۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۲
کد خبر: 83077066
T T
۰ نفر

آب هاي بلاتكليف در كف خيابان هاي قائمشهر

۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۲
کد خبر: 83077066
آب هاي بلاتكليف در كف خيابان هاي قائمشهر

ساري – ايرنا – رعايت نشدن ملاحظات فني و طبيعي و اجرا نشدن برنامه هاي جمع اوري اب هاي سطحي در شهرستان قائمشهر باعث شده تا با هر بارندگي شاهد آب گرفتگي در سطح شهر و پراب شدن زير گذرهاي موجود در قائمشهر باشيم.

يكي از مسـائل مطرح در توسعه شهري و برنامه ريزي براي آن، موضوع آب‌هاي سطحي ناشي از بارش نزولات جـوي است كه به دلـيل افزايش سطوح غير قابل نفوذ و يا با نـفوذپذيري كم در سطح شهرها با سرعت بالا و حجم زيـاد، موجب آبـگرفتگي سطـح معـابر، روان شدن سـيلاب و بـروز خـطرات جبران ناپذير در شهرها مي‌شوند.
لذا دفع آبهاي سطحي با هدف ايمن سازي مناطق مسكوني از خطر وقوع سيلاب و نهايتاً رفع خسارات احتمالي از مناطق شهري بسيار حائز اهميت است كه شهرداري قائمشهر در سال 94براي هدايت آب هاي سطحي به مطالعات آب هاي سطحي در اين شهرستان پرداخته است اما اين پروژه به دليل نبود اعتبار در همان سال متوقف شد.
متوقف ماندن اين پروژه باعث شده تا شهروندان قائمشهري همانند گذشته با هر بارندگي شاهد آب گرفتگي در سطح شهر و زيرگذرها باشند كه رفت و امد انان را با مشكل مواجه مي كند، به طوري كه در سيزدهم مهرماه امسال بارندگي رگباري در شهرستان قائمشهر علاوه برآب گرفتگي در سطح شهر، زيرگذرهاي اين شهرستان هم پرآب شد كه عبور و مرور شهروندان را با مشكل مواجه كرده بود.
اين آب گرفتگي ها حتي به خانه هاي برخي از شهروندان قائمشهري هم سرايت كرد كه باعث شد تا عوامل امدادي، نيروهاي شهرداري و خدمات رسان براي رفع مشكل آب گرفتگي پاي كار آيند، اما اين آب گرفتگي خسارتي را به همراه داشت به طوري كه براساس گزارش فرمانداري، ميزان خسارت براورد شده از سوي شهرداري اين شهرستان 730 ميليون تومان بوده كه اين خسارت مربوط به معابر، جوي آب و زيرگذرها بوده است.
به گفته كارشناسان آنچه كه مي تواند به جلوگيري از آب گرفتگي هاي مكرر و خسارتها بعد از هر بارندگي در معابر و زيرگذرها كمك كند اجراي طرح مطالعاتي آب هاي سطحي و اجرايي شدن ان است.
هم اكنون در سطح شهرستان قائمشهر 130 كوچه با شيب منفي و 9 زيرگذر گزارش شده كه با هر بارندگي با مشكل ابگرفتگي مواجه شده و عملا عبور و مرور مردم سخت مي شود.
كارشناس عمران و راه و شهرسازي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در خصوص آبگرفتگي در زيرگذرها، گفت: زير گذر در شهرستان ها براي رفت و آمد آسان مردم احداث مي شود، اما مسئولان در ساخت زيرگذرها بايد به مساله بالا بودن آب زيرزميني در منطقه توجه مي كردند.
مونا محمدي ادامه داد: بي توجهي به اين مساله و در نظر نگرفتن ملاحظات فني و طبيعي منطقه در اجرا باعث شده تا با هر بارندگي در سطح شهر با حجم عظيم آب گرفتگي در زير گذرها مواجه باشيم .
