۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۹:۱۵
کد خبر: 83098656
T T
۰ نفر
نگاه به حوزه علم و فناوری كشور باید متحول شود

سنندج - ایرنا - معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینكه باید نوع نگاه به حوزه علم و فناوری در كشور متحول شود، گفت: تا زمانی كه تصور ما این باشد كه با پول دولت می توانیم فناوری ایجاد كنیم، پیشرفت نخواهیم كرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سورنا ستاری عصر سه شنبه در پنجمین نشست شورای اداری كردستان اظهار داشت: باید روی جوانان خلاق و مبتكر سرمایه گذاری كرد و زمینه فعالیت و نوآوری آنان را در حوزه علم و فناوری تسهیل كنیم.
وی با اشاره به اینكه دولت باید زیرساخت ها را فراهم كند، اما وارد تجارت شركت های دانش بنیان نشود، افزود: از پنج سال پیش تلاش كردیم شركت های دانش بنیان در اقتصاد كشور نقش مهمتری ایفا كنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری مشكلات حوزه فناوری را زیاد عنوان كرد و گفت: تا زمانی كه فناوری و دانش را وارد اقتصاد نكنیم نباید توقع پیشرفت و توسعه را داشته باشیم.
ستاری با بیان اینكه جامعه ای كه كارآفرینی در آن ارزش نداشته باشد توسعه نمی یابد، یادآور شد: آن چیزی كه در اقتصاد باعث ارزش افزوده می شود، نوآوری است، ضمن اینكه این مهم نیازمند ایجاد زیرساخت های علمی و نیروی انسانی كارآمد است.
وی خواستار كارآفرین تربیت كردن جوانان و حضور بخش خصوصی در ایجاد شركت های دانش بنیان شد و گفت: باید بودجه بخش خصوصی وارد پژوهش و علم و فناوری شود زیرا كه با بودجه دولت نمی توان در این حوزه موفق بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینكه نگرش دولت در این حوزه تغییر كرده است، اضافه كرد: زمانی ایده های جوانان تبدیل به ثروت می شود كه بخش خصوصی وارد عرصه شود.
وی افزود: نسل جدیدی از كارآفرینان متولد شده و یك فرهنگ جدید در دانشگاه ها در صنایع و فرهنگ عمومی مردم شكل گرفته كه نشان از قدرت نیروی انسانی در اقتصاد كشور دارد.

** مشكل ما فرهنگ «مفت خوری» وابسته به نفت است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه مشكل كشور را وجود فرهنگی دانست كه وابسته به نفت است و از آن بعنوان «فرهنگ مفت خوری» یاد كرد و در ادامه اظهار داشت: این فرهنگ، اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار داده است.
ستاری گفت: وابستگی به اقتصاد متكی بر فروش نفت چیزی به غیر از ترویج فرهنگ مفت خوری بدنبال ندارد بنابراین باید برای توسعه و پیشرفت به خلاقیت جوانان و انجام فعالیت در حوزه دانش بنیان و فعالیت های نوین اقتصادی روی آورد.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: برخی ها فكر می كنند ما به شیر نفت وصل هستیم وقتی به ما در معاونت علمی مراجعه می كنند همه تلاش شان این است كه چیزی بیشتر از ما بكنند در حالیكه با تكیه بر پول دولت نمی توان در حوزه فناوری های علمی و نوین به موفقیت دست پیدا كرد.
وی یادآور شد: آن چیزی كه باعث تغییر در این رویه می شود محیط است و باید این تفكرها و نگرش ها در جامعه بویژه در میان نسل جوان تغییر كند.
ستاری در ادامه از ایجاد نسل جدید كارآفرینی در كشور خبر داد و گفت: فعالیت سه هزار و 700 شركت دانش بنیان و فروش 60 هزار میلیارد تومانی محصولات آنها در سال گذشته نشان از این واقعیت دارد.
وی اضافه كرد: این شركت ها به زودی بزرگترین شركت های كشور خواهند شد و از صنعت خودرو سازی و پتروشیمی پیشی خواهند گرفت بدون اینكه آلودگی برای محیط داشته باشند.
ستاری با بیان اینكه سرمایه گذاری روی جوانان و شركت های دانش بنیان بسیار به حال اقتصاد كشور سودمند است، اظهار داشت: باید بخش خصوصی با قاطعیت بیشتری در این حوزه وارد شود.

** تعداد مهندسان فارغ التحصیل ایرانی با كشور آمریكا برابر است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینكه تعداد مهندسان فارغ التحصیل ایرانی از دانشگاه های كشور معادل تعداد این افراد در كشوری مثل آمریكاست، اظهار داشت: در حال حاضر رتبه پنجم دنیا را در تعداد دانشجو داریم كه نشان از قدرت نیروی انسانی كشور دارد.
ستاری در ادامه جوانان كردستان را در حوزه «آی تی» و فناوری بسیار توانمند خواند و افزود: با توجه به محرومیت این استان باید اعتبارات بیشتری در حوزه ایجاد زیرساخت ها اختصاص دهیم.
وی وضعیت پارك علم و فناوری كردستان را مطلوب ارزیابی كرد و گفت: جوانان و مسئولان استان باید خود برای رفع مشكلاتشان راه حل و راهكار بدهند و دولت نیز در این میان فقط تسهیل گر باشد.
ستاری زیست بوم و فرهنگ كردستان را غنی توصیف كرد و یادآور شد: باید با راه حل بومی برای پیشرفت استان در حوزه علم و فناوری گام برداشت.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری روز سه شنبه به منظور بازدید از چند طرح علمی و افتتاح پروژه های دانش بنیان به كردستان سفر كرد.
ستاری در این سفر یك روزه با نماینده ولی فقیه در كردستان دیدار كرد و سپس از پارك نوآوری بازدید و در مراسم افتتاح مركز نوآوری دانشگاه كردستان نیز شركت كرد.
او در ادامه در مراسم افتتاح ساختمان بنیاد ملی نخبگان كردستان حضور یافت و از شركت ‌های دانش بنیان تولیدی كیمیا بومی سازان، كنترل گستر كهربا، روماك گستر غرب و شركت گیاهان دارویی شفا بازدید كرد.
7355/9102
۰ نفر