۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۱۳
کد خبر: 83066785
T T
۰ نفر
دولت هند براي مهار آلودگي هوا، برنامه فوري اجرا مي كند

دهلي نو - ايرنا - دولت دهلي نو براي مقابله با آلودگي فزاينده هوا ناشي از آتش زدن مزارع در ايالت پنجاب ، يك برنامه عملياتي فوري را در پايتخت هند آغاز كرد.

به گزارش ايرنا، به نقل از شبكه خبري 'ان دي تي وي' در روز دوشنبه، كيفيت هواي دهلي نو پايتخت هند در روزهاي اخير افت كرده و باعث شد دولت دهلي نو برنامه فوري مقابله با آلودگي هوا را از امروز (دوشنبه) در اين شهر به اجرا بگذارد.
دليل عمده گسترش اين آلودگي ها، آتش زدن زمين هاي كشاورزي توسط روستاييان در ايالت پنجاب است كه بادهاي مساعد دودهاي عظيم ناشي از آن را به سوي دهلي نو مي آورد.
آلودگي هواي دهلي نو همه ساله در فصل پاييز به دليل آتش زدن زمين هاي كشاورزي در ايالت هاي همجوار از جمله پنجاب و هاريانا و همچنين فرا رسيدن جشن بزرگ ديوالي كه با آتش بازي گسترده همراه است، افزايش مي يابد. تصاوير گرفته شده توسط سازمان ناسا آمريكا نشان مي دهد كه آتش زدن زمين هاي كشاورزي در دو ايالت همجوار دهلي نو هم اكنون آغاز شده است.
آرويند كجريوال سروزير ايالت دهلي اعلام كرده است كه مساله آلودگي را با سروزيران ايالت هاي همجوار درميان گذاشته است اما آنها هيچ گونه اقدامي براي كاهش آلودگي هواي دهلي نو انجام نداده اند.
وي گفت با انجام اين كار از سوي روستاييان ايالت هاي همجوار، تمام منطقه از جمله دهلي نو بار ديگر به محفظه گاز تبديل خواهد شد و مردم با مشكلات تنفسي روبرو خواهند شد كه در واقع يك جنايت است.
دولت دهلي نو قصد دارد در صورتي كه كيفيت هواي پايتخت هند در سطح متوسط و ضعيف قرار گيرد، آتش زدن زباله ها در سرتاسر شهر را ممنوع كند و اقدامات پيشگيري آلودگي را اجرايي كند.
اما اگر كيفيت هوا به سطح بسيار ضعيف برسد ساير اقدامات از جمله ممنوعيت استفاده از ژنراتور هاي گازوئيلي، افزايش هزينه هاي پاركينگ ها و همچنين افزايش قطار هاي مترو و اتوبوس به اجرا در خواهند آمد.
دولت همچنين قصد دارد در صورت قرار گرفتن آلودگي هوا در سطح قرمز و بسيار سمي اقدامات فوري مانند تميز كردن دائم خيابان ها، آب پاشي معابر، ممنوعيت ورود كاميون ها به شهر، ممنوعيت فعاليت هاي ساختمان سازي و همچنين تعطيلي احتمالي مدارس را به اجرا درآورد.
عليرغم فشار دولت دهلي نو بر كشاورزان براي ترك اين عادت، يك اتحاديه كشاورزان در ايالت پنجاب اعلام كرده است كه كشاورزان هيچ چاره اي جز آتش زدن زمين هاي كشاورزي ندارند.
وزارت محيط زيست هند پروژه اي تحت عنوان «طرح عمليات جامع» با نام اختصاري كَپ تهيه كرده است كه با تكميل آن به مبارزه با آلودگي هوا در كلانشهر دهلي خواهد رفت.
در اين طرح كه قبلا پيش نويس آن در ماه مارس (فروردين ) نهايي شده بود، بخش هايي با مهلت تعيين شده جهت اجرا در نظر گرفته شده ومسائلي چون نظارت بر كيفيت هوا، آتش زدن مزارع، مديريت ترافيك و كنترل انتشار قيد شده است. دادگاه عالي محيط زيست و وزارت محيط زيست نيز جلسه اي بر روي مسائلي همچون سياست سختگيرانه استفاده از پاركينگ عمومي وارتقا سيستم حمل نقل عمومي تاكيد ويژه كردند.
در ارديبهشت ماه سال جاري، سازمان جهاني بهداشت در تازه ترين گزارش خود در مورد كيفيت هوا در كلان شهرهاي با جمعيت بيش از 14 ميليون نفر، دهلي نو را آلوده ترين شهر جهان اعلام كرد و شهر مومباي هند نيز در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. جمعيت 17 ميليون نفري دهلي نو تاثيرات آلودگي هوا را افزايش مي دهد.
پايتخت هند در سال هاي متوالي به عنوان آلوده ترين شهر جهان معرفي شده است. درحالي كه اقداماتي در اين شهر براي كنترل آلودگي انجام شده است اما براي كنترل آلودگي در ساير مناطق هند اقدامي صورت نگرفته است.
يك موسسه آمريكايي به نام 'تاثيرات سلامت' قبلا درگزارشي اعلام كرد در سال 2018 بيش از نيمي از مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا در جهان در هند و چين اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، اين موسسه اعلام كرد كه استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد مهمترين عامل بروز بيماري مي باشد. در سال 2015 بيش از 267 هزار نفر در هند به دليل استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد جان خود را از دست داده اند. اين آمار 25 درصد از آمار كل مرگ و مير ناشي از ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا را در هند تشكيل مي دهد.
پزشكان مي گويند ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا از طريق جريان خون وارد قلب مي شود و باعث بروز بيماري هاي قلبي ،حمله هاي قلبي و فشار خون مي شود.
به گفته مقامات بهداشتي هند، آلودگي هوا باعث آسيب دائمي به ريه ها و مرگ 1.3 ميليون نفر در سال دراين كشور مي شود.
هند كشوري است كه به دليل توسعه صنعتي از سوخت هاي ديزلي به مقدار فراوان استفاده مي كند ،يكي از راهكارهاي دولت هند براي مبارزه با آلودگي هوا ، استفاده حداقلي از سوخت ديزلي است.
گرد وغبار،ترافيك،دود ناشي از سوخت هاي فسيلي آلاينده و جمعيت زياد، دهلي نو پايتخت هند را در رديف آلوده ترين شهرهاي جهان قرار داده است.
دولت دهلي نو در ماه نوامبر سال گذشته به دليل آلودگي شديد هوا مجبور شد بيش از 1800 مدرسه را در اين شهر به مدت سه روز تعطيل كند.
آساق**267**1424**1663**