به گزارش ايرنا در روز شنبه، روزنامه 'اكونوميك تايمز' در گزارشي نوشت: علاوه بر بانك جهاني و سازمان توسعه آلمان، بانك توسعه آسيا و شركت بلومبرگ متعلق به آمريكا نيز با دولت هند در اين پروژه همكاري خواهند كرد.
سي كي ميشرا معاون وزير محيط زيست هند در اين باره به روزنامه مذكور گفت: اين سازمان ها با حمايت فني و كمك به ايالت ها در ايجاد ظرفيت شهرهاي اختصاص داده شده به خود اقدام خواهند كرد. به هر شركت يك منطقه جغرافيايي براي كار با شهرهاي مختلف مشخص خواهد شد.
شهر هاي انتخاب شده داراي استاندارد لازم از نظر كيفيت هوا نيستند. اين شهر ها شامل ، بمبئي، كلكته، واراناسي، پونا، كانپور، لاكنو، الله آباد، پتنا، بنگلور چنديگر، جيپور، حيدرآباد و ساير شهر ها مي شوند.
به نوشته اين روزنامه، اين يك استراتژي بلندمدت در سطح ملي براي مقابله با افزايش مشكلات آلودگي هوا در سراسر كشور خواهد بود. هدف از همكاري با شركت هاي خارجي اين است كه برنامه اي براي پيشگيري، كنترل و كاهش آلودگي هوا در تمام اين 102 شهر ايجاد شود.
در ميان ايالت هاي هند، ماهاراشترا با 17 شهر داراي بيشترين مراكز آلودگي است كه قرار است شركت هاي خارجي براي پاك سازي هواي آن ها اقدام كنند.
وزارت محيط زيست هند پروژه اي تحت عنوان 'طرح عمليات جامع' تهيه كرده است كه با تكميل آن به مبارزه با آلودگي هوا در كلانشهر دهلي نو خواهد رفت.
در اين طرح كه قبلا پيش نويس آن در ماه مارس (فروردين) نهايي شده بود، بخش هايي با مهلت تعيين شده جهت اجرا در نظر گرفته شده و مسائلي چون نظارت بر كيفيت هوا، آتش زدن مزارع، مديريت ترافيك و كنترل انتشار قيد شده است. دادگاه عالي محيط زيست و وزارت محيط زيست نيز جلسه اي بر روي مسائلي همچون سياست سختگيرانه استفاده از پاركينگ عمومي و ارتقا سيستم حمل نقل عمومي تاكيد ويژه كردند.
در ارديبهشت ماه سال جاري، سازمان جهاني بهداشت در تازه ترين گزارش خود در مورد كيفيت هوا در كلان شهرهاي با جمعيت بيش از 14 ميليون نفر، دهلي نو را آلوده ترين شهر جهان اعلام كرد و شهر مومباي هند نيز در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. جمعيت 17 ميليون نفري دهلي نو تاثيرات آلودگي هوا را افزايش مي دهد.
پايتخت هند در سال هاي متوالي به عنوان آلوده ترين شهر جهان معرفي شده است. درحالي كه اقداماتي در اين شهر براي كنترل آلودگي انجام شده است اما براي كنترل آلودگي در ساير مناطق هند اقدامي صورت نگرفته است.
يك موسسه آمريكايي به نام 'تاثيرات سلامت' قبلا در گزارشي اعلام كرد در سال 2018 بيش از نيمي از مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا در جهان در هند و چين اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، اين موسسه اعلام كرد كه استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد مهمترين عامل بروز بيماري مي باشد. در سال 2015 بيش از 267 هزار نفر در هند به دليل استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد جان خود را از دست داده اند. اين آمار 25 درصد از آمار كل مرگ و مير ناشي از ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا را در هند تشكيل مي دهد.
پزشكان مي گويند ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا از طريق جريان خون وارد قلب مي شود و باعث بروز بيماري هاي قلبي ،حمله هاي قلبي و فشار خون مي شود.
به گفته مقامات بهداشتي هند، آلودگي هوا باعث آسيب دائمي به ريه ها و مرگ 1.3 ميليون نفر در سال در اين كشور مي شود.
هند كشوري است كه به دليل توسعه صنعتي از سوخت هاي ديزلي به مقدار فراوان استفاده مي كند ،يكي از راهكارهاي دولت هند براي مبارزه با آلودگي هوا ، استفاده حداقلي از سوخت ديزلي است.
گرد و غبار، ترافيك، دود ناشي از سوخت هاي فسيلي آلاينده و جمعيت زياد، دهلي نو پايتخت هند را در رديف آلوده ترين شهرهاي جهان قرار داده است.
دولت دهلي نو در ماه نوامبر سال گذشته به دليل آلودگي شديد هوا مجبور شد بيش از 1800 مدرسه را در اين شهر به مدت سه روز تعطيل كند.
در چند روز گذشته نيز، آتش بازي هاي مربوط به جشن ديوالي و استفاده گسترده از مواد محترقه با وجود حكم ممنوعيت دادگاه عالي ، آلودگي هواي دهلي نو را به شكل خطرناكي در مناطق مختلف اين شهر افزايش داده و اين ابرشهر را به اتاق گاز تبديل كرد.
آساق*267*1424
دهلي نو-ايرنا- هند با چهار سازمان خارجي از جمله بانك جهاني و سازمان توسعه آلمان قرارداد بسته است تا در 102 شهر آلوده اين كشور براي مقابله بهتر با معضل آلودگي هوا ، دولت را ياري كنند.