۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83074629
T T
۰ نفر

130هزار نفر ساعت مهارت آموزي در خمين ارايه شد

۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83074629
130هزار نفر ساعت مهارت آموزي در خمين ارايه شد

خمين - ايرنا - سرپرست مركز فني و حرفه اي خمين گفت: 130 هزار و 730 نفر ساعت آموزش هاي مهارتي نيمه نخست امسال در اين شهرستان ارايه شد.

«مجيد نصيري» روز دوشنبه در نخستين نشست شوراي مهارت، افزود: 311 نفر در بخش ثابت با 48 هزار و 966 نفر ساعت، 86 نفر در روستا با 11 هزار و 697 نفر ساعت، 100 نفر در بخش زندان با هفت هزار و 491 نفر ساعت، 80 نفر در صنايع و اصناف با يكهزار و 481 نفر ساعت از آموزش هاي مهارتي بهره مند شدند.
وي بيان كرد: 52 نفر در بخش پادگان با چهار هزار و 379 نفر ساعت، 41 نفر در بخش جوار دانشگاه با چهار هزار و 660 نفر ساعت و 6 نفر در بخش كارآموزي در محيط واقعي با يكهزار و 497 نفرساعت نيز امسال زير پوشش مهارت آموزي قرار گرفتند.
وي اظهار داشت: 6 كارگاه آموزشي فني و حرفه اي در 30 رشته، در حوزه برق صنعتي، اتو مكانيك، تراشكاري جوشكاري، عمران و معماري و 20 آموزشگاه آزاد در خمين فعال است.
سرپرست مركز فني حرفه اي خمين بيان كرد: مهمترين مشكل اين شهرستان بيكاري است كه علت اصلي اين مشكل نداشتن مهارت است.
نصيري بيان كرد: تناسب نداشتن آموزش‌ها با نياز بازار كار يكي از علت هاي بيكاري است و براي حل اين معضل تلاش شده كه دوره هاي استاندارد و مهارت آموزي هدفمند ارايه شود.
وي ادامه داد: آموزش هاي مهارتي در خمين تاكنون عرضه محور بود و بر اساس نياز بازار مهارت آموزي نمي شد و رويكرد جديد در اين بخش تقاضا محور شده است.
سرپرست مركز فني حرفه اي خمين بيان كرد: استان مركزي در شوراي مهارت و اجراي برنامه ششم توسعه و تحقق شعار هر ايراني يك مهارت به عنوان نمونه انتخاب شده است.
نصيري ادامه داد: شوراي مهارت با هدف ترسيم خطوط كلي آموزشي و دور نماي سند آموزش مهارت، افزايش توان علمي و مهارتي و بهبود كمي و كيفي خدمات آموزشي با ايجاد رقابت سالم، ايجاد ارتباط و هماهنگي بين دستگاهاي مرتبط با آموزش و اشتغال، گسترش مهارت حرفه اي مبتني بر انجام كار در محيط واقعي با تامين فضاي آموزشي استاد شاگردي و برنامه ريزي براي افزايش مهارت نيروي انساني شاغل و فعال تشكيل شده است.
نصيري بيان كرد: شوراي مهارت در شهرستان ها در راستاي جمع بندي نيازهاي آموزشي بخش هاي مختلف صنعت، خدمات، كشاورزي و فرهنگ، برنامه ريزي آموزش هاي مورد نياز بر اساس ماده 17 قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت و ماده 61 و پرداخت هزينه براي اجرا توسط فني و حرفه اي و ايجاد تسهيلات لازم براي مربيان مهارتي فعال شده است.
رئيس تعاون، كار و رفاه اجتماعي خمين نيز در اين نشست گفت: مهارت آموزي راهبرد موثر در ايجاد اشتغال در خمين است و مهارت هايي كه در اين شهرستان ارايه مي شود بايد متناسب با اقليم منطقه و نياز صنعت و بازار كسب و كار باشد.
«محمدرضا مختاري» ادامه داد: با توجه به خشكسالي هاي اخير مهارت آموزي در كشت محصولات كم آب بر نظير زعفران و گل محمدي بايد جايگزين محصولات پر مصرف آب نظير لوبيا شود.
وي با اشاره به اهميت نظام آموزش به روش استاد شاگردي گفت: يكي از نكات مثبت اين طرح استفاده از پتانسيل ها و ظرفيت هاي بخش خصوصي براي مهارت آموزي است.
مختاري افزود: شيوه آموزشي استاد شاگردي مبتني بر نياز بازار كار است زيرا اين آموزش ها در محيط كار ارائه مي شود بنابراين بخشي از نيازهاي شهرستان را پوشش مي دهد.
دستگا ههاي عضو شوراي مهارت مكلف شدند كه فهرست نياز هاي مهارتي را تهيه و ظرف 2 هفته به دبيرخانه شوراي مهارت و فرمانداري ارسال كنند.
شهرستان خمين از توابع استان مركزي داراي 105 هزار نفر جمعيت و داراي بالاترين نرخ بيكاري در استان است.
7277/6013/