۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۱۷
کد خبر: 83094375
T T
۰ نفر
پايگاه هاي مشاوره ديابت در اماكن پرتردد تهران برپا مي شود

تهران-ايرنا-مديركل سلامت شهرداري تهران با اشاره به برنامه هاي هفته ملي ديابت با شعار «ديابت و خانواده» گفت: به مناسبت اين هفته پايگاه هاي آموزشي، مشاوره و غربالگري در حوزه ديابت در اماكن پرتردد پايتخت برپا مي شود.

١٩ آبان تا ٢٥ آبان ماه هفته ملي ديابت نامگذاري شده است.
به گزارش روز شنبه روابط عمومي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، زينب نصيري ضمن تشريح برنامه هاي هفته ملي ديابت اظهارداشت:پايگاه هاي مشاوره ديابت در معابر پرتردد محلي، ايستگاه هاي مترو، ميادين ميوه و تره بار، فروشگاه هاي شهروند، سراهاي محلات، ساختمان هاي مركزي شهرداري در مناطق، مجموعه هاي ورزشي و تفريحي و... براي عموم شهروندان برپا مي شود.
وي گفت:تست احتمال سنجي ابتلا به بيماري ديابت ويژه شهروندان در پايگاه هاي مشاوره و غربالگري و پرسنل شهرداري با بهره مندي از ظرفيت شركاي اجتماعي به همت اداره كل سلامت شهرداري تهران در سطح مناطق 22گانه صورت مي گيرد.
نصيري، معرفي فعاليت و عضوگيري كانون ديابت در محلات، پخش كليپ و شعارهاي آموزشي در ايستگاه هاي مترو، تبليغات محيطي در مناطق را از ديگر برنامه هاي محور اطلاع رساني و آگاهي بخشي در حوزه بيماري ديابت با تاكيد بر پيشگيري و كنترل ديابت عنوان كرد.
مديركل سلامت شهرداري تهران با اشاره به برگزاري برنامه «گفت و گو در شهر» در 22 منطقه پايتخت افزود: اين برنامه با محوريت موضوع ديابت و راهكارهاي پيشگيري و كنترل عوارض ناشي از آن در يكي از اماكن مناسب هر يك از مناطق با مشاركت كانون پزشكان و كانون پيشگيري از چاقي برگزار مي شود.
وي اعلام كرد: سه ويژه برنامه نيز در اين زمينه به همت مناطق سه و 11 و 20 برگزار و از شهروندان استقبال مي شود.
نصيري با اشاره به برگزاري مسابقات ورزشي و برنامه هاي تفريحي ويژه اعضاي كانون ديابت در سطح محلات پايتخت گفت: اين مسابقات ويژه اعضاي كانون ديابت با هدف روحيه بخشي به بيماران ديابتي و تقويت مشاركت آنان در برنامه ها و فعاليت هاي اجتماعي به صورت محله اي و منطقه اي اجرا مي شود.
مديركل سلامت شهرداري تهران افزود: «جشنواره غذا و شيريني ديابتي» از ديگر برنامه هاي هفته ملي ديابت است كه با هدف معرفي غذاها و شيريني هاي مناسب بيماران ديابتي در مناطق 22 گانه برگزار مي شود.
وي، برگزاري تور گردشگري ويژه دبيران محلات كانون ديابت در مناطق 22 گانه، تجليل از دبيران فعال و مشاركت جو كانون ديابت محلات و برگزاري همايش در سراهاي محلات و مدارس با استفاده از ظرفيت ساير كانون هاي مرتبط نظير كانون پزشكان، كانون پيشگيري از چاقي، كانون مادر و كودك و سازمان هاي مردم نهاد حوزه ديابت را از ديگر برنامه هاي هفته ملي ديابت عنوان كرد.
نصيري با اشاره به ويژه برنامه هاي مناطق شهر تهران به مناسبت هفته ملي ديابت گفت: پياده روي بزرگ شهروندان به مناسبت روز ديابت در منطقه 8 با حضور 2 هزار نفر از شهروندان منطقه و مشاركت سازمان هاي مردم نهاد و شركاي اجتماعي فعال در حوزه ديابت، ارائه خدمات غربالگري و مشاوره پزشكي، دهكده ديابت در منطقه 3 با ارائه خدمات مشاوره پزشكي و غربالگري در اين هفته برگزار مي شود.
