به گزارش ايرنا، مدير جهاد كشاورزي مياندوآب عصر روز شنبه در اين همايش گفت: تغيير الگوي كشت با رويكرد كاشت محصولات كم آب بر از جمله گياهان دارويي يكي از اهداف و راهكارهاي مقابله با پديده خشكسالي است.
علي ديانتي افزود: شهرستان مياندوآب با وجود صنايع تبديلي در زمينه فرآوري گياهان، ظرفيت افزايش كشت گياهان دارويي به ويژه گل محمدي را دارد كه از ديرباز در اين منطقه كشت مي شود.
وي با اشاره به اينكه اين محصول با اقليم منطقه سازگار است، اضافه كرد: 31 هكتار زمين طي سال زراعي گذشته در مياندوآب زير كشت گياهان دارويي رفته كه سه هكتار گل محمدي، چهار هكتار زعفران، 9 هكتار بادرنجبويه (بادرشبو) و نعناي فلفلي و 15 هكتار سنجد را شامل مي شود.
وي بيان كرد: گل محمدي به عنوان يك گياه اقتصادي، اشتغالزا براي روستاييان و امكان بازاريابي آسان با وجود صنايع تبديلي و فرآوري آن در اين شهرستان داراي افزايش ظرفيت كشت و توليد است.
مدير جهاد كشاورزي مياندوآب گفت: در صورت اعلام آمادگي كشاورزان براي كاشت اين محصول آموزش هاي لازم در مراحل خريد نهال و كاشت، داشت و برداشت گل محمدي ارائه و همچنين معرفي متقاضي براي دريافت تسهيلات در صورت وجود اعتبار، پرداخت يارانه خريد نهال با تخصيص اعتبار و بسته هاي حمايتي به طور سالانه انجام مي شود.
رييس مركز بيوتكنولوژي شركت دانش بنيان تهران نيز در اين همايش با تشريح كامل مراحل توليد محصول و همچنين با اشاره به اهميت اقتصادي و اشتغال زايي كشت گل محمدي بيان كرد: ايران از گذشته هاي دور قطب توليد گل محمدي بوده ولي هنوز با جايگاه اصلي اش فاصله زيادي دارد.
ايرج رستگار افزود: اين در حالي است كه ساير كشورها از جمله بلغارستان و تركيه در زمينه توليدگل محمدي و توسعه صنايع وابسته فعاليت زيادي داشته و اقدامات زيادي براي توسعه آن در سال هاي اخير انجام داده اند.
وي با تاكيد بر اهميت توسعه كشت گل محمدي گفت: اسانس گل محمدي در جهان به عنوان طلاي مايع نامگذاري شده است كه نشان از اقتصادي بودن پرورش اين گياه پرسود دارد.
به گزارش ايرنا، اين همايش در جهت سياست هاي احياي درياچه اروميه با هدف تغيير الگوي كشت و مقابله با پديده خشكسالي، با رويكرد ترويج و آگاه سازي بهره برداران با گياه دارويي گل محمدي به عنوان يك گياه با نياز آبي كم و مناسب با شرايط اقليمي منطقه برگزار شد.
شهرستان مياندوآب با بيش از 277 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد.
9871/6185/2093
مهاباد- ايرنا- همايش كاركردهاي اقتصادي توليد گل محمدي به عنوان الگوي مناسب براي ارز آوري و اشتغال زايي با حضور محققان حوزه كشاورزي در روستاي اوچ تپه مياندوآب برگزار شد.