به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود عبدی روز سه شنبه در همایش دهیاران بخش مركزی این شهرستان اظهار داشت: اگر ظرفیت ها و پتانسیل های روستاها شناسایی و معرفی شوند، سرمایه گذاران برای حضور رغبت بیشتری پیدا خواهند كرد.
وی افزود: روستاهای بخش مركزی هر كدام ظرفیت های بسیار خوبی به ویژه در حوزه گردشگری و باغداری دارند كه معرفی و شناساندن این ظرفیت ها می تواند باعث ایجاد درآمد پایدار و اشتغال روستاییان شود.
معاون فرماندار سروآباد تاكید كرد: دهیاران به عنوان پل ارتباطی دولت با روستاییان باید مشكلات و مطالبات مردم را به صورت دقیق و صحیح به مسئولان انعكاس دهند و با تشویق مردم به ماندگاری در روستاها از مهاجرت آنها به حاشیه شهرها جلوگیری كنند.
وی یادآور شد: دهیاران باید شناسنامه روستاها را به روز كرده و آن را به بخشداری و فرمانداری ارائه داده تا به عنوان مبنای تصمیم گیری در روستاها مورد استفاده قرار گیرد.
عبدی با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی گفت: دهیاران نسبت به ترغیب و تشویق مردم برای استفاده از این تسهیلات همت و تلاش كنند چون باعث ایجاد درآمد پایدار، توسعه و آبادانی روستاها و مهاجرت معكوس می شود.
وی جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه روستاها، مراقبت و نگهداری از تاسیسات عمومی روستاها، جذب مشاركت و همكاری مردم در انجام پروژه های عمرانی و استفاده از ظرفیت های موجود برای مقابله با بحران ها را از دیگر وظایف مهم دهیاران دانست.
** انعكاس و اطلاع رسانی خدمات دولت در روستاها اولویت دهیاران است
بخشدار مركزی سروآباد نیز در این همایش، اطلاع رسانی خدمات دولت در سطح روستاها را یك ضرورت دانست و گفت: دولت توجه ویژه ای به روستاییان دارد و در این راستا خدمات و اقدامات بسیار خوبی برای توسعه و آبادانی روستاها انجام و یا در دست اقدام دارد كه باید این خدمات را در بین مردم تبیین و اطلاع رسانی شود.
بهروز علی نژاد افزود: امروز مهاجرت از روستاها به حاشیه شهرها به یك معضل مهم تبدیل شده كه در این راستا دهیاران باید نسبت به ترغیب و تشویق مردم به ماندگاری در روستاها و جلوگیری از مهاجرت به حاشیه شهرها تلاش كنند.
وی بر ضرورت تعامل بیشتر دهیاران با شوراهای اسلامی روستا و شورای بخش تاكید كرد و یادآور شد: تلاش برای توسعه و آبادانی روستاها با خرد جمعی، مشورت و تعامل بیشتر دهیاران با شوراهای اسلامی و مسئولان امكان پذیر خواهد بود.
علی نژاد اضافه كرد: دهیاران با انعكاس و پیگیری مشكلات و كمبودهای روستاها می توانند باعث رضایتمندی روستاییان شده و از نارضایتی مردم جلوگیری كنند.
بخشدار مركزی سروآباد گفت: دهیاران حل مشكلات روستاییان را یك دغدغه برای خود تلقی كنند و در راه خدمتگزاری به مردم روستا سهل انگاری نداشته باشند.
وی اظهار داشت: روستاییان ما مردمانی ساده، مهمان نواز، انقلابی، مرزدار و غیور هستند كه با كمترین خدمات و امكانات قانع بوده و با مسئولان همكاری خوبی دارند و در راستای حل مشكلات روستاها پیشقدم هستند.
علی نژاد افزود: روستاها از قدیم الایام مركز تولید و اشتغال بوده اند ولی امروز به دلیل مهاجرت تولید كاهش یافته اما دهیاران می توانند با تشویق و ترغیب روستاییان به استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی، پیگیری مشكلات و انعكاس آنها به مسئولان و تلاش برای رفع مشكلات باعث رونق گرفتن تولید و اشتغال در روستاها شوند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مركزی و هورامان و جمعیت 48 هزار نفری در فاصله 90 كیلومتری از سنندج مركز استان كردستان واقع شده و 24 كیلومتر مرز با كشور عراق دارد.
7354/9102
سنندج - ایرنا - معاون فرماندار سروآباد گفت: دهیاران به عنوان حلقه ارتباطی دولت با مردم باید ظرفیت ها و پتانسیل های مهم روستاها را شناسایی و در راستای معرفی و شناساندن این ظرفیت ها برای سرمایه گذاری اقدام كنند.