به گزارش ایرنا، مسعود مجرب روز چهارشنبه در پایان سفر به شهركرد افزود: فرونشست زمین به منزله تدریجی و ناگهانی زمین است كه به تراز پایین تر می رسد و گاهی علت این فرو نشست ها به دلیل برداشت بی رویه منابع آب و سفره های زیرزمینی اتفاق می افتد.
این استاد زلزله شناسی دانشگاه تهران بیان داشت: فرو ریزش های زمین نیز به دلیل فرار آب از لایه های زیرزمینی رخ می دهد كه باید آن را به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار دارد.
وی فروچاله ها را از دیگر پدیده های زمین شناختی عنوان كرد و گفت: فرو چاله ها نیز به دلیل انحنای زمین رخ می دهد كه نمونه آن در همدان وجود دارد.
این محقق و پژوهشگر مخاطره شناسی ایران، دشت شهركرد را دارای خاصیت فرونشست دانست و افزود: این فرونشست به دلیل برداشت آب سفره های زیرزمینی این منطقه پدید آمده است.
مجرب، روش مقابله با پدیده فرونشست را حفظ منابع آبی و اجرای طرح های آبخوان داری در سفره های زیرزمینی عنوان كرد و گفت: با اجرای طرحهای آبخوان داری باید بارش های جوی به سمت دشت ها هدایت شود.
به گزارش ایرنا، این استاد دانشگاه به عنوان سخنران راهكارهای بررسی و كاهش اثرات مخاطرات بلایای طبیعی به شهركرد سفر كرده بود.
در این نشست كه در آمورشكده پسران شهركرد برگزار شد، موضوعات زلزله خیزی، حفظ شریان های حیاتی در زمان وقوع پدیده های طبیعی و كاهش اثرات اقتصادی بحث و تبادل نظر شد.
چهارمحال و بختیاری 11 دشت دارد كه به دلیل بحران آب، برخی از این دشت های با ممنوعیت برداشت همراه است و دشت ممنوعه به حساب می آید.
2097
شهركرد- ایرنا- یك مخاطره شناس و زلزله شناس ایران می گوید: 300 دشت ایران با پدیده فرونشست زمین مواجه شده كه باید برای آن چاره اندیشی كرد.