۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۱
کد خبر: 83091140
T T
۰ نفر

تغییر تاكتیك چین از صادرات به واردات

۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۱
کد خبر: 83091140
تغییر تاكتیك چین از صادرات به واردات

پكن- ایرنا - برگزاری نمایشگاه بزرگ اكسپو وارداتی چین در شهر شانگهای در شرق چین در ماه نوامبر، این موضوع را به اذهان تداعی می كند كه این كشور دیگر نمی خواهد دنیا به آن به چشم یك صادر كننده نگاه كند بلكه پكن می تواند یك وارد كننده بزرگ نیز برای جهان باشد.

به گزارش ایرنا این رویداد بسیار بزرگ اقتصادی و تجاری در داخل خاك چین در شرایطی برگزار می شود كه این كشور درگیر نبرد شدید تجاری با آمریكا است.
این نمایشگاه یكی از اقدامات مهم چین برای مقابله با تعرفه های تجاری فزاینده آمریكا است تا كشورهای دیگر امید بیشتری به بازار چین داشته باشند كه می تواند خریدار و بازار بزرگی برای تولیدات آنها باشد.
آمارها نشان می دهد نزدیك به 159 كشور و منطقه، حضور خود را در نمایشگاه اكسپو وارداتی شانگهای اعلام كرده اند البته در این میان آمریكا تاكنون درباره حضور نمایندگان ارشدش در این نمایشگاه اعلام نظر نكرده است و بعید به نظر می رسد مقامی بلند پایه از آن كشور در این نمایشگاه حضور یابد.
نمایشگاه بزرگ بین المللی واردات شانگهای یك محفل مهم اقتصادی برای چین محسوب می شود كه با استفاده از برگزاری آن هم به پیشبرد چند جانبه گرایی مساعدت كرده و هم دیگر ملت ها و كشورها را به تجارت با چین دعوت كند.
دولت های گروه صنعتی هفت درباره اینكه مقامی ارشد و بلند پایه را راهی این نمایشگاه كنند اعلام نظر نكرده اند و كره جنوبی و استرالیا هم ظاهرا تصمیم ندارند چنین اقدامی انجام دهند.
روز افتتاحیه نمایشگاه چهارم نوامبر است و در همان زمان قرار است یك ضیافت بزرگ برای مقام های شركت كننده از كشورهای مختلف از سوی 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین و همسرش برگزار شود.
بسیاری از سران و رییسان جمهوری و نخست وزیران كشورهای مختلف جهان در نمایشگاه حضور پیدا می كنند و انگلستان تصمیم گرفته است یك گروه تجاری متشكل از 38 شركت بزرگ را به ریاست 'شاهزاده آندرو' راهی اكسپو چین كند.
در همین حال اخبار مرتبط با فرانسه نیز نشان می دهد كه هیاتی بلند پایه به ریاست وزیر كشاورزی این كشور در نمایشگاه بین المللی اكسپو وارداتی شانگهای شركت خواهد كرد.
از جمهوری اسلامی ایران نیز 6 غرفه با همكاری اتاق بازرگانی چین و ایران شركت كرده اند.
پكن یك سال قبل اعلام كرد قصد دارد چنین نمایشگاهی را با گستردگی قابل توجه برگزار كند و افزود كه به دنبال باز كردن درهای كشور به روی تولیدات كشورهای دیگر است.
البته جنگ تجاری كه گریبان چین را گرفته است بر این نمایشگاه بی تاثیر نخواهد بود و احتمالا نمایشگاه كه تا روز 10 نوامبر ادامه می یابد، تاثیرات منفی آن را تجربه خواهد كرد.
بویژه آنكه تاكنون آمریكا روی 250 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی از چین تعرفه هایی از 10 تا 25 درصد وضع كرده و چین متقابلا 110 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی از آمریكا را مشمول تعرفه های 5 تا 25 درصدی كرده است.
مسئولیت برگزاری نمایشگاه بر عهده وزارت بازرگانی است و در بیانیه ای كه در تارنمای آن منتشر شده آمده است نزدیك به 3 هزار شركت در اكسپو واردات شانگهای حضور دارند.
'فو زی اینگ' معاون وزارت بازرگانی چین در مصاحبه ای گفت كه این نمایشگاه به عنوان یك موتور محركه عمل می كند كه اقتصاد جهان را به پیش خواهد برد و باعث می شود تا كشورها به دنبال تجارت و همكاری اقتصادی بیشتری با یكدیگر و با چین باشند.
وی افزود كه ما یك فرصت خوب در اختیار كشورهای مختلف دنیا قرار داده ایم تا آنها بتوانند چهره تولیدی و تجاری شان را در یك رویداد بین المللی اقتصادی به نمایش بگذارند.
آلمان ، كانادا ، پاكستان ، اندونزی ، انگلستان ، روسیه ، آفریقای جنوبی ، مصر ، مجارستان ، مكزیك ، ویتنام و برزیل از جمله كشورهایی هستند كه غرفه های خود را در نمایشگاه دایر می كنند.
بیل گیتس موسس مایكروسافت، 'تری گو' از شركت سازنده آیفون از فاكسون ، مارك تاكر از گروه 'اچ اس بی سی' و 'جك ما' موسس علی بابا از جمله مهره های تجاری و اقتصادی مشهور دنیا هستند كه در نمایشگاه حاضر خواهند بود.
آمار نشان می دهد نزدیك به 400 میلیون نفر از جمعیت چین از طبقه متوسط هستند كه مصرف كنندگان بالقوه محسوب می شوند و ارزش واردات این كشور در 9 ماه سال 2018 میلادی نیز با 20 درصد افزایش به یكهزار و 600 میلیارد دلار رسیده است.
آساق**231**1904**