۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۰
کد خبر: 83099396
T T
۰ نفر

6 میلیون گردشگر خارجی امسال به ایران سفر كردند

۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۰
کد خبر: 83099396
6 میلیون گردشگر خارجی امسال به ایران سفر كردند

اراك - ایرنا - معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: 6 میلیون گردشگر خارجی در نیمه نخست امسال به كشور ایران سفر كردند.

«محمد خیاطیان» روز چهارشنبه در آیین تكریم و معارفه مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی درگفت و گو با ایرنا افزود: شمار گردشگران خارجی ایران امسال در مقایسه با مدت مشابه قبل 51 درصد رشد داشته دارد.
وی اظهار داشت: عمده گردشگران خارجی ایران امسال از كشورهای اروپایی، كشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیا برای دیدن آثار تاریخی و مناطق طبیعی به ایران سفر كردند.
وی بیان كرد: سهم درآمد ارزی حاصل از ورود هر گردشگر خارجی به ایران براساس تعریف سازمان گردشگری جهان برای هر گردشگر یكهزار و 340 دلار مشخص شده است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ورود هر گردشگر خارجی به كشور ارزآوری ، رونق اقتصادی و اشتغالزایی را در پی دارد و تمامی تلاش بر این است كه از این فرصت استفاده حداكثری شود.
خیاطیان افزود: سازمان میراث فرهنگی با توسعه صنعت گردشگری به عنوان بعد از برجام كوشیده سرآغاز حركت نوین و موثری در توسعه صنعت گردشگری و فرصت سازی در این راستا باشد.
وی اظهار داشت: همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شده كه این مهم به علت، ظرفیت منحصر به فرد ایران در بین كشورهای آسیایی بوده است.
معاون توسعه مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: انتخاب همدان با توجه به مجاورت با استان مركزی فرصتی را برای این استان فراهم می كند تا جاذبه های گردشگری خود را به صورت هدفمند معرفی كند و با شناخت داشته های ارزشمند در راستای توسعه گردشگری گام بردارد.
خیاطیان گفت: استان مركزی از مناطق با سبقه تاریخی كهن است و در حوزه گردشگری می تواند داشته های ارزشمند خود را برای علاقه مندان به نمایش بگذارد.
وی افزود: استان ها از جنبه های مختلفی از جمله گردشگری تاریخی، طبیعی، سلامت، مذهبی و میراث معنوی ظرفیت دارند و آنچه برای مجموعه مدیریت كلان میراث فرهنگی كشور ارزشمند است، حركت هدفمند گردشگری هر استان بر مبنای كاركرد ظرفیت ها در مقیاس درون و برون استانی است.
وی اظهار داشت: استان مركزی به عنوان قطب صنعتی كشور شناخته شده و از این منظر نیز می تواند پذیرای تورهای صنعتی باشد اما به درستی به این مهم پرداخته نشده و حتی این استان از داشتن موزه صنعت محروم است كه باید به فوریت در این خصوص اقدام شود.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: وجود منزل تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در این استان ظرفیت ارزشمند تاریخی، فرهنگی و گردشگری است كه باید برای آن راهبرد دقیق گردشگری اجرا شود.
خیاطیان افزود: تعامل درون استانی با مجموعه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری كمك می كند تا داشته های تاریخی و فرهنگی از جمله آبگرم، غار نخجیر، بیت امام راحل در خمین، مسجد تاریخی ساوه، آبگرم محلات را به علاقه مندان معرفی شود و زمینه درآمدزایی و اشتغال رقم بخورد.
وی اظهار داشت: استان مركزی ظرفیت خوبی در مجاورت با تهران دارد و می تواند در جذب گردشگر سلامت به محل اسكان بیمارانی كه دوران نقاهت را سپری می كنند، تبدیل شود.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: حلقه مفقوده در سازمان میراث فرهنگی برندسازی در حوزه صنایع دستی است كه تضمین درامد و اشتغال را در پی دارد و باید با نگاه جدی به این امر زمینه رونق صنایع دستی را ایجاد كرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مركزی نیز در این آیین گفت: این استان ظرفیت های خوبی در سه حوزه جاذبه های گردشگری، صنایع دستی با كیفیت و ابنیه تاریخی دارد كه معرفی آن به علاقه مندان در هر بخش نیازمند فعالیت های مختلف و تعامل است.
«مهدی زندیه وكیلی» افزود: بیش از 30 اقامتگاه بوم گردی در استان ایجاد شده كه بیانگر توجه میراث فرهنگی این خطه به توسعه صنعت گردشگری است.
وی اظهار داشت: روستاهای این استان ظرفیت های مطلوبی برای گردشگران دارد تا با استفاده از هوای تمیز و محیط روستایی روزهای خاطر انگیزی از استان مركزی را در یاد گردشگران باقی بگذارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مركزی گفت: حوزه صنایع دستی در این استان با داشته های غنی توانسته برخی صنایع از جمله میناكاری را معرفی و استان را به عنوان قطب تولید محصولات با كیفیت این محصول معرفی كند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی نیز گفت: حوزه گردشگری از بخش های مهمی است كه سازمان میراث فرهنگی آن را در اولویت فعالیت های خود قرار داده است.
«علیرضا ایزدی» افزود: میراث فرهنگی متولی پاسداشت حرمت بزرگان در عرصه های مختلف است و با معرفی آنان به جامعه به ویژه نسل جوان می كوشد هویت فراموش شده را احیا كند.
وی اظهار داشت: استان مركزی می تواند با استفاده از حسن همجواری با انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا و تصویر جدیدی از استان مركزی را در اذهان گردشگران داخلی و خارجی خلق كند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: ایران اسلامی مدیون مشاهیر و مفاخر همچون حضرت امام خمینی (ره)، شهید چمران و دكتر قریب است كه در معرفی این بزرگان به نسل جوان باید اهتمام جدی داشت.
در این آیین «علیرضا ایزدی» به عنوان مدیركل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی معرفی و از زحمات «سیدمحمد حسینی» تقدیر شد.
بیش از 2 هزار جاذبه گردشگری در استان مركزی شناسایی شده كه 899 اثر تاكنون در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
6991/6013/