وي با بيان اينكه بهترين راهكار براي حل اين موضوع هدايت آب هاي سطحي و شكل هندسي در زيرگذرها است، افزود : بهتر است كه رمپ ورودي و خروجي زيرگذرها استاندارد باشد تا مشكلي ايجاد نشود.
اين كارشناس با اعلام اينكه همچنين بايد قبل از اجرا، زهكشي مناسب و انتقال آب به نقاط دوردست انجام شود، گفت كه در اين مرحله پمپاژ آب و انتقال آن به مناطق دوردست بهترين روش است.
** مهار اب هاي سطحي نيازمند كار علمي است
كارشناس نظام مهندسي از استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در خصوص آب گرفتگي هاي مكرر در شهرستان قائمشهر ، گفت: براي آنكه بتوان از ابگرفتگي هنگام بارندگي در اين شهرستان جلوگيري كرد بايد شهرداري نسبت به اجرا شدن مطالعه آب هاي سطحي اقدام كند.
محمد علي صالح زاده افزود: تا زماني كه كار علمي در اين شهرستان انجام نشود، قائمشهري ها با هر بارندگي با مشكل آب گرفتگي مواجه خواهند بود.
وي بيان كرد: براي حل مشكل آب گرفتگي بايد كانال هاي زهكشي با ابعاد استاندارد اجرا شود تا بتوان به جمع اوري آبهاي سطحي هنگام بارندگي پرداخت.
كارشناس نظام مهندسي با اشاره به اينكه هم اكنون كانال ها در اين شهرستان با ضخامت و سايز پايين احداث شده است، گفت: اين كانال ها نمي تواند به هدايت آب هاي سطحي به نقطه مورد نظر بپردازد، بنابراين ما با هر بارندگي شاهد آب گرفتگي و سرايت آن به كوچه ها و سطح شهر هستيم.
صالح زاده راه حل ديگر براي مهار اب هاي سطحي را پاكسازي و تميز سازي كانال هادر سطح اين شهرستان اعلام كرد.
** كانال زهكشي آب سطحي نيازمند تامين اعتبار
نائب رئيس شوراي شهر قائمشهر مهم ترين علت آب گرفتگي در اين شهرستان را احداث نشدن شبكه هدايت آب هاي سطحي اعلام كرد .
احسان اسماعيلي نجار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از اجراي 2 طرح در اين شهرستان خبر داد و گفت: اولين طرح مربوط به هدايت آب هاي سطحي زيرگذر ميدان امام به سمت رودخانه تلار است.
وي ادامه داد: دومين طرح مربوط به هدايت آب هاي سطحي خيابان هاي اصلي اين شهرستان همچون خيابان ساري و جويبار است كه به سمت رودخانه سياه رود انتقال داده مي شود.
نائيب رئيس شوراي شهر قائمشهر با بيان اينكه در مابقي خيابان هاي اصلي و فرعي اين شهرستان به صورت مقطعي اقداماتي انجام شده است، افزود: تاكنون 130 كوچه در اين شهرستان با شيب منفي گزارش شده كه به دليل عدم شبكه احداث آب هاي سطحي، كوچه ها در هر بارندگي دچار آب گرفتگي مي شود.
اسماعيلي با اشاره به اينكه براي هدايت آب هاي سطحي طي سال 94 ، مطالعات آبهاي سطحي با انتخاب پيمانكار انجام شده است، گفت: طراحي هاي اين طرح انجام شد، اما در مرحله اجرا به دليل كسري بودجه اين طرح متوقف شد.
وي با بيان اينكه تا زماني كه پراكندگي در پروژه هاي شهرداري وجود داشته باشد هيچ گاه موفق نخواهيم بود، افزود: تمركز كردن بر روي يك محور در پروژه هاي شهرداري باعث مي شود تا در مديريت شهري موفق عمل كنيم.
نائب رئيس شوراي شهر قائمشهر از وجود 9 زيرگذر در اين شهرستان خبر داد و گفت: اين زيرگذرها در قسمت هاي مختلف اين شهر طراحي شده، اما به دليل آنكه تعريفي براي موقعيت زيرگذرها در هنگام بارندگي نشده، با هر بارندگي شاهد آبگرفتگي هستيم.
