۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰
کد خبر: 83073063
T T
۰ نفر
تاثیر بازگشایی گذرگاه نصیب بر اقتصاد سوریه و اردن

دمشق- ایرنا- بازگشایی گذرگاه مرزی 'نصیب - جابر' آغازی برای تحول اقتصادی و سیاسی سوریه و اردن بعد از پسابحران(جنگ حدود هشت ساله در سوریه) شده به طوری كه این روابط با حضور هیات های تجاری و اقتصادی دو كشور شكل جدیدی به خود گرفته است.

به گزارش ایرنا، گذرگاه مرزی 'نصیب - جابر' دوشنبه 23 مهر ماه جاری هفته گذشته بعد از سه سال تعطیلی با حضور جمعی از مسئولان اقتصادی و خبرنگاران سوریه و اردن رسما كار خود را آغاز كرد.
گذرگاه نصیب در نقطه صفر مرزی میان اردن و سوریه قرار دارد و نقش اساسی در حمل و نقل كالا میان دو كشور بازی می‌كند.
گذرگاه مهم و استراتژیك 'نصیب' در مرز سوریه با اردن حدود سه ماه قبل توسط ارتش این كشور پس از سال ها اشغال از سوی تروریست ها، آزاد شده و این معبر هم اینك سرآغاز دوباره تحول اقتصادی دو كشور و حتی منطقه شده است.
گذرگاه مرزی طرف سوریه نصیب و طرف اردن جابر است به همین خاطر از سمت سوریه نصیب - جابر و از سمت اردن جابر - نصیب نامیده می شود هفته گذشته به صورت رسمی برای عبور و مرور مسافر و حمل و نقل كالا باز شد.
این معبر قبل از بحران سوریه به دلیل عبور كالاها و محصولات اردن، لبنان، سوریه و كشورهای عربی حوزه خلیج فارس فعال ترین گذرگاه های مرزی دو كشور به شمار می رفت كه ادامه فعالیت جدید آن مورد تاكید مسئولان سوری و اردنی است.
شركت های ترخیص كالا و نیروهای مرزی برای عبور و مرور خودرو و مسافر در گذرگاه جابر در كشور اردن از سوی دیگر با تسلط ارتش سوریه بر معبر نصیب در مرزهای یكدیگر مستقر و فعالیت های رسمی خود را از یك هفته قبل آغاز كردند.
فعالیت این شركت ها و نیروهای مرزبانی با صدور دستور رسمی، همزمان با بازگشایی گذرگاه مزبور مستقر شده است.
بازگشایی این گذرگاه مرزی برای اقتصاد اردن به ویژه برای حمل و نقل و مبادله كالا با دیگر كشورها و اروپا بسیار مهم و تاثیر گذار است.
این گذرگاه مهم در كنار اهمیت اقتصادی برای كشورهای منطقه، می تواند امنیت و ثبات را به سوریه برگرداند و همچنین معبری برای ورود گردشگران خارجی باشد كه بخواهند از طریق زمینی تردد كنند.
بازگشایی این معبر علاوه بر افزایش سطح روابط سیاسی سوریه و اردن فعالیت آن هر روز گسترش پیدا می كند و این امر سبب رشد اقتصادی دو كشور خواهد شد.
همچنین فعالیت این گذرگاه كمك بزرگی به اقتصاد كشور لبنان كه تنها مرز زمینی با رژیم صهیونیستی و سوریه دارد، خواهد كرد و این كشور را از بن بست تردد زمینی به دیگر كشورهای جهان نجات می دهد.
بازگشایی نصیب، بازگشت زندگی به واردات و صادارت سوریه، اردن و لبنان است و این گذرگاه مهم بیشتر سبب افزایش رشد اقتصادی هر سه كشور در منطقه می شود.

**استحكام روابط دمشق و امان با بازگشایی معبر نصیب
رئیس مجلس اردن در واكنش به بازگشایی گذرگاه مرزی نصیب - جابر در مرز با سوریه گفت كه این توافق راه را برای روابط مستحكم تر و عمیق تر با دوستان سوری هموار می كند.
عاطف طراونه درگفت و گو با شبكه تلویزیونی روسیا الیوم افزود: اردن و سوریه دارای روابط دیرینه تاریخی و نقاط مشتركی هستند و ملت های دو كشور پیوند ناگسستنی با یكدیگر دارند.
وی با بیان اینكه كشورش از آغاز بحران سوریه بر اجتناب از دخالت نظامی اصرار داشت، بر موضع روشن امان در خصوص این بحران تاكید كرد.
رئیس مجلس اردن ادامه داد : ملك عبدالله دوم ضمن تاكید بر بی نتیجه بودن راه حل نظامی، در محافل بین المللی مختلف بر ضرورت راه حل مسالمت آمیز برای پرهیز از جاری شدن بیشتر خون مردم سوریه تاكید كرده است.
طراونه در پایان با تاكید بر اینكه تسهیل حركت حمل و نقل میان اردن و سوریه سبب گشایش بیشتر روابط خواهد شد و به سود دو كشور است، افزود: امان به این موضوع به جنبه منافع عالی ملی می نگرد.

