۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۲۴
کد خبر: 83083544
T T
۰ نفر

جلوگیری از نابینایی با استفاده از ایمپلنت چشمی

۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۲۴
کد خبر: 83083544
جلوگیری از نابینایی با استفاده از ایمپلنت چشمی

تهران - ایرنا - محققان آمریكایی ایمپلنت جدیدی را ساختند كه به اندازه یك دانه برنج است و پس از قرارگیری در درون چشم، دارویی را آزاد می كند كه مانع نابینایی شخص در اثر بیماری انحطاط ماكولا می شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، دژنراسیون ماكولا یا انحطاط ماكولا، یكی از شایع ترین بیماری های چشمی است كه باعث می شود فرد با افزایش سن دید متمركز خود را از دست بدهد و انجام فعالیت هایی مانند مطالعه و رانندگی غیر ممكن شود.
ماكولا یك ناحیه كوچك در شبكیه است كه مسئول بینایی مركزی محسوب می شود و باعث می شود چشم قادر به دیدن جزییات باشد. تاری تصاویر، مشاهده مناطق تیره و اعوجاج در دید مركزی مهمترین علایم انحطاط ماكولای مرتبط یا افزایش سن (AMD) محسوب می شوند.
محققان برای حل این مشكل ایمپلنتی توسعه داده اند. این ایمپلنت كوچك دارای مخزنی برای نگهداری دارو است كه از طریق یك ورودی حلقوی می توان آن را مجدداً از دارو انباشته كرد. این ورودی كوچك در زمان انجام ایمپلنت درون سطح چشم و زیر پلك شخص قرار می گیرد.
در آزمایشات اولیه این ایمپلنت مشخص شد اثرگذاری آن در درمان AMD كاملا مشابه روش های متداول تزریق دارو به چشم است. با این تفاوت كه مخزن این ایمپلنت هر 15 ماه یك بار نیاز به پر شدن دارد. در نتیجه نیازی به مراجعه مكرر به مطب پزشك نیست و دارو به طور مستمر به چشم بیمار می رسد. این فرآیند مانع كاهش دید چشم بیمار در اثر تاخیر در مراجعه به پزشك یا انجام تزریق می شود.
به گفته محققان با وجود این كه جراحی اولیه برای كارگذاشتن ایمپلنت درون چشم دارای عوارض جانبی است، این شیوه دارورسانی در مجموع ایمن است و ظرف سه سال آینده آماده بهره برداری تجاری خواهد شد.
علمی (6)**9259*2025
۰ نفر