محیط کسب و کار برای توسعه فعالیت‌های دانش بنیان تسهیل شود

کاشان- ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: محیط کسب و کار در پیشرفت اقتصاد دانش بنیان نقش مهمی دارد و باید این امر مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

سورنا ستاری روز دوشنبه در حاشیه بازدید از چند شرکت دانش بنیان در کاشان به خبرنگاران گفت: جایگاه اصلی اقتصاد دانش بنیان ایران در چهار سال گذشته ۵۵ رتبه بهبود پیدا کرده و هم اکنون شصت و پنجم جهان است که علت آن این امر شرایط محیط کسب و کار بوده که باید بهبود یابد.

وی با بیان اینکه امسال نیز شاهد بهبود رتبه اقتصاد دانش بنیان ایران در جهان خواهیم بود، افزود: رتبه کشور در شاخص نیروی انسانی زیر ۱۰ و در شاخص‌های تولید و پژوهش فناوری نیز رتبه ما بین ۱۰ تا ۲۰ است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصریح کرد: اندیشه توسعه اقتصاد تنها با کمک پول و بودجه نادرست بوده و همدلی بین مسؤولان و فعالان بخش خصوصی اهمیت بیشتری دارد که در این راستا باید نیروی انسانی موجود در جامعه را به سوی فعالیت در محیط کسب و کار جدید روی بیاورند.

وی با نادرست خواندن وابستگی به اعتبار نفتی و اشتغال ناشی از آن اظهار داشت: بودجه و پول لازم است اما برای یک شرکت دانش بنیان جزو اولویت‌های نخست قرار ندارد زیرا در این جریان، مهمتر از بحث پول و بودجه دولتی، پول بخش خصوصی و اختصاص هزینه از جیب سرمایه گذار برای کسب و کار مد نظر است.

ستاری تاکید کرد: سرمایه‌ای که بخش خصوصی از جیب خود برای راه اندازی یک کسب و کار هزینه می‌کند، دهها برابر ارزشمندتر از اعتبارهای دولت است و البته دولت هم باید با خطرپذیری آنها کنار بیاید که خوشبختانه این مهم را با پرداخت تسهیلاتی با کارمزد کم بهره از محل صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های خطرپذیر محقق کرده است.

وی موفقیت اقتصاد دانش بنیان را در گرو ورود جدی و سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست و یادآور شد: در زمینه تخصیص اعتبار حوزه فناوری رویدادهای خوبی را به ویژه با گرفتن بودجه از صندوق توسعه ملی شاهد بوده‌ایم، چنان که برای شرکت‌ها هم رقم قابل توجهی بودجه اشتغال از محل تبصره ۱۸ قانون در نظر گرفته شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اضافه کرد: سال گذشته افزون بر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک‌ها به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت شد که به یقین امسال این رقم افزایش خیلی بیشتری داشته و رویدادهای خوبی را رقم خواهد زد.

چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که سالانه نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار صادرات محصول دارند.

وی در ادامه کاشان را جزو قطب های صنعتی بزرگ کشور از جمله در حوزه فعالیت های دانش بنیان برشمرد و یکی از علت های شکل گیری این مهم را زیست سازگان کارآفرینی منطقه دانست.

ستاری افزود: یکی از دغدغه ها حفظ هویت کاشان در کنار قرار گرفتن اقتصاد شهرستان بر پایه دانش بنیانی است و امید می رود با راه اندازی پارک علم و فناوری و استقرار شرکت های دانش بنیان در آن، با ظرفیت بومی اقتصاد منطقه را به شکوفایی برسانیم.

وی بیان کرد: کارآفرینان و جوانانی در شرکت های دانش بنیان مشغول فعالیت هستند که فروش برخی از آنها به چند هزار میلیارد رسیده و به زودی در کنار بزرگترین شرکت های کشور قرار خواهند گرفت که با این شرایط در کاشان نیز ایجاد شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در سفری یکروزه به منطقه شمال استان اصفهان با نماینده ولی فقیه در شهرستان کاشان دیدار کرده و پس از بازدید مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی و چند شرکت دانش بنیان، در آئین بهره برداری از نخستین مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان اصهفان حضور یافت.

شرکت در نشست شورای اداری شهرستان کاشان با موضوع اقتصاد دانش بنیان، از دیگر برنامه‌های سفر یکروزه سورنا ستاری به منطقه شمال استان اصفهان است.

کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۵ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

۶۱۳۶/‏۸۱۲۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha