۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۴
کد خبر: 83070347
T T
۰ نفر

كم تحركي زنان را با مشكل روبرو مي كند

۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۴
کد خبر: 83070347
كم تحركي زنان را با مشكل روبرو مي كند

بوشهر- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: كم تحركي در بين زنان 2 برابر مردان است و همين امر اين قشر را با مشكل روبرو مي كند.

عبدالمحمد خواجه ئيان روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت بانوان ايراني در گفت وگو با ايرنا افزود: كم تحركي منجر به بروز بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان ها و ايجاد مشكلات رواني، اجتماعي، اسكلتي، عضلاني و ناباروري در بين زنان مي شود.
وي بيان كرد: بيماري ها و خطراتي كه بانوان در معرض آن هستند تا حدودي با مردان متفاوت است و آنچه دراين جمعيت سبب به خطر افتادن سلامت آنان مي شود با آنچه در مردان عمر را به هدر مي دهد متفاوت است.
خواجه ئيان اضافه كرد: چنانچه بيشتر بيماري هاي مزمن بانوان بموقع شناسايي و بدرستي كنترل شود ميزان آسيب زايي آنها به صورت محسوسي كاهش مي يابد.
وي تاكيد كرد: با توجه به اهميت سلامت بانوان تامين نيازهاي سلامت اين قشر از جمعيت از اولويت هاي سيستم بهداشتي است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: منظور از سلامت بانوان دستيابي آنان به بالاترين سطح سلامت جسمي، رواني و اجتماعي است كه رسيدن به اين امر خود نيازمند دسترسي به اطلاعات، مراقبت ها و خدمات بهداشتي، درماني كيفي و متناسب با دروه هاي زندگي مختلف آنان است.
وي افزود: به منظور اطلاع رساني و حساس سازي گروه هاي مختلف جامعه اعم از مديران سلامت و جامعه زنان در زمينه اولويت هاي سلامت اين قشر از جمعيت 24تا 30 مهرماه با عنوان هفته ملي سلامت بانوان نام گذاري شده است.
خواجه ئيان اضافه كرد: شعار امسال هفته ملي سلامت بانوان 'حركت براي سلامت زنان' با تاكيد بر نقش تحرك و فعاليت بدني و لزوم برنامه ريزي براي بهبود زندگي آنان توسط مسئولان است.
وي يادآور شد: فرهنگ سازي براي ايجاد تحرك، فعاليت بدني و تبديل آن به عادت در زندگي روزمره براي پيشگيري از بيماري هاي ناتوان كننده زنان و مرگ و مير زودرس از اولويت هاي بهداشت و درمان است.
خواجه ئيان گفت: در برنامه هاي مراقبتي بانوان از نظر تن سنجي، سلامت باروري و يائسگي، تشخيص زودهنگام بيماري هاي قلبي، عروقي، ديابت، پوكي استخوان، اندازه گيري فشار خون، تشخيص زودهنگام و غربالگري سرطان دهانه رحم، پستان و انجام آزمايش هاي چربي و قند خون رايگان توسط مراقب سلامت و ماما مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: پس از انجام ارزيابي ها درصورت نياز فرد به پزشك ارجاع داده مي شود و در صورت صلاح ديد پزشك براي انجام مشاوره فرد را به كارشناس تغذيه و سلامت روان ارجاع مي دهد.
خواجه ئيان افزود: بانوان و همه افراد در هر گروه سني اعم از كودك، نوجوان، جوان، ميان سال و سالمند با كارت ملي مي توانند با مراجعه به پايگاه سلامت و خانه بهداشت محل سكونت خود پرونده سلامت الكترونيكي تشكيل و از اين خدمات بهره مند مي شوند.
6047/6043