به گزارش ايرنا از ابتداي طرح موضوع سرباره هاي صنعت فولاد در اردكان اين مساله را به طور جدي مورد بررسي قرار دادم و امروز با قاطعيت و صراحت نتايج به دست آمده را به مردم شريف منطقه اعلام مي كنم.
محيط زيست يك حوزه مستند است، اين وضعيت عينا در موضوع سرباره ها اعمال شد و نتايج به دست آمده از پيشرفته ترين و مورد اعتماد ترين آزمايشگاه ها نشان داد كه اين نوع سرباره عاري از هر گونه ماده آلوده كننده محيط زيست و زيان آور براي سلامت مردم است كه اين مساله به تاييد اداره كل حفاظت محيط زيست استان نيز رسيد.
اما اجازه بدهيد از روي ديگر سكه به اين موضوع نگاه كنيم.
امروزه در بسياري كشورها از جمله ژاپن، انگلستان و ... به سرباره به عنوان يك ماده ارزشمند نگاه مي شود كه مي تواند با تفكيك، تجزيه و دانه بندي در صنايعي مثل آسفالت، سيمان، سنگ هاي مصنوعي و... استفاده شود.
همچنين مي تواند از آنها به جاي انباشت در يك نقطه در شانه سازي و زيرسازي جاده و راه آهن استفاده كرد.
جالب است بدانيد به طور كلي در برخي كشورها استفاده از منابع معدني در زيرساخت ها و تهيه مصالح ممنوع است اما در ايران چون كشور پهناوري است و منابع معدني زيادي در اختيار دارد در استفاده از سرباره ها غفلت شده و زمين و خاك مورد تخريب واقع مي شود .
البته تدابيري براي استفاده بهينه از سرباره ها توسط شركت هاي فولادي انديشيده شده كه در آينده نزديك اجرايي مي شود.
در پايان ضمن تشكر و قدرداني از حساسيت و دلسوزي مردم فهيم اردكان نسبت به مسائل زيست محيطي به همه اطمينان داده و تاكيد مي كنم اين مواد هيچگونه زياني براي محيط زيست و سلامت انسان ها ندارد و تقاضا دارم قبل از پذيرش هر موضوعي از صحت و سقم آن باخبر شده و به فضاسازي هاي رسانه اي بي توجه باشند.
عليرضا جديدي ، معاون برنامه ريزي عمراني فرمانداري اردكان
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 2047
يزد - ايرنا - اگر موضوع سرباره و آلودگي زيست محيطي را به بيماري تشبيه كنيم كه نيازمند درمان و تشخيص پزشكي است راهكار اين هست پزشك از وضعيت بيمار با انجام آزمايش، توسط آزمايشگاه مجاز آگاهي پيدا كند و آنگاه دارو را تجويز كند پس نگاه به پسماندهاي صنعتي چگونه باشد، سرباره يا سرمايه.