به گزارش ایرنا، مجتبی اسكندری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مقدار برداشت زیتون روغنی از 20 هزار هكتار باغ شهرستان طارم در سال جاری را 20 درصد از كل زیتون تولیدی عنوان كرد و افزود: از مجموع 25 هزار تن زیتون تولیدی در سال جاری 20 هزار تن به صورت زیتون كنسروی و پنج هزار تن به صورت زیتون روغنی برداشت می شود.
اسكندری تعداد بهره بردارانی كه مشغول برداشت و تولید زیتون روغنی در شهرستان طارم هستند را 35 هزار نفر روز در كار برداشت زیتون برشمرد و اظهار كرد: از 19 واحد مجوز دار و دارای پروانه روغن كشی در شهرستان طارم، 10 واحد فعال، كار استحصال روغن زیتون را انجام می دهند.
این مسئول كیفیت روغن تولیدی در شهرستان طارم را مرغوب عنوان كرد و گفت: بالا بردن هرچه بیشتر كیفیت روغن زیتون تولیدی در شهرستان طارم، زمینه صادرات این محصول با ارزش را فراهم خواهد كرد.
اسكندری خاطرنشان كرد: برداشت زیتون روغنی از اواخر مهر شروع می شود و تا پایان آبان ادامه دارد و با توجه به كیفیت بالای آن در حال حاضر روغن زیتون طارم علاوه بر مصرف داخل استان به سایر استانهای كشور صادر می شود.
به گزارش ایرنا، مهمترین محصول باغی شهرستان طارم، زیتون است كه بالاترین سطح زیر كشت را دربین محصولات باغی و زراعی دارد. شهرستان طارم بیشترین تولید زیتون در كشور را به خود اختصاص داده و در سال های اخیر با توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد بازارهای مختلف فروش زیتون، این محصول به یك عامل مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در شهرستان و استان تبدیل شده است.
طارم به دلیل برخورداری از شریان حیاتی رودخانه قزل اوزن و خاك حاصلخیز به بزرگترین قطب كشاورزی استان و منطقه تبدیل شده و كیفیت محصولات باغی و زراعی بویژه محصول زیتون آن شهرت جهانی دارد به طوری كه این شهرستان برای چندمین بار ركورد جهانی برداشت زیتون را به خود اختصاص داده و بالاتر از كشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، مراكش و تركیه قرار گرفته است.
ارقام زیتون داخلی مورد كشت در شهرستان طارم شامل، زرد زیتون، روغنی، شنگه، ماری و گلوله زیتون محسوب می شود كه رقم زرد زیتون با 90 درصد سطح زیر كشت بیشترین سطح را در بین ارقام زیتون به خود اختصاص داده است.
در سالهای اخیر كشت ارقام خارجی چون كنسروالیا، مانزانیلا، كرونائیكی و آربكین به علت سازگاری با منطقه، عملكرد بالا و خواص خوب، توسط باغداران شهرستان با استقبال فراوانی روبرو شده و در حال گسترش است.
طارم، یكی از بزرگترین بانك ژنهای زیتون خاورمیانه است و در حال حاضر ایستگاه تحقیقات زیتون طارم، با در نظر گرفتن ژنوتیپ ها و ارقام موجود خود بین ایستگاه های زیتون كشور، مقام اول را دارد.
روغن زیتون به دلیل داشتن مقادیر كافی و مناسب از اسیدهای چرب غیر اشباع اولئیك و لینولئیك بهترین منبع تامین انرژی برای افرادی كه از ناراحتی های قلبی و عروقی رنج می برند محسوب می شود، از بافتهای دستگاه گوارش محافظت كرده و در مقایسه با سایر چربیها دارای هضم راحتی است و می تواند باعث كاهش كلسترول خون شود همچنین به دلیل مقادیر بالای تركیبات فنلی و رنگیزه های گیاهی از ابتلای به انواع سرطان جلوگیری می كند.
روغن زیتون به سلطان روغن های گیاهی معروف است و قدمت آن به هزاران هزار سال می رسد، از روغن زیتون علاوه بر پخت و پز، در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی، صابون، صنایع دارویی و ... استفاده می كنند. در طب اسلامی نیز به خوردن روغن زیتون توصیه شده است.
شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعیت (حدود 5 درصد جمعیت و 10 درصد مساحت استان زنجان) در 90 كیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
9886/6085
زنجان- ایرنا- مدیر جهاد كشاورزی شهرستان طارم گفت: برداشت پنج هزار تن زیتون روغنی از باغ های این شهرستان آغاز شده است و بر اساس پیش بینی ها از این مقدار زیتون بیش از 800 تن روغن استحصال و روانه بازار می شود.