«علي اصغر ملكي» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره پيشنهاد واردات دل، جگر و قلوه افزود: با وجود اينكه واردات گوشت قرمز توسط شركت پشتيباني امور دام و بخش خصوصي انجام مي شود اما لاشه گوشت وارداتي شامل دل، جگر و قلوه و كله و پاچه دام نيست و از اين رو در بازار اين محصول كمبود ايجاد شده است.
وي اظهار داشت: اكنون هر دست دل، جگر و قلوه پاك كرده 70 هزار تومان توسط قصابي ها خريداري مي شود كه علت اصلي آن كاهش ذبح دام زنده داخلي است.
اين مقام صنفي تصريح كرد: قاچاق بي رويه به دليل تغيير نرخ ارز روي داده است زيرا اگر قيمت هر كيلوگرم دام زنده در داخل كشور 26 هزار تومان باشد، بهاي صدور آن به كشورهاي عراق، امارات، كويت، قطر و عمان به 50 هزار تومان مي رسد كه همين اختلاف انگيزه قاچاق را افزايش مي دهد.
وي ادامه داد: قاچاق سبب شده تا قيمت گوشت و آلايش ها دو مرتبه افزايش پيدا كند به طوري كه با وجود افزايش قيمت كله و پاچه در واحدهاي صنفي، آنها بار ديگر تقاضاي افزايش قيمت اين محصول را داده اند.
رئيس اتحاديه گوشت گوسفندي بدون اشاره به ميزان نياز مصرفي دل و جگر در كشور گفت: اگر قيمت آلايش ها افزايش پيدا كند، قيمت گوشت قرمز نيز بار ديگر روند افزايشي به خود مي گيرد.
ملكي اضافه كرد: امروز قيمت هر كيلوگرم دام زنده گوسفندي بين 25 تا 26 هزار تومان و نرخ شقه بدون دنبه براي قصابي ها و خرده فروشي ها 54 تا 55 هزار تومان است كه واحدهاي صنفي مي توانند با در نظر گرفتن سود 10 درصدي اين محصول را به دست مصرف كنندگان برسانند.
«البته قيمت تفكيكي ران، سردست و ديگر اجزاي دام بيش از قيمت شقه عرضه مي شود.»
ملكي اظهار داشت: نياز مصرفي كشور به اجزاي آلايشي دام بيش از عرضه اين محصولات به بازار است و در صورت تامين نبودن بازار شايد ناچار به واردات باشيم.
وي دل و جگر تازه خوري را داراي كالري دانست و گفت: دل و جگر گرم يا منجمد وارداتي كيفيت لازم را براي مصرف ندارد.
** گوشت گوساله مورد استقبال مردم است
رئيس اتحاديه گوشت گوسفندي درباره بالا بودن قيمت گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفندي افزود: قاچاق دام سنگين نيز در ماه هاي اخير افزايش يافته است به طوري كه با افزايش قيمت اين محصول در بازار مواجه هستيم.
وي اضافه كرد: البته بخشي از افزايش قيمت گوشت قرمز، به استقبال مردم از گوشت گوساله بدون استخوان بر مي گردد كه خريد آن براي مردم مقرون به صرفه است.
** درخواست واردات دل و جگر روي ميز وزارت صنعت
«غلامحسين شيرازي» رئيس اتحاديه فروشندگان دل، جگر و قلوه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: مصرف روزانه دل و جگر و قلوه در شهر تهران پنج تُن برآورد مي شود در حالي كه ميزان عرضه آن به بازار به كمتر از 2 تن رسيده است.
وي اظهار داشت: ادامه اين روند مي تواند موجب زيان واحدهاي صنفي فعال در اين بخش شود زيرا اكنون قيمت هر دست كامل جگر گوسفندي به 85 هزار تومان رسيده است و هر دست كامل گوساله نيز 55 هزار تومان فروخته مي شود.
وي افزود: براي جلوگيري از مشكل در واحدهاي صنفي، درخواستي مبني بر واردات دل و جگر به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است.
پيگيري خبرنگار ايرنا از بازار مصرف نشان مي دهد كه قيمت هر دست كامل جگر در بازار بين 65 تا 85 هزار تومان و كله و پاچه بين 72 تا 85 هزار تومان است.
اقتصام**9186*2025
تهران- ايرنا- رئيس اتحاديه گوشت گوسفندي گفت: به دليل قاچاق بي رويه دام زنده، با كمبود آلايش در كشور مواجه شده ايم به طوري كه قيمت هر دست دل و جگر و كله و پاچه براي مصرف كنندگان به حدود 75 تا 85 هزار تومان رسيده است.