مدیر مرکز ازدواج و تحکیم خانواده کردستان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سه عنصر تحصیل، تصمیم شغلی و ازدواج را پایه های اساسی زندگی هر انسانی دانست و اظهار داشت: یکی از عواملی که موجب کاهش میل جوانان به ازدواج شده، ناتوانی آنان در اتخاذ تصمیم شغلی مناسب است.
ناصر یوسفی با بیان اینکه بیکاری یا وقفه شغلی، موجب وقفه در تصمیم به ازدواج جوانان میشود، اضافه کرد: اگر میخواهیم ازدواج جوانان سرعت بیشتری گرفته و آسانتر صورت گیرد اولین گام ایجاد شغل و در گام بعدی تثبیت شغلی برای این قشر از جامعه است.
براساس اعلام معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان، میزان ازدواج جوانان این استان طی ۲ سال اخیر حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.
مدیر مرکز ازدواج و تحکیم خانواده کردستان دلیل و مانع دیگر سر راه ازدواج جوانان را به گذر فرهنگی جامعه ارتباط میدهد و میگوید: با توجه به اینکه در حالت گذر فرهنگی از سنت به مدرنیته هستیم، تغییر نگرش جوانان متناسب با بافت فرهنگی جامعه نیست.
یوسفی افزود: همین گذر فرهنگی سبب ایجاد شکاف و فاصله زیادی بین نسل جوان و قدیم جامعه شده و ۲ طبقه متضاد را تشکیل داده که رفع این مشکل نیازمند آسیب شناسی دقیق و ارائه راهکارهای مناسب است.
وی فضای اجتماعیِ در اختیار جوانان را غیر متعارف توصیف کرد و یادآور شد: از تبعات این موضوع، انجام ازدواج های سفید است که هیچگونه تعریف سببی و نسبی در آن وجود نداشته و موجب بدبختی نسل جوان میشود.
این کارشناس مشاوره خانواده با بیان اینکه هجوم رسانه ها و فضاهای مجازی به زندگی جوانان یکی دیگر از عوامل کاهش ازدواج و عدم موفقیت در این امر مهم است، تاکید کرد: اکنون برخلاف گذشته، جوانان از فضای واقعی فاصله گرفته و وارد فضایی رسانه ای و غیر واقعی شده اند که باید آنها را به سمت دنیای واقعی هدایت کنیم.
یوسفی بر نبود آموزش، وجود فرهنگ غلط حاکم بر جامعه، عدم خودساختگی و کارآفرینی جوانان به عنوان عوامل تاثیرگذار در کاهش ازدواج تاکید کرد و گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که جوانان را برای کار آماده نکرده ایم یعنی نسل جوان را تن پرور و ناتوان در خود ساختگی تربیت کرده ایم.
دکترای تخصصی مشاوره خانواده و استاد دانشگاه کردستان اضافه کرد: اگر چه دولت در ایجاد شغل ضعیف عمل کرده اما خانواده ها نیز جوانان را خود باور و خود ساخته تربیت نکرده اند تا بتوانند برای خود تلاش کرده و زندگی را مدیریت کنند.
براساس آخرین آمار، استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستای دارای سکنه بوده که بیش از ۴۲۵ هزار نفر آن جمعیت جوان است.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما