به گزارش خبرنگار ايرنا، محمدمهدي تندگويان روز يكشنبه در چهارمين جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان كردستان اظهار داشت: در برخي استان ها مشاوره پيش از ازدواج اجباري شده و اين كار تاثير بسياري در كاهش آمار طلاق داشته است.
وي افزود: در استان هايي مانند قم و چهارمحال و بختياري پرداخت تسهيلات ازدواج به جوانان منوط به دريافت گواهي از مراكز مشاوره شده كه روش بسيار خوبي براي افزايش مهارت هاي زندگي زوج ها است.
معاون وزير ورزش و جوانان با بيان اينكه بسياري از طلاق ها در يكسال اول و بخش عمده اي هم در پنج سال اول زندگي مشترك صورت مي گيرد، يادآور شد: اين آمار نشان از آن دارد كه بسياري از زوج ها از مهارت هاي زندگي اطلاع كافي ندارند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود وظيفه اصلي مسئولان را ايجاد اشتغال براي جوانان دانست و تاكيد كرد: در شرايط كنوني و با وجود مشكلات اقتصادي و بيكاري، اولويت ما ايجاد اشتغال براي جوانان است.
تندگويان گفت: با فعاليت تشكل ها و سمن ها در حوزه سياست مخالف هستيم چرا كه داشتن شغل از هر چيزي براي جوانان مهمتر است.
وي عملكرد ستاد ساماندهي امور جوانان كردستان بويژه در حوزه مشاركت هاي اجتماعي را ضعيف و بهم ريخته دانست و افزود: بي توجهي نهادها و ارگان هاي اين استان به ستاد با توجه به برش جمعيتي و بالا بودن آمار جوانان، خطرناك است و آسيب هاي اجتماعي را افزايش مي دهد.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ايجاد شرايط براي تفاهم نامه بين تشكل ها با نهادهاي دولتي و صدور شناسه ملي براي آنها خبر داد و اضافه كرد: نياز است استانداران مسئولان را به سمت تشكل گرايي هدايت كرده و نسبت به برون سپاري وظايف دستگاه هاي اجرايي به سمن ها گام بردارند.
وي يادآور شد: هر استاني كه در حوزه مشاركت هاي اجتماعي و تشكل گرايي بهتر عمل كند زير چتر حمايتي وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته و اعتبارات بيشتري را در اين حوزه دريافت مي كند در حاليكه كردستان در اين بخش ضعيف عمل كرده است.
** درخواست براي ثبت سمن در كردستان كاهش يافته است
مديركل مشاركت هاي اجتماعي وزارت ورزش و جوانان هم در اين جلسه اظهار داشت: در سال جاري درخواست براي ثبت سمن و كسب مجوز در كردستان با كاهش معناداري مواجه بود كه جاي بسي تامل است.
سجاد سالك از تحقق 41 درصدي ثبت سمن ها در كردستان در 6 ماهه اول امسال خبر داد و افزود: از ابتداي امسال در اين استان 19 سمن ثبت شد كه اميدواريم تا پايان سال جاري به 37 سمن افزايش يابد.
وي يادآور شد: سال گذشته 74 درخواست براي كسب مجوز و ثبت سمن در كردستان دريافت شد كه در نهايت تا آخر سال 96، با درخواست 9 سازمان مردم نهاد موافقت شد و به ثبت رسيد.
سالك ابراز اميدواري كرد تا سال 1400 حدود چهار هزار سمن در كشور به ثبت برسد و فعاليت كنند تا زمينه حضور بيشتر جوانان در عرصه هاي مختلف افزايش يابد.
به گزارش ايرنا، براساس آخرين آمار، جمعيت جوان كردستان 425 هزار و 258 نفر است كه 215 هزار و 330 مرد و 209 هزار و 928 نيز زن هستند.
استان كردستان با يك ميليون و 603 هزار نفر جمعيت، داراي 10 شهرستان، 30 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و يك هزار و 697 روستاي داراي سكنه است.
7355/9102
سنندج - ايرنا - معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: مسئولان در استان ها مي توانند با اجباري كردن آموزش و مراجعه جوانان به مراكز مشاوره پيش از ازدواج در كاهش آمار طلاق نقش بسيار مهمي ايفا كنند.