**تاثیر مثبت بازگشایی نصیب بر اقتصاد سوریه
معاون وزیر خارجه سوریه هم گفت كه بازگشایی گذرگاه نصیب، تأثیر مثبتی در سطح ملی و اقتصادی این كشور دارد.
ایمن سوسان هفته گذشته در جمع خبرنگاران افزود كه بازگشایی گذرگاه نصیب، وضعیت را به حالت طبیعی باز می گرداند زیرا بستن این گذرگاه وضعیت فوق‌العاده‌ای بود كه حضور گروه های تروریستی در این منطقه ایجاد كرده بودند.
وی با اشاره به رضایت دمشق از بازگشایی گذرگاه مرزی نصیب - جابر، گفت كه امیدواریم هر چه سریع تر همه گذرگاه های سوریه به صورت طبیعی باز شوند.
معاون وزیر خارجه سوریه تصریح كرد كه بازگشایی گذرگاه نصیب در راستای برآوردن مطالبات و خواسته‌های دو ملت برادر اردن و سوریه است و زمینه را برای صادرات محصولات دو كشور فراهم می كند.

**ورود یك هیات اردنی از گذرگاه نصیب
هیاتی از اتحادیه وكلای اردن سه روز قبل پس از چند سال تعطیلی گذرگاه نصیب، بعد از استقبال رسمی همتای سوری خود از این معبر وارد سوریه شد.
رئیس اتحادیه وكلای اردن در حاشیه آئین استقبال توسط همتای سوری خود در گفت و گو با خبرنگاران گفت: ما خود را فرزندان سوریه می دانیم و همه یك ملت هستیم.
'مازن رشیدات' افزود: سفر هیات اردنی به سوریه برای تبریك این كشور در برابر تروریسم است و حضور ما از گذرگاه حیاتی و مهم مرزی میان دو كشور تاثیر در روابط بین یكدیگر دارد كه باید جشن بگیریم.
'نزار سكیف' رئیس اتحادیه وكلای سوریه نیز در آیین استقبال از هیات اردنی گفت: ارتباط میان اتحادیه وكلای سوری و اردن هیچ‌گاه قطع نشده و همواره مواضع مشتركی داشتند.
وی افزود: سوریه همواره خاستگاه و مهد اندیشه ملی عربی است و این كشور از همه عرب ها دفاع كرده است كه اگر سوریه سقوط كند همه كشورهای عربی نیز تحت تاثیر منفی آن قرار می گیرند.
'بشار دیات' وكیل دیگر اردنی نیز گفت: بازگشت ثبات آرامش به سوریه را تبریك می گویم و این امنیت در زیر پرچم ارتش این كشور صورت گرفته كه حافظ تمامیت ارضی آن است.
'ولید العدوان' دیگر وكیل اردنی نیز گفت: ما به ملت سوریه افتخار می‌كنیم و حضور ما در خاك سوریه یك افتخار است.
'فهد العدوی' رئیس اتحادیه وكلای استان درعا نیز گفت: حضور هیات وكلای اردن در گذرگاه نصیب یك موضوع واضح بر ضد تروریسمی است كه در چند سال گذشته سوریه را هدف قرار داده است.
گذرگاه نصیب - جابر قطعا آینده روابط میان دمشق - امان را هر روز افزایش می دهد، زیرا تعطیلی سه ساله این معبر تاثیر منفی بر اقتصاد و ارتباطات سیاسی این دو كشور داشته است.
مسئولان سوریه و اردن به خوبی به اهمیت این گذگاه واقف هستند و آن را دریچه ای برای تحول اقتصادی دو كشور و حتی منطقه می دانند.
پیش از آغاز بحران سوریه روزانه حدود 6 هزار و 300 دستگاه كامیون از هر طرف این گذرگاه عبور می كرد.
آزادسازی گذرگاه نصیب - جابر ضمن اینكه می‌تواند سبب ارسال كمك‌های بشردوستانه به سوریه شود به لحاظ انسانی نیز اهمیت برجسته‌ای دارد، زیرا صدها هزار آواره سوری در اردن و در كمپ‌های آوارگان مستقر هستند و می توانند از این معبر به كشورشان بازگردند.
گزارش از حسینعلی راشكی
خاورم**8005*1436*