وي، اجراي برنامه هاي ورزشي، تفريحي و سرگرمي و چارسوق پيشگيري از ديابت در قالب چهار ايستگاه تغذيه سالم، مشاوره پزشكي، غربالگري، تاثير سلامت روان و اجتماعي در ديابت، تئاتر ميداني، برگزاري برنامه هاي شاد و تفريحي توسط منطقه 11 در زيرگذر چهارراه وليعصر(عج) را از ديگر برنامه هاي شهرداري تهران به مناسبت هفته ملي ديابت برشمرد.
نصيري با اشاره به افزايش شيوع بيماري ديابت در جهان گفت: طي سال هاي اخير اين بيماري به بزرگتري اپيدمي تاريخ تبديل شده به طوري كه تا پايان سال 2017 بيش از 425 ميليون نفر از مردم 20 تا 79 سال دنيا مبتلا به ديابت بودند كه تا سال 2045 بيش از 619 ميليون نفر خواهند شد.
مديركل سلامت شهرداري تهران، رشد ابتلا به ديابت در كشور ايران و در منطقه خاورميانه را نسبت به ساير كشورهاي اروپايي بيشتر دانست و افزود: بر اساس آمار موجود، حداقل 11 درصد جمعيت بالاي 25 سال كشورمان مبتلا به ديابت هستند و حداقل 25 درصد آن از بيماري خود، آگاه نيستند.
وي گفت: در شهر تهران نيز حدود 13 درصد افراد مبتلا به ديابت هستند كه با احتساب افراد مستعد به اين بيماري، رقم قابل توجهي به نظر مي رسد.
نصيري، شناسايي موارد جديد، آموزش و كنترل منظم و دائمي بيماري را به عنوان سه ركن اصلي در خصوص اين بيماري برشمرد و تاكيد كرد: امروزه شناسايي مبتلايان به ديابت در كمترين زمان ممكن براي پيشگيري از بروز شايع ترين عامل معلوليت هاي ناشي از اين بيماري نظير نابينايي، قطع عضو، از بين رفتن كليه ها و... اهميت بسياري دارد.
به گفته مديركل سلامت شهرداري تهران، در چند سال اخير اين اداره كل با نگاه سلامت محور در جامعه شهري تهران بزرگ، «كانون هاي پيشگيري از ديابت» را در محلات پايتخت تشكيل داده تا در راستاي ارتقاي سطح سلامت و كيفيت زندگي مبتلايان به ديابت و نيز افزايش آگاهي و حساس سازس شهروندان به اين بيماري تلاش كنند.
وي ابراز اميدواري كرد: با توجه به نقش و جايگاه ويژه شهرداري تهران در آموزش و ارتقاي سطح سلامت شهروندان و وجود ظرفيت هاي ويژه در اين حوزه، ادارات سلامت مناطق 22گانه با استفاده از ظرفيت هاي درون بخشي، كانون هاي اجتماعي سلامت محور، سازمانهاي دولتي وغيردولتي بتوانيم گام هاي موثري را در كاهش ابتلا به ديابت در جامعه برداريم.
نصيري با اشاره به اسامي روزهاي هفته ملي ديابت گفت: شنبه 19آبان روز «ديابت، رسانه و خانواده»، يكشنبه20 آبان روز «ديابت، آموزش و خانواده»، دوشنبه21 آبان روز «ديابت، تغذيه و خانواده»، سه شنبه 22 آبان روز «ديابت، سازمان هاي مردم نهاد و خانواده»، چهارشنبه 23 آبان روز «ديابت، غربالگري و خانواده»، پنجشنبه 24 آبان روز «ديابت، مشاركت هاي محلي و خانواده» و جمعه 25 آبان روز «ديابت، فعاليت بدني و خانواده» نامگذاري شده است.
تهرام/7245/ 1539
۰ نفر