اسماعيلي با اعلام اينكه زيرگذر كوچكسرا يكي از مهم ترين دغدغه هاي شورا است، گفت: هنگام بارندگي شاهد جمع شدن آب در اين زيرگذر هستيم كه براي حل ان بايد 800 متر كانال كشي شده تا اب را به سمت رودخانه سياه رود هدايت كرد تا مشكل حل شود.
وي افزود : براي حل مشكل زيرگذر كوچكسرا بيش از سه ميليارد تومان اعتبار نياز است كه با اعتبار اندك سالانه توسط شهرداري نمي توان مشكل را حل كرد.
** فاز دوم مطالعه آب هاي سطحي به زودي انجام مي شود
معاونت فني و عمراني شهرداري قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، گفت: براي جمع آوري و انتقال آب هاي سطحي در سال 94 با يكي از مشاورين قرارداد بسته شد و در فاز نخست رصد تمام معابر سطح شهر و كانال هاي موجود پرداخته شد.
مرتضي فلاحي ادامه داد: طي همان سال شهرداري به دليل نبود اعتبار قرارداد با مشاور را فسخ كرد، اما امسال شهرداري به دليل اهميت موضوع درخواست داد تا قرارداد قبلي اجرا و فاز دوم مطالعات شروع شود.
وي افزود: براي فاز نخست مطالعه جمع آوري انتقال آب هاي سطحي 118 ميليون تومان هزينه شده است.
معاونت فني و عمراني شهرداري قائمشهر با اعلام اينكه فاز دوم جمع آوري انتقال آب هاي سطحي به زودي آغاز مي شود، گفت: در فاز دوم ميزان قطر كانال ها براي هر كوچه و معابر برآورد خواهد شد، تا هدايت آب هاي سطحي به خوبي انجام شود.
فلاحي در خصوص مشكلات زيرگذرها و جمع شدن آب هاي سطحي در شهرستان قائمشهر گفت: مشكل زيرگذر كوچكسرا قائمشهر كه يكي از معضلات اين شهرستان است به زودي با احداث كانال در كمربندي شمالي رفع خواهد شد.
معاونت فني و عمراني شهرداري قائمشهر ادامه داد: اين كانال از رودخانه سياه رود تا ميدان امام به طول 800 متر طراحي شده و كانال به سمت زيرگذر كوچكسرا انتقال داده مي شود.
فلاحي معضل بعدي را زيرگذر تقاطع الغدير اعلام كرد و گفت كه در حال انتخاب پيمانكار هستيم، تا با كانال كشي و هدايت آب هاي سطحي به سمت رودخانه تلار درصدد هستيم تا مشكل آب گرفتگي اين زيرگذر را حل كنيم.
مدير امور آب منطقه اي شهرستان هاي قائمشهر، سوادكوه، سوادكوه شمالي و جويبار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه هدايت آبهاي سطحي برعهده شهرداري است، گفت: يكي از دلايلي كه شاهد آب گرفتگي در اين شهرستان هستيم، وجود زيرگذرهاي ناامن و هدايت نكردن كانال هاي زهكشي آب هاي سطحي شهر به نقطه اي معين است.
هادي نيك اختر با بيان اينكه كانال هاي سطح شهر بايد طوري طراحي شود كه آب هاي سطحي در نقطه اي جمع اوري شود، افزود: اكثر كانالهاي سطح شهر با حجم كم طراحي شده است.
وي از پيشنهاد نشست مشترك با شهرداري در خصوص حل مشكل آب هاي سطحي خبر داد و گفت كه با ارائه نقطه نظرات فني مي توانيم به حل مشكل آب هاي سطحي در اين شهرستان كمك كنيم، زيرا هم اكنون مشخص نيست كه هدايت اب هاي سطحي در كدام نقطه از شهر انجام مي شود.
7334/1899