۲۳ آبان ۱۴۰۲، ۱۷:۵۸
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85286578
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کم تحرکی از مهمترین عوامل خطر برای سلامتی زنان میانسال اصفهانی است

اصفهان - ایرنا - معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان گفت: بر اساس ارزیابی انجام شده در بین زنان میانسالی که زیر پوشش مراقبت‌های مراکز بهداشت استان در سال ۱۴۰۱ قرار گرفتند، کم تحرکی (فعالیت فیزیکی نامطلوب) و اضافه وزن از مهمترین عوامل خطر برای سلامتی آنها محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی پارسا روز سه‌شنبه به مناسبت « هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا)» در جمع خبرنگاران در مرکز بهداشت اصفهان، افزود: در سال گذشته از جمعیت حدود یک میلیون و ۱۶۴ هزار زن میانسال (۳۰ تا ۵۹ ساله) در استان اصفهان حدود ۵۵۵ هزار نفر انواع مراقبت های بهداشت و سلامت مربوط به این گروه سنی را در مراکز بهداشت و جامع سلامت دریافت کردند.

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان اضافه کرد: ارزیابی شاخص‌های تندرستی در بین این زنان میانسال که انواع مراقبت‌ها را از مراکز بهداشت استان اصفهان دریافت کردند نشان داد که ۶۵.۴ درصد آنها فعالیت فیزیکی نامطلوب و ۴۰.۷ درصد آنها اضافه وزن دارند.

وی با بیان اینکه ۲۸.۴ درصد آنها دچار چاقی، ۱۱ درصد دچار چربی خون بالا و ۳.۶ درصد دچار فشار خون بالا هستند، ادامه داد: با توجه به شناسایی این عوامل خطر در بین زنان میانسال انواع خدمات بصورت کاملتر و آموزش‌های لازم به آنها برای رفع این عوامل خطر ارائه شد.

پارسا خاطرنشان کرد: سال گذشته از جمعیت ۳۷۶ هزار نفری بانوان جوان ۱۸ تا ۳۰ ساله استان نیز حدود ۸۶ هزار نفر مراقبت‌های بهداشتی و سلامت را دریافت کردند.

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان همچنین با بیان اینکه دیابت، فشار خون و سرطان از بیماری های غیر واگیری به‌شمار می آید که خدمات خوبی در نظام سلامت و مراکز بهداشت برای آنها ارائه می شود، گفت: بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در کشور از ۲۰ آبان آغاز شد و تا ۱۵ دی امسال ادامه دارد.

وی اضافه کرد: جامعه مورد هدف برای اجرای این بسیج ملی، افراد بالای ۱۸ سال هستند که در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در استان اصفهان حدود سه میلیون نفر تخمین زده می شود.

پارسا با اشاره به اینکه به زودی فراخوان اجرای بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در اصفهان اعلام می شود، تصریح کرد: در صدد هستیم در این بسیج ملی، همه روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و حداقل ۷۰ درصد از جمعیت شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت مورد غربالگری قرار گیرند.

به گفته وی حدود ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال در جامعه دچار دیابت و ۳۲ درصد دچار فشار خون هستند اما همه آنها شناسایی نشده اند به همین دلیل اجرای این بسیج ملی غربالگری، ضروری است.

وی همچنین با بیان اینکه با توجه به تعدد و تنوع فعالیت ها در مراکز بهداشت و جامع سلامت با کمبود نیرو مواجهیم، تصریح کرد: با اجرای طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع از اردیبهشت امسال، مشکل کمبود نیرو در حال برطرف شدن است.

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان افزود: این طرح در مرحله نخست در استان اصفهان در شهرستان‌های خوانسار و گلپایگان و در مرحله دوم در شهرضا اجرا و در قالب آن، نیروی انسانی جدید به مجموعه مراقبت بهداشت این مناطق اضافه شد.

پارسا خاطرنشان کرد: مقرر است در مرحله سوم، این طرح در سایر شهرستان های استان ( به جز کلانشهر اصفهان) اجرا شود.

وی با اشاره به هفته ملی سلامت بانوان ایران که از ۲۰ تا ۲۶ آبان امسال نامگذاری شده است، گفت: با توجه به اهمیت نقش زنان و مادران در جامعه شعار این هفته « بانوی سالم، خانواده سالم، جامعه سالم» انتخاب شده است.

یک متخصص طب ایرانی نیز در این نشست با اشاره به کاربردهای طب ایرانی برای سلامت بانوان، گفت: « سندرم تخمدان پلی کیستیک » عامل ۸۰ درصد از ناباروری ها به دلیل عدم تخمک گذاری است که دیابت، فشار خون، بدخیمی رحم و کبد چرب از عوامل پر خطر آن محسوب می شود.

راضیه قنبریان با اشاره به تدابیر طب ایرانی برای رفع برخی از بیماری ها و مشکلات زنان مانند ناباروری، افزود: می توان از برنامه های غذایی متناسب با طب ایرانی برای رفع مشکلاتی مانند تنبلی تخمدان و ناباروری استفاده کرد.

به گفته وی، در این برنامه غذایی بعنوان مثال می توان در وعده صبحانه از حریره نارگیل یا بادام، مربای به یا هویچ یا بالنگ همراه با نان سنگک و در وعده نهار و شام از «نخوداب» ، باقالی پلو با گوشت یا مرغ، خورشت هویج یا کدو، برنج ایرانی و در میان وعده ها از فرنی، کشمش، مویز و شربت «جلاب» استفاده کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: متخصصان طب ایرانی در بیمارستان های آیت الله کاشانی، الزهرا(س) و خورشید اصفهان، شهید منتظری نجف آباد و امیرالمومنین(ع) شهرضا و برخی از مراکز جامع سلامت اصفهان مستقر و آماده ارائه خدمات به مردم هستند.

هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) در سال جاری از ۲۰ تا ۲۶ آبان با هدف اطلاع رسانی و حساس‌سازی گروه‌های مختلف جامعه درباره اولویت های سلامت زنان بعنوان نیمی از جمعیت کشور نامگذاری شده است.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آنها در ۲۶ شهرستان با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha