۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۴۸
کد خبر: 83069418
T T
۰ نفر
70 درصد بیماریهای كشور ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم است

كرمانشاه - ایرنا - مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان كرمانشاه اعلام كرد: 70 درصد بیماریهای عفونی و 76 درصد بیماریهای غیر واگیردار كشورمان ریشه در رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذاهای غیربهداشتی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهریار مستوفی روز چهارشنبه در نشست خبری كه به مناسبت روز جهانی غذا در معاونت غذا و دارو كرمانشاه برگزار شد، در خصوص رعایت نكردن بهداشت غذایی از سوی برخی افراد هشدار داد.
او مصرف مواد غذایی حاوی قند، چربی و نمك به همراه كم تحریكی را ریشه بسیاری از بیماریهای غیرواگیر دار مانند فشار خون، دیابت، قلب و عروق در كشور دانست گفت: مصرف این مواد در كشورمان 2 تا سه برابر میانگین مصرف جهانی است.
وی همچنین اعلام كرد: 17 درصد مردان و 30 درصد زنان ایرانی دچار چاقی هستند كه برای تعادل بخشی به وزن خود باید روزی 40 دقیقه ورزش در كنار رعایت رژیم غذایی سالم داشته باشند.
مستوفی ، مهم ترین گام برای اصلاح رژیم غذایی در جامعه را تغییر ذائقه كودكان از بدو تولد، تشویق كارخانه ها برای تولید مواد غذایی سالم، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم و منع تبلیغات مواد غذایی آسیب رسان برشمرد.
وی با اشاره به برنامه سالیانه كاهش 10 درصدی قند و نمك از تولیدات تغذیه كشور در برنامه توسعه ششم توسعه افزود: درصدد هستیم با یك برنامه ریزی دقیق سال آینده تولید روغن جامد در استان را به صفر برسانیم.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و دارویی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه، نظارت بر امنیت غذایی جامعه را هدف ذاتی این سازمان عنوان كرد و گفت: امنیت غذایی یعنی دسترسی آحاد جامعه در همه زمان ها به غذای كافی، سالم و مغذی و اگر یكی از این سه مورد خلاء ایجاد شود امنیت غذایی جامعه به خطر می افتد و همه دستگاه های اجرایی در مقابل تامین امنیت غذایی وظیفه دارند.
مستوفی اضافه كرد: به منظور نظارت بر امنیت غذایی استان در سال جاری؛ 382 بار از تولیدات محصولات كشاورزی و 170 بار از تولیدات صنعتی استان نمونه برداری و 381 محصولات تولیدی دیگر استان ها كه شامل 67 محصول پرمصرف استان است، نمونه گیری و بازرسی شده است.
او تولید مواد غذایی تقلبی زیرزمینی را یكی از مهم ترین چالش های حوزه نظارت بر امنیت غذایی دانست و گفت: بسیاری از تولیدی های غیرمجاز با بر چسب تقلبی و آدرس جعلی اقدام به تولید مواد خوراكی می كنند كه بر نحوه تولید و مواد افزدنی آنها نظارتی نیست و استانداردهای لازم را رعایت نمی كنند.
مستوفی در بخش دیگری از سخنان خود به قوانین بازدارنده تولید مواد غذایی اشاره كرد و اظهار داشت: برخی قوانین مربوط به بازدارندگی تولیدات غیرمجاز مواد خوراكی جوابگو نیست و با مسائل اجتماعی مواجه می شود كه نیازمند به اصلاح و بازنگری دارند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و دارویی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در ادامه به نظارت دقیق استفاده از مواد تراریخته در تولیدات غذایی خبر داد و گفت: همه تولیدی های غذایی استان كه از مواد تراریخته استفاده می كنند باید حتما برچسب تراریخته داشته باشند و بر این گونه تولیدات نیز به دقت نظارت می شود.
مستوفی بیشترین مواد تراریخته استان را شامل ذرت، پنبه دانه و سویا دانست و افزود: 81 واحد كارگاهی كوچك تولید غذایی دارند كه بر آنها نظارت می شود.

** بر سیلو های گندم نظارت دقیق داریم
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه گفت: بر همه 48 سیلوی گندم سطح استان این معاونت نظارت دقیق دارد.
مستوفی در ادامه اظهار داشت: طرح غنی سازی آرد استان 100 درصد انجام می شود كه 84 درصد موفقیت داشته است.
وی مردم استان را دچار فقر آهن دانست كه با غنی سازی با ویتامین به گندم درصددیم این معضل رفع شود.
فائو یا سازمان خوارو بار و كشاورزی وابسته به سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵با هدف بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم ، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی، تأسیس شد.
3209/3033