباتي جامد يا هيدروژنه شده بايد كاهش يابد و استفاده از روغن مايع از جمله روغن زيتون در برنامه غذايي گنجانده شود.
مدير گروه بيماري هاي غير واگير مركز بهداشت خوزستان بيان كرد: كاهش مصرف غذاهاي آماده به ويژه غذاهاي سرخ كرده(پيتزا، سيب زميني سرخ كرده و چيپس)، افزايش استفاده از ميوه ها، سبزي ها، حبوبات، دانه ها و غلات و نان سبوس دار به جاي نان هاي سفيد در برنامه غذايي روانه رعايت شود.
وي اضافه كرد: مصرف نان روغني، امعا و احشاي مرغ و گوسفند و گاو مانند دل، جگر، كله پاچه ، زبان و مغز و قلوه كمتر در برنامه هاي غذايي مورد استفاده قرار گيرد.
نعماني بيان كرد: افراد علاقه مند به تهيه سس، تغيير نسبت تركيب مواد در تهيه سس را رعايت كنند؛ به عنوان مثال روغن كمتر و آبليمو يا سركه بيشتر مصرف شود و يا از آب ليمو و آب غوره همراه با روغن زيتون و ماست به جاي مايونز در سالاد استفاده كنند.

** استفاده از روغن كمتر، حفظ مواد مغذي بيشتر
مدير گروه بيماري هاي غير واگير مركز بهداشت خوزستان گفت: تفت دادن سبزي خام به جاي سرخ كردن آنها، استفاده از بستني ميوه اي يا كم چرب به جاي بستني خامه اي، جدا كردن چربي روي سطح سوپ ها و آب خورش ها پس از سردكردن آن نيز از ديگر راهكارهاي مفيد در كاهش چربي مواد غذايي است.
وي بيان كرد: از خريد گوشت چرخ كرده آماده به دليل داشتن چربي زياد خودداري شود.
نعماني با بيان اينكه بهتر است به منظور تعيين ميزان و نوع چربي، برچسب مواد غذايي كنترل شود گفت: براي حفظ مواد مغزي در پختن غذا يك قانون كلي وجود دارد كه هر چه در تهيه غذا، آب، زمان و روغن كمتري استفاده شود مواد مغزي كمتري از بين خواهد رفت.
3004/ 6037